avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009

Buna ziua!
Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile facultatii de marketing din 2006 pana in 2008 la forma de invatamant FR. In anul universitar 2008-2009 am trecut la forma de invatamant -ZI. Examenul de licenta l-am sustinut pe data de 29 iunie. Doresc sa stiu daca sunt indreptatita la ajutor de somaj.
Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:37, 28 Octombrie 2010
Nu, intrucat urmati o alta forma de invatamant.
Am terminat facultatea anul acesta, insa nu am dat examenul de licenta. Dupa ce voi obtine licenta, pot solicita indemnizatia de somaj? Multumesc anticipat.
daca persoana absolventa nu s-a inscris in cele 60 zile acelasi caz dar era gravida in luna a 5 a la absolvire este vreo diferenta??? se poate face ceva?
Poate ca nu sunt prea obiectiva, dar un absolvent de facultate care nevoit fiind de situatia actuala, s-a hotarat sa se reprofileze si are curajul ca dupa terminarea unei facultati sa se apuce de a doua, ar trebui sa beneficieze de indemnizatie de somaj. Categoria "absolventilor" ce se regaseste in legislatie nu se refera doar la absolventii de liceu?Nu la ei s erefera acele declaratii pe propria raspundere ca nu sunt inscrisi la vreo forma de invatamant?
1. Din Legea 76/2002:

Art. 42. -...
(2) Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ.

Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

2. Ca ne convine sau nu astea sunt legile si trebuie sa le respectam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru studenti? libraana libraana buna seara studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu ... (vezi toată discuția)
șomaj pentru absolvenți dear_silvia dear_silvia Bună. În data de 14 iulie am luat examenul de licență, iar acum m-am înscris să urmez și masterul. Aș dori să știu dacă pe perioada ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj. anusca_tc anusca_tc Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)