avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Micsorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Micsorare pensie alimentara

Buna ziua,

Am divortat la notar, motiv pentru care fosta mea sotie a impus conditia ca nu va semna actele de divort decat daca va primi o pensie alimentara in valoare de 500 ron. Mentionez faptul ca venitul meu net este de 1200 ron, dintre care 350 ron platesc rata la banca pentru un credit, iar 500 ron reprezinta cheltuieli pentru chirie si intretinerea imobilului in care locuiesc in prezent. Avand in vedere faptul ca imi este imposibil sa platesc o pensie alimentara atat de mare, insa am acceptat pentru ca altfel nu semna actele de divort, exista vreo posibilitate ca pensia alimentara sa se micsoreze? Daca da, ce anume trebuie facut mai exact si ce documente sunt necesare? Mentionez faptul ca am doi copii, unul de 9 ani si 8 luni si unul de 3 ani.
Cel mai recent răspuns: dalv07 , utilizator 12:31, 18 Aprilie 2021
Indiferent de temă, d-l When e doar contra oricărui argument pertinent susţinut de mine.Am înţeles, mesajul meu e off topic, la fel ca al domnului When.
În concepţia dumnealui, cine a omorât un om, e mai puţin criminal decât o mamă care a căutat să-şi recupereze copilul pe căi mai neortodoxe, căreia i s-a interzis să se apropie de propriul copil timp de 5 ani! Acel copil nu mai are nevoie de 2 părinţi, nu-i aşa? Nu va mai fi un adult neintegrat în societate, din lipsa iubirii a doi părinţi?
Prin postarea mea, am arătat că guvernul alocă MINIM 500 lei/lună exclusiv pentru hrana unui copil, ceea ce pentru 2 copii înseamnă 1000 lei lunar.
Aşa este, din salariul minim omul e obligat la 33%, dar dacă în urmă cu un an a acceptat, fără să fie obligat, fiindcă la notar omul merge de bună voie şi nesilit de nimeni, nu poate veni acum să spună că nu poate ce a putut nu demult.
De asemenea. Daca la 500 lei pensie dati de tata mai pune si mama 500 de lei...poti creste doi copii asa.

Eu vă dau dreptate - au fost sermnalate cazuri în care copiii au fost crescuţi de animale , pe gratis :)
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
Martonze, utilizator
proastasatului a scris:


Mamele "abuzeaza" copii? adica ii cresc si in contul celor care contribuie la viata micutului cu o paine pe zi?



Nu doamna, mamele abuzeaza copiii refuzandu-le in unele cazuri sa aiba un tata. Si da, intre timp ii tin in scoli private si in haine de firma. Este ok asa sa intelegem? Adica daca are suficienti bani mama poate pana la urma sa si inchida copilul intr-un palat, nu?
Nu agpas, nu cred ca acele mame despre care vorbiti dvs isi "inchid copiii" in palate cu scopul de a nu avea legaturi cu tatal. Probabil ca altele sunt motivele. Sau poate nu mama refuza acelui tata prezenta, ci poate chiar tatal, din bun simt, se tine departe de locuri pe care copilul le frecventeaza dar la care el nu contribuie. Se mai poate ca unii tati, dintre cei cu situatia descrisa de dvs, sa lase copilul sa aiba acces la o calitate mai buna a vietii, decat cea pe care ar putea-o el asigura, chiar daca se sacrifica pe sine pentru asta. In fine, multe sunt situatiile in viata, dar sa-ti alegi, ca barbat, doar rolul de Cenusaresul mi se pare ridicol, sau demn de mila pe care interpretul acestui rol o cerseste constant.

when, domnul avea si inca are mai multe posibilitati daca a fost "santajat". Sa nu fi semnat conventia notariala, ci sa se fi adresat instantei. Sa faca sau sa fi facut o plangere penala. Sa ceara anularea conventiei pe motiv de consimtamant viciat, daca a fost "santajat". Dar pentru toate aste trebuie sa ai probe, nu doar vaicareli.
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
gi-jane2, moderator


In rest, as sfatui userul sda vada exact care sunt nevoile copiilor lui si in functie de posibilitati sa participe la cresterea si educarea acestora, tinand cont ca nu se cresc cu aer copii si ca uneori costurile pot fi mai crescute ( aca medic, pantofi noi, etc) iar alte luni pot fi mai reduse ( lunile de vara, le mai vin hainele de anul trecut)
O buna comunicare cu mama si o informare asupra nevoilor lor, va poate face sa ii ajutati in mod real si sa aveti o relatie buna cu acestia. Copii nu au cerut sa fie adusi pe lume, dumneavoastra ati decis. Aveti acum o responsabilitate fata de ei.

Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Minori - perioada de vizita divizata in vacante si pensia de intretinere andreisingh andreisingh Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. Am 2 copii minori sub 10 ani, domiciliul la mama, perioade de vizita pentru mine. In ceea ce priveste vacanta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara OanaCrisinaGeorgescu OanaCrisinaGeorgescu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am divortat in ianuarie 2015. Am doi copii care au ramas la mine in intretinere. In momentul ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)