avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alienare parentală, 10 ordonanțe președințiale ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alienare parentală, 10 ordonanțe președințiale câștigate degeaba. Cum să procedez ca să-mi văd copilul?

Am urmatoarea situatie.
Mama, impreuna cu amantul acesteia mi-au indoctrinat copilul timp de 2 ani continuu. Aceasta a inceput acum sa refuze sa vina spunand ca "nu ma simt bine" (asa a fost invatata). Mentionez ca mama are o condamnare penala, si m-a lovit de fata cu copilul (exista un caz penal trimis in judecata). De asemenea exista un caz penal in curs de desfasurare unde aceasta este acuzata de furt si delapidare (initiat de mine). Este un razboi total din care nu cred ca va castiga nimeni si va sfarsi cu inchisoarea pentru cel putin unul dintre parinti.

Cum pot proceda, in cazul acesta? Femeia aceasta nu merita sa-i fie mama copilului meu, este violenta si un real pericol.

Mentionez ca femeia a incalcat toate ordonantele impuse, a trecut peste plangerile penale deschise impotriva ei (nu cred ca se rezolva aceste plangeri penale pentru ca nu s-au respectat.... nu cred ca este trasa la raspundere, din cate mi-au spus toti avocatii... nu se trimit in judecata astfel de fapte) De asemena toate lucrurile pe care le-am detinut in casa au fost vandute sau instrainate.

Copilul meu traieste cu mama si amantul de frica si este indoctrinata in fiecare zi de acestia. CONTINUU. A ajuns sa creada tot ce le toarna acestia. Din pacate are doar 6 ani.

Ce pot face?? Protectia copilului spune ca nu se baga ca-si pierd serviciul, la fel si politia locala.

3 ani de chin si peste 10 ordonante presedentiale CASTIGATE de subsemnatul - care nu s-au respectat si pentru care am facut plangeri penale.

Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
Admin, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Greseala probabil e sa ai un program cu luarea din domiciliul mamei si sa te astepti ca relatia sa fie personala si nu mediata/impiedicata de mama, stiind ce "zdravana" la cap e.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
againstPAS, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
when draga, din dorinta de a-i lua apararea lui agpas, mare deserviciu faceti unora, precum prietenul dvs, care nu doar ca are motive intemeiate sa ceara ceea ce cere, dar are si o prestatie, conf descrierii dvs, de laudat.
Exista aici pe forum mai multe postari ale mele, in care, sub rezerva ca cele prezentate corespund realitatii, am sfatuit tatii sa ceara domiciliul copilului.
whwn draga, cand scrieti despre responsabilitate va rog sa aveti in vedere cea principala: cresterea si educarea copilului, nu plangerile si luarea banilor de la gura copilului.
La intrebarea ce exemplu ii dau eu copilului, raspund: a unei mame care isi vede de cariera, casa si copil si care isi petrece fiecare ora a zilei in beneficul si nu in detrimentul copilului! As fi de acord sa fiu pusa si la detectorul de minciuni si hipnotizata, si voi putea demonstra ca eu nu i-am spus copilului meu niciodata nici cel mai simplu cuvant negativ despre tatal lui. Sa va vad atunci cum vi se mai umple gura de alienare.
Ce varsta o fi avut copilul lui agpas cand parintii s-au despartit? Eu nu stiu, dar daca vorbeste de alienare banuiesc ca avea o relatie buna cu copilul inainte de divort.
Aveti dvs vreo dovada ca eu as ascunde copilul? Va spun eu ca nu.
Da, e adevarat. Nu l-am lasat decat odata pe copil sa faca temele cu tata. Rezultatul? Copilul mi-a relatat ca ta-su i-a zis de o suta de ori ca e prost. O fi adevarat, n-o fi, nu stiu. Dar din momentul ala, in ocaziile in care a plecat cu ta-su, a plecat cu temele facute. E rau si asta, desigur, nu-i asa?
Pensie maricica nu primesc si nici nu-mi pasa. Pot insa sa declar cu mana pe inima ca am primit si 150 de lei. Pot demonstra ca avea cu totul alte venituri, decat cele pentru o pensie de 150 de lei. Credeti ca asta o fi contribuit in bine sau in rau la situatia de azi? Am mailuri si sms-uri in care "raspundea" apelurilor mele prin: "n-am timp. scrie-mi". Am o inregistrare, pentru ca era deja a nu stiu cata oara, in care l-am rugat sa ma ajute cu ceva, copilul fiind mic si bolnav. Raspunsul a fost: Dar ce crezi tu ma, ca sunt bona angajata de tine? Asta cum o fi fost, de bine sau de rau?
Lista e foarte lunga. Si sigur mai sunt si alte mame cu liste scurte.
Puteti alege sa nu ma credeti, dar daca e adevarat, ziceti ca ar fi de bine?
whwn draga, cand scrieti despre responsabilitate va rog sa aveti in vedere cea principala: cresterea si educarea copilului, nu plangerile si luarea banilor de la gura copilului.

