avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

Un salariat si-a dat demisia pe motiv ca nu a primit sporurile si nu i-au fost platite ore suplimentare,dar la incheiera contractului i s-a spus ca are sal 1000 cu tot cu sporuri, dar in contract are trecuta suma de 1000 lei atat sal. de baza. ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:08, 28 Septembrie 2009
Orele suplimentare se platesc conform dispozitiilro codului muncii si a registrului anagjatului si a condicii de prezenta care demonstreaza orele lucrate suplimentar.
am zis 79 cu 7
Avea obligatia de a sta in preaviz..Daca nu ati fost de acord cu renuntarea la preaviz, notati ca a fost absent incondica ca sa nu-l platiti
Trebuie sa-i platiti drepturile salariale cuvenite conform legii
Observ ca, desi toata lumea considera ca angajatului nu i s-au platit toate drepturile salariale ( mai exact angajatorul nu si-a respectat obligatiile contractuale), toti considera ca salariatul trebuia sa acorde preaviz angajatorului ..........
De ce s-a mai obosit legislativul sa se gandeasca si la salariati ............. daca oricum nu isi gaseste aplicabilitate in practica............?
ART. 79 – Definire; refuzul inregistrarii demisiei; dreptul de a nu motiva demisia; preavizul; demisia fara preaviz

(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
utc a scris:

Un salariat si-a dat demisia pe motiv ca nu a primit sporurile si nu i-au fost platite ore suplimentare,dar la incheiera contractului i s-a spus ca are sal 1000 cu tot cu sporuri, dar in contract are trecuta suma de 1000 lei atat sal. de baza. ce este de facut?

Orele suplimentare trebuie platite, mai ales daca reies dintr-un pontaj sau pot fi dovedite cu inscrisuri sau martori.
Parerea mea este, ca pe viitor, sa se inscrie in cim, in dreptul salariului : este 1000 lei inclusiv sporul de vechime ....

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca cu litera i... ce pot sa fac?ajutor boamba_klaudiu boamba_klaudiu Buna Seara ! Problema mea este urmatoarea : Astazi nu m-am prezentat la servici ci doar am fost sa depun solicitarea de incetare a activitatii incepand cu ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca tribeca tribeca Buna ziua, Vreau sa solicit incetarea contractului individual de munca fara perioada de preaviz. Ce articole din legislatia muncii imi dau posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Demisie Madalin196 Madalin196 Daca imi bag demisia (din motiv ca nu am primit salariul pe ultimele 3 luni)angajatorul are obligatia sa imi faca lichidarea pe loc?astept raspu8ns shi daca se ... (vezi toată discuția)