avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Micsorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Micsorare pensie alimentara

Buna ziua,

Am divortat la notar, motiv pentru care fosta mea sotie a impus conditia ca nu va semna actele de divort decat daca va primi o pensie alimentara in valoare de 500 ron. Mentionez faptul ca venitul meu net este de 1200 ron, dintre care 350 ron platesc rata la banca pentru un credit, iar 500 ron reprezinta cheltuieli pentru chirie si intretinerea imobilului in care locuiesc in prezent. Avand in vedere faptul ca imi este imposibil sa platesc o pensie alimentara atat de mare, insa am acceptat pentru ca altfel nu semna actele de divort, exista vreo posibilitate ca pensia alimentara sa se micsoreze? Daca da, ce anume trebuie facut mai exact si ce documente sunt necesare? Mentionez faptul ca am doi copii, unul de 9 ani si 8 luni si unul de 3 ani.
Cel mai recent răspuns: dalv07 , utilizator 12:31, 18 Aprilie 2021
Asta cu "pupicul" peste zgarietura cu stomacul gol, nu mie, ci lui when trebuie sa o explicati.


Nu doamna PS, eu inteleg perfect, dumneavoastra ati trimis la mai multa munca singurul parinte al copiilor care are venit. Ala care sta acasa, culmea, sta in casa socrilor si asteapta cu mana intinsa, de parintele ala nu ati spus nimic.
Asa ca poate explicati celui care a initiat topicul cum e cu pupicul pe zgarieturi ca doar asta face mama pe care nu doriti sa o trimiteti la munca.

Sunt socat insa Martonze v-a sfatuit bine. Puteti cere domiciliul copiilor la dumneavoastra. Oricum e singura solutie viabila. Mama nu are venit si nu pare dornica sa intreprinda ceva si nici nu are ce domiciliu sa le asigure copilelor. Nu are deci nici o conditie pentru a primi domiciliu la ea.
Parintii dvs ar putea sa ceara evacuarea ei, altfel, asa v-ar creste sansele ca locuinta copiilor sa fie la dvs daca v-ati muta acolo.

Fara legatura cu subiectul, dar in instanta divortul v-ar fi costat mai putin, taxa de timbru ar fi fost 100 de lei. Nu cred ca aveati nevoie de avocat, mai ales ca nu ati solicitat locuinta copiilor.
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna PS, nu stiu de ce insistati atat cu acuzarea tatilor in topicurile de genul asta. Poate nu realizati dar e aproape un "sport" la noi in tara ca mama sa divorteze de tata, sa ia copiii la ea si apoi sa ii ceara tatalui sume cat mai mari pentru ca ea apoi sa traiasca 10-15-18 ani fara griji pe banii altuia. Mie mi-a cerut fosta sotie 2800 RON pentru fetita, de exemplu. Sa imi explice mie cineva cum e posibil sa aiba nevoie un copil de 1 an si jumatate nevoie de 5000 RON in Romania lunar (2800 sa presupunem ca e partea mea, 2200 partea ei).

Trebuie spuse lucrurilor pe nume: copiii nu sunt responsabilitatea financiara exclusiva a parintelui nerezident, chiar daca cel rezident "se ocupa in fiecare zi de copil/copii". Conform legii, ambii parinti au aceleasi drepturi dar si responsabilitati in privinta intretinerii, cresterii si educarii copiilor. Daca mama vrea sa divorteze, sa isi asume consecintele (se inchide robinetul cu bani pentru nevoile ei de la sot) si sa divorteze dar sa nu se foloseasca de copii ca sa isi asigure ei traiul.
Stimate tudorv2, pentru o despărţire, trebuie să existe minim 2 părţi, mama divorţează de tata şi tata divorţează de mama, e acelaşi lucru; aşişderea, sunt nenumărate cazuri în care tata alungă mama din casă şi reţine copiii, oare tot pentru a trăi liniştit 10-15-18 ani din banii mamei?
Haideţi să nu exagerăm şi să nu generalizăm, dacă dvs. aveţi resurse să plătiţi 2800 lei lunar pentru susţinerea copilului dvs., să fiţi sănătos şi să vă dea Dumnezeu putere să continuaţi tot aşa!
Nu e cazul tatălui din prezentul topic, care lucrează pentru salariul minim pe economie, care este 1450 lei brut şi 1065 lei net.
Altminteri, "statul zi de zi cu copiii", îngrijitul, educaţia, menajul aferent copiilor poate fi evaluat şi în bani, bunăoară studiaţi preţul pieţii la bone care să se ocupe de 2 copii 10 ore zilnic, la menajere care să presteze măcar 2 ore zilnic şi veţi avea o surpriză: suma depăşeşte salariul minim net pe economie, pentru care mama, dacă ar merge la lucru , ar fi plătită.
În cazul prezent, nici măcar numita mamă care vrea să trăiască pe spinarea bietului tata nu poate trăi din cei 500 lei, dar nici din cca 400 lei care ar fi strict legal să plătească, pentru 2 (doi) copii. Tatăl are posibilitatea legală să ceară domiciliul copiilor la dânsul şi să ceară pensie de intreţinere de la mama, asfel mama va fi degrevată de sarcina îngrijirii copiilor, va putea contribui ea însăşi cu bani la creşterea copiilor.
Eu n-am decat 2 intrebari dnule tudorv si anume:
1. ati scris ca partea dvs ar fi 2800 de lei si a mamei 2200 de lei, adica contributii sensibil egale. Intrebare: Sunteti de acord ca contributiile parintilor sa fie intotdeauna sensibil egale? Daca da, ce parere aveti despre o larga majoritate de parinti nerezidenti care contribuie cu sume pana in 500 de lei pe luna? Sa puna la acei 200. 300, 500 de lei platiti de parintele nerezident aceiasi suma si parintele rezident si daca se va dovedi ca un copil nu poate fi crescut cu 400, 600 sau 1000 de lei pe luna, cine sa completeze restul necesar?

2. spuneti ca parintele care divorteaza sa-si asume consecintele. Sunt de acord. Aplicati insa acelasi principiu si in cazul in care tatii, de exemplu, pleaca de acasa lasand mama cu 1 sau 2 copii? Daca da, cum vedeti aceasta asumare in cazul descris de mine?

Alte discuții în legătură

Minori - perioada de vizita divizata in vacante si pensia de intretinere andreisingh andreisingh Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. Am 2 copii minori sub 10 ani, domiciliul la mama, perioade de vizita pentru mine. In ceea ce priveste vacanta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara OanaCrisinaGeorgescu OanaCrisinaGeorgescu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am divortat in ianuarie 2015. Am doi copii care au ramas la mine in intretinere. In momentul ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)