avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil concubinaj

sunt tatal copilului,copilul este pe numele meu dar cu domicilul pe adresa mamei la care si sta,noi suntem despartiti si vreau sa stiu daca pot sa i-au baiatul la mine in incredintarea mea.ea mai are un baiat din prima casatorie.


Cel mai recent răspuns: Ramona GHIUGAN , Avocat 10:52, 8 Octombrie 2009
Un alt aspect foarte important care este avut in vedere de instanta intr-un proces de incredintare, este varsta minorului.
Nu ati precizat ce varsta are acesta, pentru ca daca este la o varsta frageda, se presupune ca este mai atasat si mai dependent de mama.
jurisprudenta este in sensul incredintarii minorului mamei, si se incredinteaza tatalui numai in cazul in care se dovedeste ca nu este in interesul minorului sa fie incredintat mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca divortez copilul la cine ramane? bgirl_rodi bgirl_rodi buna ziua, eu am un baiat de 3 ani jumatate si de un an de zile nu pot divorta de sotul meu pentru ca imi este frica ca imi va lua baiatul el lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului pitulanu pitulanu Buna seara am si eu o problema in primul rind nu am fost casatoriti legitim ea a luat copilul si a plecat cu el fara stirea mea si ea mai are o problema cu ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie lazarcalin lazarcalin Am si eu o intrebare va rog sa imi raspundeti la ea : In cazul in care mama isi abandoneaza copilul legea cui da copilul? Tatal avand grija in ... (vezi toată discuția)