avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuința familiei este pe numele bunicilor. Are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuința familiei este pe numele bunicilor. Are nepotul drept de moștenire?

In urma casatoriei am inceput sa locuim in apatamentul socrilor care s -au mutat la casa, la construirea careia sotul meu a contribuit cu o suma de bani considerabila, aproape cat ar fi ajuns apartamentul lor daca l -ar fi vandut.In fine, nu asta-i problema, asa a fost intelegerea. Noi l-am renovat de la zero pt ca era jalnic si in principiu este apartamentul "nostru" doar ca actele de proprietate au ramas pe numele socrilor. . .Acum avem un baietel de 4 ani. Intrebarea mea este, atunci cand socrii mei nu vor mai fi in viata si doamne fereste sotul meu ar deceda, ce drept ar avea copilul meu la acest apartament? Eu am inteles ca nu am niciun drept( fiind mostenire de la parintii lui) dar nu asta ma preocupa ci faptul ca al meu copil nu ar putea fi unic proprietar al apartamentului si ar trebui sa imparta cu rudele socrilor mei, frati, surori. Ce acte ar trebui sa fac astfel incat copilul neu sa fie unic proprietar al apartamentului?
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:42, 22 Februarie 2018
Nu-mi vine sa cred, ce este asta cu aceasta curatela. Daca socrii vor sa treaca apartamentul pe numele nepotului de 4 ani,adica sa l doneze direct, nu inteleg de ce e nevoie sa vina cineva strain sa ce...copilul are parinti nu e singur pe lune. Eu citisem ca in ceea ce privedte oferta de donatie facuta unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu, deci unui minor pana in 14 ani, se accepta de catre reprezentantul sau legal deci de parinte sau tutore. Chiar nu inteleg, el nu este singur pe lume ca sa vina cineva strain, de unde? Sa i administreze bunul, sa i faca inventarul?
Nu inteleg de ce va ambalat asa si folositi in continuu "cineva străin "
Nu a spus nimeni sa vina mea Gheorghe de pe strada.
Curator poate fi o bunica, o mătușa, o verișoară, o cumatra. Ideea e ca nu puteti fi dvs.
Repet: Dacă vă deranjează ATAT de tare ideea de curator, așteptați pana împlinește copilul 18 ani, ca să nu îl reprezinte "cineva străin ".
Bun, deci mergem la notar sa faca socrii contractul de donatie pe numele nepotului si o sa vina sora mea in calitate de curator sa semneze ca accepta sa fie reprezentantul minorului sau ce trebuie facut. E de ajuns semnatura ei la notar?
Faceti donatie, insa tineti cont ca nu ne-ati spus ce anume urmariti in incheierea acestui act, de fapt ce urmaresc socrii daca or urmari ceva, prin urmare, actul va depinde de cat de legal si moral e acest scop al sau. Mai conteaza si de ce relatie veti avea cu sotul dupa decesul parintilor sai etc., ce bunuri mai au acestia...
Curatorul se stabileste prin cerere la autoritate... nu e asa rapid.
De ce sunt parintii in conflict de interese?

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager povidiu povidiu As avea o intrebare la dvs. Eu impreuna cu sotia am cumparat de la unchiul sotiei un apartament. Unchiul are drept de uzufruct viager pe el pe perioada ... (vezi toată discuția)
Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar roxana12 roxana12 eu cu sotul locuim intr-un apartament pe care l-a cumparat parintii lui si vor sa il treaca pe numele lui . Dansii mai au un nepot din partea unei fiice ... (vezi toată discuția)