avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea obligativitatii vaccinurilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea obligativitatii vaccinurilor

Buna ziua! Ma preocupa Legea vaccinarii, caci sunt in situatia parintilor care refuza vaccinul, din motive de responsabilitate, nu de "iresponsabilitate", cum doreste statul sa ma catalogheze. Refuz sa imi injectez copilul sanatos cu substante toxice precum timerosal. Ce inseamna asta, conform legii? Amenda? Inchisoare? Luarea copilului in proprietatea statului si vaccinarea lui fortata (mentionez ca sunt vaduva si ca imi cresc singura copilul)? Exista vreo sansa pentru noi, parintii, respectiv pentru copiii nostri?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Butiuc a scris:


Repet intrebarea: Nu exista o cale legala sa ma apar de abuzurile acestei legi?


Ce intelegeti prin "abuzurile acestei legi"? Ce va obliga statul sa faceti de o considerati abuz?
Mai exact, ce presupune legea respectiva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va rog evitati raspunsurile agresive si acuzatoare. Nu judecam aici decat legea.
Se pare ca am lansat o discutie care depaseste sfera de interes (si de competenta) a acestui forum. Va multumesc tuturor pentru implicare si pentru timpul acordat.

Sunt aici, cu aceasta intrebare, nu pentru a asculta pledoarii contra sau chiar provaccin. M-am simtit atacata (vaccin antirabic? despre asta vorbeste legea? de fapt, ce vreti de la mine?) si nu este in regula, atata timp cat credeam ca sunt aici pentru a consulta un avocat.

Incerc sa cred in continuare ca Justitia (daca vorbesc despre Dreptate si Adevar, sigur patrund intr-un alt domeniu) este menita sa apere, respectiv sa sanctioneze cetateanul, in numele valorilor morale. Decizia mea de a nu-mi vaccina copilul, ca si a celorlalti parinti care procedeaza similar se bizuie pe convingeri care nu se pot clatina usor, caci, in fond, este vorba de viata copiilor nostri.

Intrebarea mea este clara, iata premisa ei: conform acestei legi, sunt pasibila de amenzi.
Am creat un scenariu, care se apropie foarte mult de situatia in care ma aflu. Il redau din nou: Voi plati prima amenda, dar voi ramane ferma pe pozitie si ma voi lupta pentru copilul meu (nu cu legea, ci cu viata, astfel incat sa supravietuim in urma platii, care oricum ne depaseste, caci am salariu de bugetar si sunt singura), dar statul nu se va multumi cu atat, iar dupa un anumit termen va veni urmatoarea amenda. Scenariul merge mai departe: vand ce am ca sa fac fata traiului in acest stat, pana cand foarte repede as putea ajunge in imposibilitate de plata.
Intrebare: In fata acestei legi, care ameninta sa-mi distruga viata (linistea si posibilitatea de a-mi creste linistita copilul), am vreun drept de aparare?

Consider ca este un abuz ca legea sa prevada explicit sa fiu informata, iar dupa ce voi fi consiliata, deci informata, daca in fata unui prospect de vaccin pe care scrie, de exemplu, "mercur" (substanta toxica, nenecesara organismului pentru a functiona sanatos, pe care refuz sa o introduc in corpul copilului meu), dar si orice alta substanta toxica, voi refuza vaccinul, pentru ca sunt informata, atunci statul ma va condamna, "prin lege" si va putea lua masuri coercitive asupra mea.
Este un abuz sa fiu fortata sa ma supun unei decizii "legale" aflate impotriva convingerilor si a dorintelor mele. In fata acestui abuz, legal, eu mai am vreun drept? Imi mai pot apara convingerile?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Butiuc a scris:

credeam ca sunt aici pentru a consulta un avocat.

In fata acestui abuz, legal, eu mai am vreun drept? Imi mai pot apara convingerile?

1) Aici sunteți pe un forum juridic, unde puteți discuta cu orice utilizator, nu sunteți pentru a consulta un avocat.
Consultanța juridică în particular o puteți primi contra cost de la cabinetul unui avocat.
`
2) Orice drept are o limită, și limitarea dreptului dvs intervine când afectează drepturile celorlalți.
Dacă organele statului prin specialiștii săi consideră că refuzul dvs de a vă vaccina copilul pune în pericol viața și sănătatea celorlalți copii, atunci dreptul dvs la refuz este limitat.
`
3) Legea obligativității vaccinării poate fi atacată numai la CCR dacă prin forma ei de interpretare și aplicare încalcă dreptul constituțional al cetățenilor.
CCR este singura instituție care poate analiza legalitatea acestei legi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2017
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
AVLIL a scris:

.....

Ati citit vreun draft al acestei legi? Imi puteti comunica un link aici ca sa va dau o parere juridica?


[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Vaccinarea obligatorie?! mihaelush mihaelush am decis sa nu imi vaccinez fetita si asta vad ca incepe sa-mi dea dureri de cap in ceea ce priveste legea.au hotarat sa fim amentati cei ce nu vor sa-si ... (vezi toată discuția)
Refuz vaccinare, consecinte legale mary5000 mary5000 Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza? (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o eventuala lege a vaccinarii? SimonaAn25 SimonaAn25 Avand in vedere faptul ca actualul proiect de lege privind vaccinarea incalca multe drepturi si libertati, incalcand si constitutia României, ce actiuni ... (vezi toată discuția)