Aceasta e problema la care multi dintre utilizatori cauta raspuns. Cum sa procedeze concret de acum incolo, caci doar reprosuri aduse mamei nu cred ca e folositor.
Un punct de vedere foarte pertinent as zice eu.
Opinia mea este asa cum a precizat AgainstPas si in situatiile in care e cazul ( adica nerezidentul e implicat, normal la cap si are comportament decent) ca rezidentul ar trebui sa apropie. Sa implica nerezidentul in viata copilului. Cand e vorba de o excursie sa ii zica sa ceara voie si tatalui, sa il informeze pe acesta cand il duce la medic, sa tina cont si de modul in care acesta intelege sa fie parinte. Poate nerezidentul considera ca minorul trebuie sa citeasca mai mult si ii spune acestuia ca de 2 ori pe saptamana trebuie sa citeasca minim 10 pagini. Daca rezidentul nu e de acord nu trebuie sa zica copilului ca celalalt parinte e un tampit si ca sa il ignore.
Asa cum este simplu de vazut cand nerezidentul e un parinte implicat nu doar un doritor de scandal, asa de simplu se vede si cand rezidentul il considera pe celalalt ca partener cu drepturi egale in cresterea copilului.
La celalalt topic doamna PS spuneati ca pentru week-end-ul pierdut mama nu trebuie sa ofere alt week-end, ca nu e organ de compensare. Insa Martonze, la acest subiect cred sustinea ca diplomatia si ratiunea trebuie sa reprezinte drumul pe care e bine sa o apuci.
Atata vreme cat doar de la nerezident se asteapta diplomatie si ratiune in timp ce rezidentul are voie sa faca ce vor muschii lui, ca deh, nu e organ de compensare, nu e ghiseu de informatii sa dea informatii si asa mai departe......binele superior al minorului e undeva in fund de sertar.
Pentru ca zic eu, sfatul doamnei Maronze ar trebui urmat de parinti, rezidenti si nerezidenti.