avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de vizită la școală a copilului în afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. Există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens?

Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ?
Considerati ca dreptul la vizita trebuie ingradit daca exista un program limitat stabilit prin hotarare judecatoreasca sau conventie notariala?

Stie cineva vreo hotarare judecatoreasca pronuntata in acest sens cu statul roman parat in cauza si cu invatatoarea ca actionand in temeiul atributiilor de serviciu?

Invatatoarea considera ca parintele nerezident nu are dreptul de a-si vedea copilul la scoala in pauza dintre ore, ingradind accesul parintelui si in aceste conditii doar prin proces se poate stabili cine are dreptate.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util

Este firesc ca părinţii să se intereseze de copiii lor la şcoală, grădiniţă, medic, antrenor, instructor, indiferent de sexul părintelui sau de statutul de căsătorit sau divorţat, important este să o facă în afara orelor de program şi să o facă decent, fără agresivitate. O spun din principiu, exclud cazurile speciale, care au prioritate înaintea oricărui program, ca de ex. deces în familie sau o urgenţă medicală.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
Liliana Gradinaru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un astfel de caz nu ar trebui să existe.
Un tata care a avut legături extraordinare cu minorii si sa ii fie îngrădit accesul la copii este fără comentarii...

Against pas are dreptate.

A vedea si discuta cu propriul copil e ceva normal si nu anomal.
Ca se întâmplă în recreative e irelevant.

Ca sa se ceară program de vizita pentru asa ceva este inacceptabil deoarece este un drept care exista si nu care trebuie obținut prin instanța.

Sa ceri în instanță un program de vizita de 10 minute ar suna de-a dreptul hilar si instanța ar crede că este batjocorită...
În esență atât vrea acest tata...10 minute pe luna la scoala...intr-o recreatie...
Si iata ca e necesar sa obtina în instanță 10 minute pentru ca nu ii sunt respectate drepturile lui dar si cele ale minorelor...
Fetele din cate am observat în ultimii ani sunt foarte atașate de tati si se bucura sa aiba relatii personale cu ei.

Ce argumente sa existe ca un părinte sa aiba o interdictie școlară care sa ii interzică asa ceva?
Ca un copil trebuie să fie foarte concentrat la ore si părintele il disturba.
Oare?
Dacă copilul se bucura ii va crește randamentul pentru ca ii va crește moralul.

Dar...daca el se bucura 2 secunde si apoi vine poliția dupa 2 secunde ce randament sa mai dea?
E de vina tatăl său poliția care vine aiurea sau chemată aiurea?

Si asa un lucru bun se transformă intr-un lucru rau.
Venirea tatalui- lucru bun, devine rau ca il ia poliția aiurea si copilul va fi afectat si ingrijorat-lucru rau...
Consecința va fi ca nu se va mai concentra la ore.

Dar daca tatăl era nestingherit si nu venea poliția aiurea...copilul era fericit si cu un moral ridicat...la ore...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu personal nu am nici o înverşunare împotriva dvs. sau a altor postatori, mi-am exprimat doar părerea că şcoala nu e pentru relaţii personale copil-părinte , în timpul orelor de curs şi în pauze.Punct.

Dumnezeule Martonze, omul s-a dus sa-si imbratiseze fetele, asta e termenul acum?
Diseara cand ajung acasa deci sa nu mai spun copilului " hai la tati sa te imbratiseze" cu " hai la tati sa avem relatii personale"
Sunt lucruri normale in viata unui copil, lucruri pe care mamele divortate incearca sa le catalogheze si sa le imparta pentru a faramita cat mai mult din felia pe care copilul o are cu celalalt. Unele mame, ca am tot respectul pentru restul.
Parintii mei nu veneau des la scoala, spre deloc. Insa s-a intamplat sa vina bunica-miu si sa treaca sa-mi lase la pauza si 2 felii de chec ca abia il facuse bunica-mea si imi trimisese. Sau daca imi uitam echipamentul de sport. Nu a urlat nimeni, nu a facut scandal, nu m-a bulversat.
E o situatie normala.
Acum, altfel ar fi fost povestea daca ai mei ar fi fost divortati. Faptul ca dupa discutia cu diriginta ar fi oprit omul sa imi dea cele 2 felii de chec ar fi fost probabil aspru dezbatut pe un forum, dupa ce bietul batran ar fi fost alungat din scoala de organele de politie.
Sfatuiti userul sa nu ia totul personal?????????? Serios? Pe bune?????????????
Pai e vorba despre copii lui, nimic nu poate fi mai personal de atat. Un om fara nici un drept nu il lasa sa-si ia copii in brate. Si face scandal si abuza. Normal ca e mai agresiv si da, normal sa o ia personal pentru ca Dumnezeule.......E PERSONAl!!!!!!
Martonze, daca mergeti cu copilul de mana pe strada si vin si vi-l iau si va impiedic sa mai ajungeti la el, sunt curioasa de cat de mieros v-ar fi tonul.
Intrebarea este daca profesorul sau invatatorul avea dreptul sa opreasca tatal sa ajunga la copii lui. Daca in timpul orelor, autoritatea suprema asupra copilului este profesorul nu mama. Daca in timpul orelor calitatea mea de parinte este intrerupta.

