Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Acum totul este posibil ,stiam ca este o decizie in acest sens ,dar acum am ajuns la concluzia ca te poti astepta la orice din partea UNBR-ului !
Eu am inteles ca se vor da tot grile.
Luiza2008, ai dreptate cu privire la G3 de la pag 269 a topicului. M-am repezit ca un berbec si nu am prins sensul intrebarii. Oricum, rationamentul ramane, esti de acord?
Nu pot sa sufar grilele X-( ...sunt facute sa te incurce. Eu in facultate n-a dat decat trei sau patru examene grila si nu sunt familiarizat cu ele. Totusi, savurez cu placere o :coffee: si imi continui treaba la civil. Penalul il las la urma. Apropo de grile: la examenul de primire din toamna se vor da grile ca in februarie sau subiecte de sinteza?
Spor!
sabinisa a scris:
Acum totul este posibil ,stiam ca este o decizie in acest sens ,dar acum am ajuns la concluzia ca te poti astepta la orice din partea UNBR-ului !
Eu am inteles ca se vor da tot grile.
În speţă, inculpatul lipseşte în mod ilegal de libertate victima timp de mai multe ore, prin închiderea
acesteia într-o cameră. După trei ore de lipsire de libertate, inculpatul exercită în mod direct violenţe
asupra victimei, iar aceasta decedează. Se constată că deşi violenţele au fost comise cu intenţie,
rezultatul mai grav, respectiv decesul victimei s-a produs din culpă. În acest caz, corecta încadrare
juridică va fi:
a)un concurs între infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal (art. 189 alin.2 C.pen.) şi infracţiunea de
loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (art. 183 C.pen.);
b)un concurs între infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal (art. 189 alin.2 C.pen.) şi infracţiunea de
ucidere din culpă (art. 178 C.pen.);
c)infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal care a avut ca urmare moartea victimei (art. 189 alin. 6
C.pen.).
Dacă la mostenirea defunctului sunt chemati sotul supravietuitor , părintii, un
frate bun, doi frati consangvini si trei frati uterini, atunci:
a. sotul supravietuitor va lua 1/3 din mostenire
b. fiecare părinte va lua o cotă de 1/8 din mostenire
c. fiecare frate consangvin va lua o cotă de 1/16 din mostenire