avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz semnare regulament intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz semnare regulament intern

ce pot face daca salariatii refuza semnarea regulamentului intern?
abaterea nu e mentionata in regulament ca fiind una ce poate atrage santiunea disciplinara
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:02, 9 Octombrie 2009
Multumesc si scuze pt staruinta.
Poate ca sunt asa de temator intrucat am un litigiu de munca unde trebuie sa fac dovada ca am adus la cunostinta salariatului Regulamentul (peisajul neffind mult diferit; regulamentu afisat, lipsa semnatura salariat)
intradvear, lipsa semnaturii de luare la cunoastiinta este o mare problema....
ce v-as putea sugera:
1.- in timpul programului de lucru, faceti sedinte de 1 ora de prezentare a ROI catre fiecare grupa de salariati. Se citeste ROi si se face un PV de sedinta, poate asa vor semna ca li s-a adus ROI la cunostinta pe acel PV.
La aceste sedinte sa participe si reprezentantul salariatilor.
2.-daca nu merge nici asa, trimiteti ROI prin posta cu confirmare de primire :">
Atunci cand Regulamentul intern se afiseaza,paginile afisate contin data afisarii, semnatura persoanei care are aceasta responsabilitate de afisare si stampila.
Puteti face fotografii cu locul unde sunt afisate paginile respective si prezentati ca si dovada in instanta.

Codul Muncii ART 259(3) Modul concret de informare a fiecărui salariat cu privire la conţinutul regulamentului intern se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, după caz, prin conţinutul regulamentului intern
Ca sfat , de acum inainte, la semnarea vre-unui contract nou sau cu ocazia vre-unui aditional( eventual marire de salariu sau altceva mai curand in interesul angajatului prindeti o caluza ca se obliga sa respecte regulamentul intern:rolleyes:..asa scapati de bataie e cap...
Bun sfatul desi, asa cum salariatii nu pot renunta la drepturile lor recunoscute prin lege, toat asa salariatii nu pot ignora obligatiile lor rezultate din lege. Ma refer la codul muncii, art 39 alin.2 lit c) . Pe langa afisarea RI la loc vizibil si accesibil salariatilor as propune ca la efectuarea instructajului privind securitatea in munca sa fie introduse si prevederi ale RI.

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara ginnyy ginnyy cum pot face dovada ca un salariat a luat la cunostinta de Regulamentul intern afisat la avizier? va multumesc! (vezi toată discuția)
Regulament ordine interioara monik monik buna ziua! am si eu 2 intrebari legate de regulamentul de ordine interiaora al unei SC: 1. pentru aducerea la cunostinta salariatilor, este nevoie ca fiecare ... (vezi toată discuția)
Regulament de ordine interioara marianalutetia marianalutetia Sunt de curand angajata la o societate SRL si mi s-a cerut sa concep un ROI (exista unul total depasit de noutatile legislative, si cu masuri abuzive). Am ... (vezi toată discuția)