Am divortat la notar, motiv pentru care fosta mea sotie a impus conditia ca nu va semna actele de divort decat daca va primi o pensie alimentara in valoare de 500 ron. Mentionez faptul ca venitul meu net este de 1200 ron, dintre care 350 ron platesc rata la banca pentru un credit, iar 500 ron reprezinta cheltuieli pentru chirie si intretinerea imobilului in care locuiesc in prezent. Avand in vedere faptul ca imi este imposibil sa platesc o pensie alimentara atat de mare, insa am acceptat pentru ca altfel nu semna actele de divort, exista vreo posibilitate ca pensia alimentara sa se micsoreze? Daca da, ce anume trebuie facut mai exact si ce documente sunt necesare? Mentionez faptul ca am doi copii, unul de 9 ani si 8 luni si unul de 3 ani.
mari26
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna, deja ati ajuns in niste discutii fara rost, in care nu cunoasteti situatia. Pana sa se ajunga la divort, fosta sotie si copiii au stat in casa la parintii mei timp de 2 ani unde nu le-a lipsit absolut nimic, cheltuielile legate de scoala, medicamente, doctori, haine etc. au fost acoperite integral de mine in conditiile in care pentru 12 ore de munca pe zi primesc 1200 ron pe luna. Nu aveti de unde sa cunoasteti situatia familiei mele, care a fost totusi motivul pentru care eu nu imi permit sa imi gasesc un job mai bine platit, iar din punct de vedere a luarii celui de-al doile job ar insemna sa fiu un robot care nu doarme si sa lucrez 24/24. Cand m-am casatorit nu aveam de unde sa stiu ca se va ajunge la divort astfel incat sa previn tot ce se intampla in prezent. Nu cred ca este cazul sa ma judecati pentru faptul ca am doi copii. Eu ceea ce am spus si cred ca nu ati inteles ca mama copiilor vrea sa traiasca cu 668 ron pe luna, din care 168 ron sunt alocatiile copiilor. Vrea o pensie alimentara cat mai mare pentru ca NU VREA sa se duca la munca. Nu se pune aici problema de o hartuire a copiilor sau de faptul ca nu imi iubesc copiii. Este normal ca imi doresc tot ce este mai bun pe lumea asta, de aceea am si divortat. Am ales ca ai mei copii sa nu mai asiste la scandaluri zilnice. Din punctul meu de vedere nu ar fi o problema sa ramana copiii cu mine, nici nu as mai cere pensie alimentara. Dar ce te faci cand "doamne" de genul acesta refuza sa isi gaseasca un loc de munca ca, na, e mai simplu sa intinzi mana la stat si la fostul sot si sa traiest bine-mersi din astfel de ajutoare decat sa te duci macar 8 ore pe zi pentru un salariu de macar minim pe economie?
Si, da, am ales sa divortez la notar tot din lipsa banilor. Din cauza faptului ca nu am suficienti bani pentru a oferi unui avocat care sa fie corect din acest punct de vedere, pentru ca ce credeti? ceea ce se intampla nu este normal. Mie unul nu mi se pare ca o femeie care este sanatoasa si apta din toate punctele de vedere sa stea la mila altora ca sa nu traiasca de pe o zi pe alta. Scuzati-ma pe mine pentru aceasta gandire, dar eu cred in egalitatea dintre femei si barbati pentru ca nu mai suntem in secolul trecut in care barbatii se duc la munca si femeile doar stau la cratita.
Eu cred ca nu m-ati inteles. Fosta mea sotie locuieste in aceeasi casa cu parintii mei, lunar ma duc in weekend la copii, lunar cel mare vine la mine. Locuieste in aceeasi casa cu ai mei, pentru ca nu are un venit care sa ii permita sa se mute si nu isi doreste sa aiba un alt venit in afara de pensia alimentara. Aici nu este vorba despre faptul ca nu imi doresc sa le dau aceasta suma copiilor, este ceva absurd. Este vorba despre faptul ca este necesar sa traiesc si eu ca sa traiasca si ei in conditiile in care mama lor este inconstienta din acest punct de vedere. Cu ce ii incalzeste pe copii mei "pupicul peste o julitura de la genunchi" daca in stomac nu au nimic? Ce ar mai trebui sa va explic ca sa intelegeti la ce vreau eu sa ma refer? Cred ca in curand voi ajunge la concluzia ca incerc sa explic lucruri mult prea complicate unei persoane care nu are posibilitatea sa inteleaga.
mari26, în situaţia dvs., cred că aţi greşit enorm. Dvs. asiguraţi acoperişul deasupra capului copilului, dvs. sunteţi cel care asiguraţi partea materială, părinţii dvs. contribuie la creşterea copiilor - în situaţia dvs., orice instanţă ar fi stabilit domiciliul copiilor la dvs. şi ar fi obligat mama la plata unei pensii alimentare.
Nu au intrat zilele în sac, deschideţi o acţiune în instanţă, prin care cereţi stabilirea domiciliului copiilor la dvs., obligarea doamnei la plata pensiei alimentare şi un program de relaţii personale ale mamei cu copiii.
Demonstraţi cele afirmate de dvs. şi nu veţi mai avea probleme cu pensia de intreţinere pentru copii.
De ce stă mama copiilor la dvs., dacă aţi divorţat?