avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen raspuns reclamatie itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen raspuns reclamatie itm

cum procedez daca itm nu raspunde la reclamatie ,patronul ma amenintat ca are relatii la itm
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 9 Decembrie 2019
Eu stiam ca sunt mai multe birouri de control pe categorii (RM,SSMD) care se ocupa de sesizari si care la randul lor au un fel de audit care-i verifica(Corpul de Control).

Inspectia Muncii are in subordine ITM-urile,cu responsabilitati de verificare si control,etc.

Ideea este ca atunci cand te afli intr-o atare situatie incerci sa obtii rezultate apeland la toate forurile competente.
freeelis a scris:

:offtopic:
Daca tot facem afirmatia ca la ITM lucreaza functionari incompetenti sau ca nu se rezolva petitia , atunci de ce ii mai sfatuim pe utilizatori sa se adreseze acestei institutii?

Nu am afirmat ca la ITM lucreaza functonari incompetenti.
Cunosc destui functionari de acolo ptr care am o adevarata stima si un adevarat respect.
Ceea ce am afirmat a fost din experienta proprie. Nu trebuie sa va suparati.
Am solicitat in scris un sfat intr-o problema, am anexat zeci de hartii ptr ca functionarii sa se edifice asupra ei si sa-mi dea cea mai buna si legala indrumare si raspunsul a fost..... fix fara continut.
Nu m-am suparat nici eu atunci, am inteles ca..... asta e!
freeelis a scris:

Daca tot facem afirmatia ca la ITM lucreaza functionari incompetenti sau ca nu se rezolva petitia , atunci de ce ii mai sfatuim pe utilizatori sa se adreseze acestei institutii?

Am trecut recent printr-o experienta trista la serviciu. Am evitat sa ajung cu ea la ITM stiind ca acolo conducerea are aceeasi "culoare" cu partidul aflat la putere(a se citi primarie) si cu cei care au generat problema mea. Nu am avut tangenta cu politika o viata, am incercat s-o ignor cat am putut dar iata ca pana la urma a dat ea peste mine.
Acesta este un aspect al problemei.

Un alt aspect ar fi ca de cele mai multe ori depinde pe biroul Cui anume ajunge dosarul nostru. Sunt multi care isi fac datoria cu simt de raspundere dar sunt si exceptii cum bine stim cu totii.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
maria1504, utilizator
1. Cand s-a deschis un topic cu problemele legate de ITM, angajatori sau angajati prea putini utilizatori s-au ingramadit pe topic sa dea sau sa-si spuna cu parerea.
De aceea am pus acea intrebare ? (poate trebuia sa scriu ca este o intrebare retorica)
2. Citesc peste cateva zeci sau sute de mesaje zilnic , iar o parte din ele se refera la incompetenta functionarilor publici din orice institutie de stat, nu numai ITM.
Oare numai acestia sunt de vina ? ... angajatorul sau angajatul nu au nicio vina? .. Bineinteles ca nu, din punctul de vedere al unora dintre noi... :(
3. Nu am de ce sa ma supar si nici nu fac polemica pe un subiect foarte drag mie ;), cu toate ca nu sunt in afara acestor probleme , le cunosc destul de bine.
freeelis a scris:

2. Citesc peste cateva zeci sau sute de mesaje zilnic , iar o parte din ele se refera la incompetenta functionarilor publici din orice institutie de stat, nu numai ITM.
Oare numai acestia sunt de vina ? ... angajatorul sau angajatul nu au nicio vina? .. Bineinteles ca nu, din punctul de vedere al unora dintre noi... :(

Eu cred ca de vina sunt legile care guverneaza sistemul.
Nici functionarii publici nu sunt de vina cand primesc dosare si documenet de la sute de oameni pe zi (vezi perioada de depunere a declaratiilor), nici angajatorii nu sunt de vina cand stau la acele cozi.
Poate ca ar trebui regandita procedura.

Alte discuții în legătură

Probleme cu restituirea cartii de munca june_x25 june_x25 Daca angajatorul este o institutie de stat ( sau partial de stat), care nu are inregistrate contractele de munca la ITM, iar cartile de munca se tin la sediul ... (vezi toată discuția)
Termen legal raspuns de la itm Sophia1975 Sophia1975 Bună ziua! Am inaintat o petitie/reclamatie la Ispectoratul Teritorial de Munca Bucuresti in legatura cu abuzurile, ilegalitatile angajatorului meu. Nu este ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la itm danielabalan_69 danielabalan_69 am facut o reclamatie la itm. acum cum pot vedea ce sa intimplat in urma plingerii mele cred ca dureaza un timp va multumesc (vezi toată discuția)