In plus, hai sa nu mai tratam firescul nefiresc.
Nu discutam despre vizite extinse la scoala ci despre 3 minute in fuga dupa ce ai vorbit cu profesorii. Vorbim despre scoala, nu despre puscarie, ca daca am copilul acolo sa nu pot ajunge la el.

Nu se ia ceva in calcul, faptul ca dorinta copiilor a fost sa-si vada tatal.
Dorinta tatalui a fost sa-si vada copii. Va rog aratati-mi o lege prin care un profesor are dreptul sa se opuna dorintei dintre un parinte si copilul lui, in conditiile in care parintele are custodie comuna.
Pentru ca daca nu exista asa ceva, atunci profesorul respectiv ar trebui aspru sanctionat.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
When, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Relatia cu copiii e personala, relatia cu sistemul nu e personala.
Rezident sau nerezident, de sex barbatesc sau femeiesc, parintele, tutorele, apartinatorul legal sau cum vreti sa-l numiti, nu are acces in scoala decat in cazuri delimitate de lege. Asa e legea. Nu am facut-o eu, eu doar o respect. Si chiar daca nu as fi de acord, nu as avea voie, vazand ca sunt avocat si am depus un juramant, sa incurajez pe cineva sa nu o respecte. Este obligatia mea legala.
Asa spune legea. Asa s-a votat de legiuitor. Ce sa-i fac eu?

In pantofii unui angajat la scoala sa fii, sa te gandesti ce faci tu si jobul tau si copiii tai daca tu esti acuzat ca ai permis incalcarea regulamentului si asta ar fi avut consecinte nefaste.
Nu are nimic angajatul cu mine sau cu tine, are cu jobul lui si cu salariul lui. Poate e de acord cu dv., poate nu, nu conteaza, el e pus acolo sa faca ceva, nu sa interpreteze legea. El, ca sa duca salariul acasa, trebuie sa permita accesul asa cum scrie acolo.
Ca i se pare lui firesc sau nefiresc, nu are nicio importanta.
Claudiu a vrut o opinie bazata pe lege. Eu cred ca oprice parinte poate sa isi vada copiii oricand, atata timp cat nu ii e interzis de o lege sau de o hotarare judecatoreasca.
In cazul de vizita la scoala, e un regulament care interzice.

In rest, despre intreg cazul in sine, am o parere contrara de cea cu vizitele la scoala; parintele trebuie sa isi vada copiii, sa se intalneasca cu ei, sa ii alinte, sa ii ingrijeasca, sa ii duca la medic, in excursii etc. Si nu conteaza iar nici sexul si nici rezidenta.

Dar aici, strict legal si nu emotional, parerea mea e ca sta in cale regulamentul.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regulamentul nu se poate opune legii. Iar in lege nu e trecut ca un parinte inceteaza sa fie parinte in perioada in care e copilul la scoala.
Ca sa inteleg mai bine, as vrea sa vad articolul de lege prin care mie ca parinte mi se transmite ca nu am voie sa ma apropii de copil cand e la scoala sau la gradinita decat daca imi da voie invatatorul.
In plus, in cadrul acesta cred ca poate da in judecata scoala pentru discriminare. Parintii casatoriti liber pe culoar, parintele divortat scos afara cu politia. As zice ca e o problema, nu-i asa?
Ca din ce inteleg doar divortatului i se aplica regulamentul, restul zburdand pe coridoarele scolii precum caprioarele?
Sa luam situatia ipotetica de care s-a lovit vesnicul meu prieten cu copilul lui. Minor batut la scoala de 2 colegi de clasa. Copilul in soc, ajunge seara la Obregia pentru ca i se declanseaza tic nervos in urma sperieturii. Nu, invatatorii nu au anuntat, a sunat copilul tatal care s-a dus si l-a luat si s-a ingrijit de el.
Cum ar fi fost ca in urma acestui eveniment tatal sa nu poata ajunge la copilul socat? Copilul e in tratament in acest moment si sub supraveghere. Cine e responsabil in acest caz?
Asta i se poate intampla oricui, e cineva de acord de pe acest forum ca atunci cand i se afla copilul la scoala sa se spele pe maini de orice i se intampla?
intreb ca sa stiu, pentru ca eu sunt genul de parinte care fuge la copil cand primeste telefon.
Vreau sa stiu daca mamicile de aici care sustin ca e drama si tragedie si nefiresc sa vezi copilul la scoala tot asa sutin si sa lasi minorul daca pateste ceva in timp ce e la scoala.
Cum i s-ar raspunde? Imi pare rau, ai sunat in timpul orelor de scoala, nu esti copilul meu zilnic intre 8 si 12. Sau, iarta-ma dragule, inteleg ca esti batut dar eu nu te pot ajuta cat timp esti la scoala. Incearca sa scapi teafar si te pupa mami cand ajunge acasa de la servici. Asta ca sa se si empatizeze putin cu minorul, sa dea bine cand te lauzi pe facebook ce atenta esti.

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)