avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat care lucreaza sambata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat care lucreaza sambata

Buna ziua
O societate vrea sa angajeze un lucrator comercial care o sa lucreze de luni pana sambata cate 8 ore /zi, duminica liber Nu poate sa-i acorde cele 2 zile de reapaus. In afara de sporul de w/d, cum se face plata ptr orele lucrate sambata.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:45, 8 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

Este ilegal acest program. Cele 48 de ore consecutive de repaus sunt obligatorii. Angajatorul trebuie să organizeze activitatea în așa fel încât prevederile Codului Muncii să fie respectate. În speță, mai poate angaja un lucrător sau poate presta el însuși activitatea în calitate de administrator.
Plata se face normal plus sporul de week-end.

Pentru un astfel de program, angajatorul poate fi sanctionat de catre ITM.
@matei11
In ce interval orar lucreaza salariatul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)
Munca in zilele de repaus saptamanal SLDTimisoara SLDTimisoara va rog sa ma lamuriti daca o persoana lucreaza simbata trebuie sa i se acorde timp liber platit,la 8 ore lucrateprimeste 16 ore libere platite in termen de 60 ... (vezi toată discuția)
Liber pentru week-end lucrat Mickaelx Mickaelx Buna ziua, Am si eu nevoie de o lamurire pe care seful meu nu mi-o poate da si tututor ni se pare tare ciudat cum face programul. O sa detaliez putin ... (vezi toată discuția)