TAlina a scris:
la inm - cu 1 sau 2 corecte
in proportie de 90% grilele vor fi inchise
nu se poate altfel.vor fi gen celor care s-au dat la licenta organizata de universitatea bucuresti sau genul celor de la admiter la master (cei care au dat la civil si penal)
este imposibil sa fie grila deschisa,am stat si m-am gandit. daca ar face asa ceva,atunci ar fi bataie de joc curata si pe fatza,un examen pentru admitere ca avocat stagiar sa fie MAI GREU ca cel dat la INM?! ( no way.)
nu as vedea logica.
daca ar fi grila deschisa , atunci pentru ce am incerca sa mai ne ducem acolo sa dam un examen din 5 materii sub forma de grila deschisa si nu ne-am duce sa dam direct la inm unde este examen grila deschisa din PATRU materii,dureaza o singura zi in loc de 2 si costa si mai putin (gen 400 ron),si pe langa altele e organizat si in bucuresti.
parerea mea e ca 90 % o sa fie grile inchise.
in ceea ce priveste nota,e simplu. faci 28 grile ptr o materie- iei nota 7
faci 24 - iei 6,insa trebuie sa faci 32 la alta materie pentru a anula diferenta ( 6 la una,8 la alta rezulta 7)
sau faci 27 la una,29 la alta si asa mai departe.
in ceea ce priveste punctajul la OEPA,probabil ca acolo trebuie sa faci minim 14 in prima zi si minim 14 in a doua zi.( respectiv 12 in prima si 16 in a doua= pentru a se acumula un numar de minim 28 in cele doua zile).
si probabil ca e simplu,va fi un singur chestionar in prima zi,in care primele 20 intrebari sunt din OEPA,urmatoarele 40 din dr.civil si ultimele 40 din dr.pr.civ.,iar in a doua zi la fel dar celelalte 80 for fi din penal si pr.penal.
si iti vor da o foaie pe care sa o completezi si doar pe aceea o vei preda in care vei colora sau umple niste casute conform cu variantele pe care le-ai ales (atentie la timp,caci numai completarea lor dureaza vreo 30 de minute),asa ca timpul total strict pentru gandirea grilelor ar fi undeva la maxim 200 de minute(adica 3 ore si 20 de min,insemnand aprox 2 minute ptr fiecare intrebare din chestionar)
cat priveste cu invatatul,avand in vedere timpul ramas..sintezele de la NLex ca o mica si rapida recapitulare ar fi cam singura varianta. :D
spor