avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins de radar cu 103 km/h. Mă poate ajuta marja de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins de radar cu 103 km/h. Mă poate ajuta marja de 3% a radarului?

Bună ziua,
Zilele trecute am fost prins cu radarul într-o localitate cu limita de 50 km/h, eu având 103 km/h (cel puțin așa mi-a fost arătat pe dispozitivul radar). Datorită oboselii (veneam din Grecia), am omis faptul că aveam pilotul automat (tempomatul) setat la 100km/h, scriind în PV -"nu am mențiuni".#-o
Voi face o contestație în care voi cere certificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar şi autorizaţia de operator radar pentru agentul respectiv. Un alt lucru ciudat, PV a fost realizat de agentul aflat la volan.

Dacă mă puteți ajuta, vă rog, cu câteva sfaturi -

Știu că, contestația se depune la Judecatoria pe raza careia a avut loc contraventia (Buzău), în cazul meu o voi trimite prin poștă, locuiesc în Iași...
De unde obțin certificatul de grefa pentru a putea prelungi dovada și în cât timp se eliberează acel certificat de grefă?
Dacă din buletinul de verificare metrologică a aparatului radar reiese o marjă de eroare de 3% am șanse de câștig?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
Admin, administrator
Puteti cere reducerea suspendări i carnetului dacă sustineti proba teoretică de 13/15.
Vă mulțumesc pentru sfaturi și răspunsuri! Am făcut contestație și am trimis-o prin poștă.
În schimb, am primit un plic de la Poliția Buzău, în care sunt anunțat că Trebuie/Nu trebuie să dau din nou examenul teoretic. Ambele opțiuni bifate, felicitări poliției! În concluzie, pentru fapta săvârșită, e obligatoriu susținerea probei teoretice dacă nu doresc scurtarea perioadei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Articolul 106 (OUG195/2002)
(1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) cand fapta a fost urmarita ca infractiune contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renuntarea la urmarirea penala sau instanta a dispus renuntarea la aplicarea pedepsei ori amanarea aplicarii pedepsei;
c) cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art. 104. "
Bogdan00 a scris:

Eu nu-mi permit să stau 3 luni fără permis din cauza unei erori a dispozitivului lor radar....


Dvs nu stati fara permis din cauza erorii radarului, ci pentru ca ati circulat cu mult peste viteza legala. Sau doriti sa ne spuneti ca ati circulat cu 50 km/h si radarul a inregistrat 103 km/h?
Domnule QED, vă mulțumesc pentru interesul de a răspunde acestui topic. Eu îmi recunosc vina, circulam cu o viteză mult peste limita legală, dar nu cu o viteză din care să rezulte suspendarea permisului pe 3 luni. Dacă viteza mea reala ar fi de 103 km/h nu aș avea nimic de contestat. Mi-e foarte greu să cred că viteza de 99-100 km la cât era setat computerul mașinii, să fie o viteza reală și nu o viteză mai mică, darămite mai mare (103 km/h, după cum a înregistrat aparatul radar). Am un respect deosebit pentru lege, nu încerc să o "fentez", dar aș vrea să fie corectă și nu în defavoarea cetățeanului!

Dacă voi primi confirmarea că buletinul metrologic radar era valabil, pozele și filmarea din care reiese că aveam 103 km/h, mă duc și predau permisul fără nici o problemă!
Ultima modificare: Marți, 15 August 2017
Bogdan00, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda viteză Busugaby Busugaby Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h ... (vezi toată discuția)
Am fost prins de noul aparat radar cu o viteza de 103 km/h, pe bord 95 km/h qu1t qu1t Vreau sa contest aparatul cu legile din MO si as vrea un raspuns daca as putea castiga procesul : 5. La punctul 3 subpunctul 3.1, paragraful 3.1.1 se ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)