avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea obligativitatii vaccinurilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea obligativitatii vaccinurilor

Buna ziua! Ma preocupa Legea vaccinarii, caci sunt in situatia parintilor care refuza vaccinul, din motive de responsabilitate, nu de "iresponsabilitate", cum doreste statul sa ma catalogheze. Refuz sa imi injectez copilul sanatos cu substante toxice precum timerosal. Ce inseamna asta, conform legii? Amenda? Inchisoare? Luarea copilului in proprietatea statului si vaccinarea lui fortata (mentionez ca sunt vaduva si ca imi cresc singura copilul)? Exista vreo sansa pentru noi, parintii, respectiv pentru copiii nostri?
Fără cap, la repezeală.Legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2018, iar normele de aplicare a legii se elaborează în termen de 12 luni de la publicarea în Monitorul Oficial, adică prin 10 august. #-o
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
D-le Butiuc, daca studiem cu atentie legea, se vede ca Stasi si Gestapo nu au mers pana la capat inca, ci doar pana la 99%.
Singura obiligativitate a parintilor este de a participa la sedintele de spalare creier, care cica se repeta pana la accept. Formatarea creierului pana la submisie conform CIA-RDP99, CIAFM-34-52.
Practic, trebuie sa participi la fiecare 3 luni la sedintele de formatare, in care, unii fara nici un fel de argument, dar bine imbracati si care arata impunatori, vor incerca sa te convinga sa faci ca ei. Dar inca poti sa refuzi in scris. Amenda este pentru neparticipare la sedintele de spalare creier, nu pentru refuzul vaccinarii.
Deci poti participa, ii poti faca de ras cu argumente solide...si aia e. Te distrezi un pic la fiecare 3 luni cu 'comisia' lor.

D-le When, nu sunt de acord cu ce ati scris.
Din contra, majoritatea erau pefect sanatosi in momentul vacinatii si au ramas afectati pe viata sau chiar au murit in urma lor !
Tocmai din aceasta cauza, in SUA s-au acordat miliarde de $ despagubiri pentru ce afectati.
Pe mine ca parinte, ma intereseaza totusi sa nu imi distrug viata copiilor pentru dolarii lor primiti despagubire.
In rest, comentati absolut in necunostinta de cauza si nu aveti nici macar o logica pe care sa va bazati in cele afirmate. Bolile auto-i apar chiar din cauza vaccinarii, nu din alta. Iar argumentul ca i-ar afecta pe altii, nu exista.

D-le Martonze, tocmai d-aia au desfiintat practic institutul, pentru ca nu accepta sa ne otraveasca in masa cum vor opresorii !

Revenind, cititi ce am scris in primele randuri.
Ca si completate si concluzie:

1. NICI UN TRATAMENT MEDICAL NU POATE FI IMPUS CU FORTA pentru ca ar incalca CONVENTIA DREPTURILOR OMULUI DE LA NUREMBERG.

2. INSCRIEREA IN GRADINITIE, SCOLI, ETC, NU POATE FI REFUZATA pentru ca educatia este un drept garantat de CONSTITUTIE.

-Editat-
Legea poate fi citita integral aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 14 August 2017
BX, utilizator
Va multumesc. Am retinut aceste doua portite de salvare.
Din ce am citit, legea parea foarte amenintatoare. Facandu-mi mai clare conditiile aplicarii sanctiunilor, sper din tot sufletul sa aveti dreptate.
Nu ma deranjeaza (la modul disperat) sa nu imi mai fie primita fetita la scoala, caci exista varianta inscrierii la o institutie din afara, in sistem homeschooling. Dar sanctiunile sub forma de amenzi (ca si cele extreme, anuntate initial, de a fi luati copiii sau de a fi inchisi parintii), acestea ma pot destabiliza. Multumesc ca m-ati edificat, cu o solutie in sprijinul meu (caci inainte mi se propusese exilul).
Cu drag, Anca Butiuc
Prima data, ca sa va aparati un drept, trebuie sa il cunoasteti. Daca doriti un sfat (juridic in cazul de fata), trebuie sa colaborati cu cei dispusi sa vi-l dea.
Am incercat sa abordez situatia dpdv juridic, insa nu ati fost interesata in colaborare. Ca urmare, pentru ca nu ati oferit nimic in baza caruia sa va putem ajuta, discutia a degenerat. Nu fara contributia dv.
Scopul scrierii aici pare sa fi fost acela de a va spune nedreptatea, nu de a analiza juridic legea, v-am cerut legea de doua ori.