Si cum se creste copilul si se educa cand vede ( acolo unde e cazul) ca nerezidentul inchide usa cand e programul de vizita sau il invata sa injure pe nerezident?
Faceti exact ce spuneam mai sus, va ascundeti in spatele cresterii si educarii copilului pentru a scuza abuzarea lui emotionala. In plus, penalizarile care va supara atat de tare nu se iau de la gura copilului. Poprire nu se pune decat pe maxim jumatate din salariu, rezulta deci ca mai raman bani pentru minor. Ca rezidentul prefera sa ia de la copil pentru a-si satisface anumite capricii.....aici e partea a doua. Insa nu se poate arunca asta in carca nerezidentului care nu urmeaza decat legea.

Doamna PS, eu nu va trag la raspundere si nici nu imi pasa de viata personala a dumneavoastra. Incerc sa nu judec. Ca imi iese sau nu, eu ma stradui.
Ce povestiti dumneavoastra sincer suna foarte urat si trist, pentru fostul partener insa vedeti dumneavoastra, am avut ocazii sa vad cum este deformat adevarul astfel incat imi pastrez mereu o rezerva.
In plus, aveti niste discrepante intre ce ati scris acum si ce ati mai scris in vechile dati despre fostul sot astfel incat raman la parerea mea ca de regula adevarul e la mijloc.
E un mod de gandire pe care vi-l recomand.
Atunci cand mai jigniti anumiti useri sa va ganditi ca nu detineti adevarul si ca de fapt habar nu aveti ce se intampla.
Calea diplomatiei? foarte frumos, recomandati-o atunci mereu, tuturor, mame si tati. Nu ca mama nu e organ de compensare sau ghiseu de informatii. dar lista tatalui insa e nesfarsita.
Cand esti parinte doamna PS, esti cam orice, nu e ca la servici unde poti refuza sa faci lucrurile care nu sunt trecute in fisa postului.

acest răspuns util
oricum, userul-postac a inteles perfect si ce a facut si ce nu a facut si ce a facut cu folos si ce a facut degeaba. Asa ca nu are decat sa dea timpul inapoi si sa se prezerveze sau...orice din paletarul indicat.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
asaofi, utilizator
acest răspuns util
La categoria:"Din puţul gândirii":
Poprire nu se pune decat pe maxim jumatate din salariu, rezulta deci ca mai raman bani pentru minor.

Iubite When, şi dacă s-ar propti 99% din munca rezidentului, tot ar mai rămâne 1% pentru minor, oare greşesc?

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Tabără copil Martonze Martonze Bună ziua, Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca ... (vezi toată discuția)
Copil luat cu forța de tata în cadrul programului de vizită. cum se poate rezolva? Monica liviu Monica liviu Ce se poate rezolva daca am terminat divortul si copilul este incredintat mamei si tata are drept de 2 zile pe luna si copilul plange ca nu vrea sa se duca si ... (vezi toată discuția)