avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructia unei case mici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructia unei case mici

buna.Am cumparat acum 3 ani a casa 138mp cu constructie de 37 mp.Deoarece casa era veche am hotarat sa construim alta,dar din pacate am dat peste un arhitect care mai rau ne-a incurcat,deoarece acum 2 ani am obtinut certificat de urbanism in care nu ni se cerea nimic,arhitectul a zis sa mai asteptam si sr fi bine sa o demolam am facut actele am demolat-o,acuma ni se cere in certificatul de urbanism aviz favorabil CMUAT dar ni s-a zis ca nu o sa il obtinem dar noi avem acordul ambilor vecini ca sunt de acord sa construim.As dori sa intreb ca ce este de facut in cazul acesta sa mai asteptam ce acuma domnul arhitect nici nu raspunde la telefon.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ramona 2009 , utilizator 22:10, 9 Noiembrie 2009
Certificatul de urbanism l-am obtinut ptr autorizatia de demolare si in ea am specificat ca si vrem sa constuim,dar acel certificat a expirat deoarece domnul arhitect a zis sa mai asteptam.Am demolat casa si expirand certificatul de urbanism am obtinut altul in care ni se cere aviz favorabil CMUAT ptr construire,dar acuma ne-au zis ca noi nu o sa obtinem autorizatia de constuire.Acuma noi ce putem face stam si ne uitam la terenul gol din moment ce acolo a fost casa acuma de ce nu se mai poate construi si avem si acordul ambilor vecini ca putem construi.

Sunteti foarte confuza si amestecati temenii...Deci ati obtinut Certificat de urbanism pentru demolare sau si autorizatia de demolare? Numai Autorizatia va dadea dreptul sa executati lucrarea!
Cum adica in acelasi certificat de urbanism ati cerut si demolarea si constructia? Ele sunt 2 operatiuni distincte si necesita 2 Certificate de urbanism distincte, urmate de autorizatiile de demolare si constructie...
Cel mai bine adresati-va unui arhitect, care vazand actele obtinute pana acum va va lamuri si indruma.
Solutii exista, nu veti ramane cu terenul gol!
Noi am obtinut certificatul de urbanism ptr demolare,apoi am scos autorizatia de demolare si apoi am si radiat casa.Am depus certificatul de urbenism ptr autorizatia de construire am obtinut certificatul de urbanism dar cu conditia sa obtinem un aviz Cmuat favorabil.Cand tot noi am depus actele ptr comisie CMUAT din start am fost respinsi si ni s-a zis ca nu o sa obtinem niciodata autorizatia de construire.cand am vrut sa discutam cu arhitectul nici urma de el nu raspunde la telefon nu il mai gasim nici la birou.Si noi acuma stam si asteptam CE ?nu stiu cu cine am vorbit toata lumea a zis ca nu trebuia demolata,dar noi asta nu am stiut de aceea ne am luat un arhitect si am vrut sa facem tot legal,dar din pacate in tara asta....

Ne-a mai zis cineva sa construim si daca avem noroc peste 2 ani platesti o amenda si poti inscrie casa exista asa o lege.de fapt legile astea din Romania lasa de dorit
Da, asa este, conform Art.31 din Legea 50,"Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei". Dar....si daca in acest temen aveti un control, se poate merge pana la demolarea constructiei, sau un sir interminabil de amenzi usturatoare...Sunteti dispusa sa va asumati riscul de a pierde atatia bani?
ati mai putea sa dati de urma arhitectului prin intermediul OAR, unde puteti depune o cerere in acest sens, explicand situatia in care ati fost pusi! Sanctiunile pe care OAR le aplica pot merge pana la retragerea dreptului de semnatura, ceea ce nu este deloc neglijabil.
Ar fi util in acest sens sa studiati Legea 184/2001,privind Organizarea si exercitarea profesiei de Arhitect
"Art.17:Arhitectul cu drept de semnatura are urmatoarele obligatii: ........
f) sa serveasca interesele clientului in acord cu interesul public si cu exigentele profesionale, actiunile si masurile care ar putea aduce prejudicii materiale sau morale clientului fiind interzise."

Intrucat dv. v-au fost aduse prejudicii prin gresita consiliere, va puteti raporta la acest paragraf in urmatoarele actiuni pe care le veti intreprinde. Desigur, cred ca il puteti actiona si in instanta pentru prejudicii...dar aici ii las pe d-nii avocati sa va dea sfaturi!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
doina_manuela, utilizator

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie SMART STAFF CONSULTING SRL SMART STAFF CONSULTING SRL Detin un teren concesionat de la primarie in 2004, cumparat ulterior in 2006. Pe acest teren mi s-au emis 2 certificate de urbanism pentru constructie: unul in ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate a unei constructii gmnicolau gmnicolau Am demolat o casa veche ,propietate personala,in 2003;am depus atunci actele la primarie ,primind doar \"Certifactul de urbanism\".Apoi am contactat o persoana ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie ama05 ama05 V-as ruga sa studiati urmatoarea situatie si sa imi spneti ce as putea face sa fiu cu actele in regula: Sunt proprietara unu teren si am obtinut autorizatie ... (vezi toată discuția)