avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... profesia de politist este compatibila cu profesia de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

profesia de politist este compatibila cu profesia de mediator?

Buna ziua,
deci ce parere aveti, exista incompatibilitate intre profesia de politist si cea de mediator?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 16:29, 15 Aprilie 2011
Parerea mea este ca orice politist care doreste sa devina mediator, trebuie mai intai sa demisioneze.
Prevederile art 45 lit i din Statutul Politistului nu sunt aplicabile in cazul in care un politist doreste sa exercite si profesia de mediator.
De altfel nici un aliniat al acestui articol nu ii interzice politistului sa devina mediator si nici L 192/2006
Pentru a deveni mediator politistul nu trebuie sa demisioneze,singura lui obligatie este sa nu devina mediator in cauzele avute personal in lucru ori la unitatea,subunitatea,sau sectorul in care isi desfasoara activitatea.
Daca competenta ii revine la nivel de Municipiu,oras sau judet,nu poate sa faca medieri in cauzele privind linia acestuia de munca.
Incompatibilitatea se prezuma a fi aceiasi dintre madiator si avocat.
Singura incompatibilitate care poate sa ii fie imputata este aceia de membru in Consiliul de mediere
Asa ca Politistii sunt asteptati sa se faca si mediatori.Sunt destui care sunt autorizati ca mediator si pe care ii cunosc personal
Si de ce nu sunt aplicabile prevederile literei i?
Este evident ca niciunde nu scrie: politistul nu are voie sa devina mediator, insa nu vad de ce profesia de mediator ar face exceptie de la litera i?

Precizare: nu cred ca intrebarea se referea la un de mediator din cadrul politiei, ci la un mediator care mediaza pers fizice si juridice in schimbul unui onorariu...

Sau dvs sunteti de parere ca onorariul mediatorului nu reprezinta o "retributie" in sensul literei i?
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
ContSters56778, utilizator
Vreau sa aduc cateva lamuriri in legatura cu intrebarea adresata, fireste ca nu mediator in cadrul politiei ci....o persoana sa fie in acelasi timp si politist si mediator, adica.........dupa orele de program, de exercitare a profesiei de politist, acea persoana sa poata fi si mediator autorizat.
Orice politist poate sa fie mediator sau evaluator ANEVAR! Va pot da zeci de exemple de ofiteri MAN sau MAI care sunt evaluatori ANEVAR! Prin natura functiei lor (unii lucrand la cadastru ca experti tehnici) si-au luat atestatul de evaluator ANEVAR. De ce sa nu poti media conflicte in afara serviciului?!
Pentru a va edifica cu certitudine sfatul meu este sa verificati la Consiliul de Mediere. Ca si autoritate in domeniu ei va pot preciza daca aveti dreptul sau nu sa fiti si politist si mediator!

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati profesie de mediator Harvey01 Harvey01 Buna ziua As vrea sa va intreb daca exista incompatibilitate intre profesia de politist si cea de mediator in special ca urmare a schimbarii recente a ... (vezi toată discuția)
Medierea si functionarii publici LazarGheorghe LazarGheorghe Profesia de mediator este o profesie liberala care desfasoara activitati intr-o societate privata ? Calitatea de functionar public cu statut special este ... (vezi toată discuția)
Mediator si fpss pot fi compatibile? maxi_40 maxi_40 Buna ziua! Sunt lucrator de penitenciar si as dori sa fac cursurile de formare mediatori,dar mai intai as vrea sa stiu daca sunt compatibile. Va multumesc. (vezi toată discuția)