avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor si familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor si familie

Buna ziua .
Sunt tatăl unei fetițe de 4 anișori . Aceasta imi poarta numele . Plătesc pensie alimentară regulat de aproximativ 2 ani . Iar de curând s.a terminat si dosarul pentru programul de vizita . Am primit comunicarea cu hotărârea. Dar nu este definitivă... maine ar trebui să iau fata in domiciliul meu pentru 15 zile . Intrebarea mea este : se aplica legea in contextul in care ma aflu .. fara sentinta definitiva ? Multumesc anticipat ... imi doresc atat de mult sa imi pot lua copilul acasă
@asaofi, nu văd legătura...
legatura e simpla: tatal plateste ptr o crestere corecta. Aici fiind si respectul ptr ambii parinti, aspect reglementat atat laic cat si ecumenic. De ex...in prima zi de scoala, invatatorul nu-si castiga respectul. Dar acesta este deja asumat din cei 7 ani de acasa, etc.
Da fata ma cunoaste dar mama acesteia ii interzice sa ma vada sa ma salute ... De fiecare data cand ma vede fuge cu această... mentionez ca stam la sat la o distanță de aproximativ 1 km ... Dar nu gasesc cale de armistițiu... este o persoană foarte orgolioasă si deloc intelegatoate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca să primeşti respect, trebuie să respecţi, în cei 6 ani de acasă, copilul este educat să respecte pe cei mai în vârstă, să vorbească frumos, să nu fie agresiv fizic şi verbal cu alţi copii, să se spele pe dinţi, să se spele pe mâini înainte de mâncare, etc.
Dar dacă cel căruia copilul îi datorează respect din educaţia primită se comportă într-un mod care cere ripostă, este foarte corect ca şi copilu să răspundă pe măsură, nu de altceva, dar şi copilul are instincte şi reflexe condiţionate.
Dragostea părintească nu se confundă cu pensia de intreţinere, copilul nu are habar de asta, apoi, dragostea nu se cumpără.
Întrebam userul dacă fetiţa îl cunoaşte, fiindcă plata pensiei alimentare nu înseamnă că fetiţa nu are anxietate de despărţire de mama, bunică, mătuşă sau cu cine o sta şi poate fi luată ca o valiză.
D-le Mădălin, dacă locuiţi la ţară , e chiar mai bine-aveţi acolo un preot sau un şef de post, care o pot lua la întrebări pe mamă şi o pot convinge că un copil are nevoie de 2 părinţi, şi de mama, şi de tata.
Nu vă sfătuiesc să o luaţi pe calea războiului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iulie 2017
Martonze, utilizator
Fata ma cunoaste stam de vb ne jucam i.am dat de toate .. ma duceam la grădiniță și stăteam cu ea ... deci nu se pune problema ... si cu neplata alocației de întreținere nu se pune problema .. Plătesc lună de lună prin mandat postal .. Am toate chitantele

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)