avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins de radar cu 103 km/h. Mă poate ajuta marja de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins de radar cu 103 km/h. Mă poate ajuta marja de 3% a radarului?

Bună ziua,
Zilele trecute am fost prins cu radarul într-o localitate cu limita de 50 km/h, eu având 103 km/h (cel puțin așa mi-a fost arătat pe dispozitivul radar). Datorită oboselii (veneam din Grecia), am omis faptul că aveam pilotul automat (tempomatul) setat la 100km/h, scriind în PV -"nu am mențiuni".#-o
Voi face o contestație în care voi cere certificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar şi autorizaţia de operator radar pentru agentul respectiv. Un alt lucru ciudat, PV a fost realizat de agentul aflat la volan.

Dacă mă puteți ajuta, vă rog, cu câteva sfaturi -

Știu că, contestația se depune la Judecatoria pe raza careia a avut loc contraventia (Buzău), în cazul meu o voi trimite prin poștă, locuiesc în Iași...
De unde obțin certificatul de grefa pentru a putea prelungi dovada și în cât timp se eliberează acel certificat de grefă?
Dacă din buletinul de verificare metrologică a aparatului radar reiese o marjă de eroare de 3% am șanse de câștig?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
Admin, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este necesar să procedaţi aşa. Este suficient să introduceţi apelul, care suspendă executarea (practic continuă suspendarea de la fond). Este impropriu spus "continuă suspendarea", dar am spus-o ca să mă fac înţeleasă.
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
Bogdan00, utilizator
Bună seara, iarăși am nevoie de puțin ajutor de la voi!
Am primit asăzi un plic, în care se afla următoarea foaie - [ link extern ] )
Să înțeleg că ei vor să trimit din nou, același lucru pe care l-am făcut prima oară? Prima cerere a fost corectă. din punctul meu de vedere, fără citarea martorului. Singurul martor e un prieten care stătea în dreapta.

Atașez și cererea, să-mi spuneți dacă am greșit undeva
În fapt.
În timp ce conduceam autoturismul marca Ford cu nr. de înmatriculare - în localitatea -, județul Buzău, am fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie, care mi-a comunicat că am depăşit viteza legală prin localitate, având 103 km/h.
Din cauza oboselii, am omis faptul că viteza mașinii era setată cu ajutorul pilotului automat la 99 km/h, scriind în procesul verbal „ Nu am mențiuni”. Prin urmare, nu aveam cum să ajung la viteza de 103 km/h. În acest context, presupun că viteza înregistrată de cinemometrul de pe mașina de poliție are o abatere.
În drept. Solicit prezentarea probelor (fotografie și înregistrări), precum şi a următoarelor documente prevăzute de Normele metrologice legale pentru funcţionarea cinemometrelor (radarelor) publicate în Monitorul Oficial nr. 1102 bis din 07.12.2005: certificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în termen de valabilitate, autorizaţia de operator radar pentru agentul -, precum și ordinul de serviciu al agentului constatator.


Îmi poate spune cineva, vă rog, ce trebuie să fac mai departe? Vă mulțumesc!
doresc să te văd circulând de la Bacău la Bucureşti (Otopeni) respectând viteza de 50 Km./h în localităţi şi 30 Km/h la trecerile de pietoni din toate satele de pe traseul acesta......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda viteză Busugaby Busugaby Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h ... (vezi toată discuția)
Am fost prins de noul aparat radar cu o viteza de 103 km/h, pe bord 95 km/h qu1t qu1t Vreau sa contest aparatul cu legile din MO si as vrea un raspuns daca as putea castiga procesul : 5. La punctul 3 subpunctul 3.1, paragraful 3.1.1 se ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)