Freeelis, mersi de link. Pe mine ma interesau mai multe aspecte: daca userul stie unde e legea, daca si pana cand putem depune amendamente, cat de agresiva este abordarea etc.
Legea, asa cum spunea Martoze mai sus, e proasta, facuta pe genunchi, agresiva, calcatoare de drepturi.
E ok sa dispui reguli care ar duce la pericol in societate, insa nu e ok sa dispui reguli de dragul regulii. Amenda asta intre 2500 si 5000 de lei pentru lipsa vaccin e absurda. E absurd, de asemenea, ca acesti copii nevaccinati sa stea in colectivitate cu copiii vaccinati, presupunand ca parintii lor ar plati continuu amenzile. Sau impreuna unii cu altii.
Normalitatea e ca, cei care se situeaza cu convingerile in afara convingerilor generale ale societatii, punand-o in pericol, sa si le poata mentine in afara societatii. E nevoie sa lasi un spatiu de manevra.
Cred ca modalitatea de redactare a legii poate duce usurel la discutii contradictorii in privinta corectitudinii ei. Mie nu imi pare echitabila si imi pare ca, desi scuza ei e ca incearca sa impace invatamantul obligatoriu cu obligatia de a vaccina copiii, undeva ceva nu e scris cu talc.
De asemenea, aruncarea obligatiei de informare in carca medicilor, a unitatilor administrative locale, a scolilor, a tuturor celor la care ne putem gandi ca pot face o informare e fara cap si fara finalitate.
Educarea nu se face aruncand informatii spre elev din toate partile, educatia se face cu metodologie, in spatii dedicate, pe cheltuiala celui interesat.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
D-le When, nu sunt de acord cu ce ati scris.
Din contra, majoritatea erau pefect sanatosi in momentul vacinatii si au ramas afectati pe viata sau chiar au murit in urma lor !
Tocmai din aceasta cauza, in SUA s-au acordat miliarde de $ despagubiri pentru ce afectati.
Pe mine ca parinte, ma intereseaza totusi sa nu imi distrug viata copiilor pentru dolarii lor primiti despagubire.
In rest, comentati absolut in necunostinta de cauza si nu aveti nici macar o logica pe care sa va bazati in cele afirmate. Bolile auto-i apar chiar din cauza vaccinarii, nu din alta. Iar argumentul ca i-ar afecta pe altii, nu exista.

Eu am fost prin spitale si m-am informat, dumneavoastra de unde v-ati cules informatiile, de pe google?
De ce dumneavoastra si persoana care a deschis topical nu mergeti pana la Bals? Nu cumva pentru ca nu adevarul va intereseaza de fapt?

Din nefericire suntem inconjurati de relatii disfunctionale. Moderatia e reteta ideala in rest, orice e prea mult strica, chiar si apa, chiar si oxigenul.
Daca va uitati pe site-urile astea de mamici antivaccinare, raw vegane si asa mai departe, o sa vedeti o dorinta disperata de atentie, de acceptare. Sunt femei sau barbati care din diverse motive nu se simt importanti acasa si cauta dorinta de validare pe internet.
Uitati-va acum la moda cu alaptarea. Sustin alaptarea din tot sufletul, nu sustin alaptatul pe facebook,asta cu ce ajuta?

Nici dumneavoastra si nici initiatoarea topicului nu sunteti informati corect. Daca dorinta de adevar va anima, atunci nu aveati nci o problema sa mergeti pana la Bals sau Marie Curie ca sa vedeti care e adevarul, ce inseamna vaccinarea si mai ales sa vedeti cu ochii dumneavoastra ce presupune exact urmarea dupa o banala boala a copilariei.
Dar...am observant ceva, antivaccinistii se tem de adevar, se tem sa vada cu ochii lor urmarile propriilor decizii. Altfel , e aproape, de ce nu se duc? Nu cumva pentru ca daca vad realitatea cu ochii lor, nu mai pot sa fie impotriva vaccinului? Nu cumva pentru ca ar trebui sa paraseasca in aceste conditii grupurile unde gasesc confortul emotional dupa care tanjesc?
Asa cum a scris initiatoarea topicului mai sus, viata I-ar fi distrusa daca copilul I-ar fi vaccinat. Nu viata copilului, viata ei.....si a spus femeia adevarul din tot sufletul.

Doamna Butiuc, nu faceti vaccinurile copilei, gasiti portite de scapare, insa ce faceti cu rana sufleteasca va intreb eu?
Rana din sufletul copilei pentru ca are o mama disfunctionala care a pus dragostea de copil pe locul doi, pe primul loc fiind dorinta de a face parte din mai multe grupuri pe facebook.
Si aici doamna, unde dragostea de mama inregistreaza un esec, nici o alta lege nu va poate apara copilul.
Vaccinati sau nu, informati-va, altfel sunteti mama doar cu numele.
Ultima modificare: Luni, 14 August 2017
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot ataca o eventuala lege a vaccinarii? SimonaAn25 SimonaAn25 Avand in vedere faptul ca actualul proiect de lege privind vaccinarea incalca multe drepturi si libertati, incalcand si constitutia României, ce actiuni ... (vezi toată discuția)
Vaccinarea obligatorie?! mihaelush mihaelush am decis sa nu imi vaccinez fetita si asta vad ca incepe sa-mi dea dureri de cap in ceea ce priveste legea.au hotarat sa fim amentati cei ce nu vor sa-si ... (vezi toată discuția)
Refuz vaccinare, consecinte legale mary5000 mary5000 Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza? (vezi toată discuția)