avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

Un salariat si-a dat demisia pe motiv ca nu a primit sporurile si nu i-au fost platite ore suplimentare,dar la incheiera contractului i s-a spus ca are sal 1000 cu tot cu sporuri, dar in contract are trecuta suma de 1000 lei atat sal. de baza. ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:08, 28 Septembrie 2009
daca il notific ca nu a respectat termenu de preaviz de 30 zile si ca nu a predat situatiile operative, ce se intampla?
Este foarte des intalnita situatia in care angajatul nu respecta termenul de preaviz. Situatia poate deveni dificila insa pentru angajatul care nu respecta termenul de preaviz. Angajatorul il poate convoca pentru a justifica absentele din perioada de preaviz si poate lua masura desfacerii disciplinare a contractului individual munca.
Conform Codului Muncii art.264, cea mai grava sanctiune disciplinara pe care o poate aplica angajatorul este cea referitoare lit. f) desfacerea disciplinara a contractului munca. Aceasta masura nu poate fi luata decat dupa efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile sub sanctiunea nulitatii absolute, caz in care salariatul va fi convocat in scris de catre angajator. De-aici se pot discuta o gramada de cazuri posibile.
De asemenea, potrivit raspunderii patrimoniale, ar putea fi actionat si in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca cu litera i... ce pot sa fac?ajutor boamba_klaudiu boamba_klaudiu Buna Seara ! Problema mea este urmatoarea : Astazi nu m-am prezentat la servici ci doar am fost sa depun solicitarea de incetare a activitatii incepand cu ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca tribeca tribeca Buna ziua, Vreau sa solicit incetarea contractului individual de munca fara perioada de preaviz. Ce articole din legislatia muncii imi dau posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz gaby2005 gaby2005 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea... pe data de 31.05.2010 am depus cerere de demisie fara preaviz.... tin sa mentionez ca am ... (vezi toată discuția)