avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie militara

In data de 16.09.2009 am fost declarat inapt serviciul in politie si incadrat in gradul III de invaliditate iar in decizia medicala se specifica ca boala aparuta in timpul si din cauza indepliniri serviciului in politie.Boala a aparut in anul 2000 iar de atunci si pina in prezent am fost in fiecare an la comisia de expertiza medicala fiind de 8 ori clasat apt limitat pina in prezent cind am fost declarat inapt serviciul militar. :INTREBARE: Am vechime efectiva in munca de 20 anii si 24 zile din care 15 ani si2 luni efectiv ca poltist , 1 an si 3 luni ca militar in termen si restul ca civil. Pot beneficia de pensie de serviciu anticipata partiala , si daca mai am alte drepturi sau le pot solicita intrucit in decizia medicala se specifica ca boala aparuta in timpul si din cauza indepliniri serviciului in politie
Cel mai recent răspuns: Cadu , utilizator 01:31, 20 Octombrie 2009
Rectificare-puteti beneficia numai de pensie de serviciu anticipata partiala.
Nu mai beneficiati de alte drepturi de asigurari sociale.In rest e valabil ce am spus mai sus.
Cat despre recalcularea prevazuta de art 175 din proiectul legii unice de pensionare
Dumnezeu cu mila; nu am date suficiente pentru un calcul aproximativ.
Nu am virsta de 50 ani ,am 42 de ani dar am fost declarat inapt medical serviciul politie incadrat in grad III de invaliditate cu revizuire la 1 an de comisia de exp.medic. SPITALUL MILIT.TM. si avizat de comisia din DIRECTIA MEDIC. A M.A.I. BUCURESTI
Asa cum v-am spus, dvs va incadrati, din cele expuse, deoarece aveti vechime in totale de 20 ani si 24 zile, la pensie de serviciu anticipata partiala, conform art 14 lit b, care specifica:
"(1) Au dreptul la pensie de serviciu anticipată parţială poliţiştii în activitate, indiferent de vârstă, care au o vechime efectivă în serviciu de minimum 20 de ani, din care cel puţin 10 ani ca poliţist sau militar, şi se află în una dintre următoarele situaţii:
.......
b) încetează raporturile de serviciu ca urmare a pierderii capacităţii de muncă, dovedită cu acte eliberate de comisia de expertiză medico-militară.
(2) Cuantumul pensiei anticipate parţiale se calculează proporţional cu numărul anilor de serviciu.

Succes!

aveti pensie de servici anticipata de serviciu , transformata din medicala care este foarte bine si nu va duceti la revizuire,iar gradul III va da drept de munca . Sint in o situatie asemanatoare (mihai 0721231789) -art.14 lit.b ,,indiferent de virsta"
Acte necesare pensie:
1 CARTE DE MUNCA (original +2 copii)
2 ADEVERINTA DE MUNCA SI VECHIME (daca e cazul - la arhiva)
3 BREVET DE 15 ANI (original +2 copii)
4 CERTIFICAT DE NASTERE (original +2 copii)
5 B.I. (original +2 copii)
6 DOSARE CU SINA (2 buc.)
7 POZE TIP LIVRET (4 buc.)
Buna ziua! Vreau si eu unele lamuriri in legatura cu pensia tatalui meu. Tatal meu are 48 de ani si a fost timp de 16 ani maistru militar. In 1995 a fost trecut in rezerva dupa ce a capatat o boala profesionala ce a necesitat scoaterea unui rinichi si a fost pensionat pe caz de boala incadrandu-se in gradul III de invaliditate, pana in primavara, anul curent. Am fost cu el la casa de pensii si i s-a spus ca gradul trei de invaliditate da reptul la munca.Acum are drept de munca numai cu jumatate de norma, este normal? Si i s-a spuss ca nu poate sa se pensioneze pentru ca nu are varsta optima de pensionare. Poate sa obtina pensie sau poate avea drept de mucna cu norma intreaga?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
Cadu, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie politist Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) Gen:barbat Data nasterii:26 ianuarie 1965 Stagiul de cotizare:26 ani Alte date:grupa de munca alte conditii 7ani,speciala 8ani,deosebite 11ani,stagiu ... (vezi toată discuția)
Pensie de serviciu anticipata partiala se_basti_an70 se_basti_an70 Buna seara, am si eu o nelamurire referitoare la aplicarea L179/2004,mai concret in privinta interpretarii aplicabilitatii art.20 din legea mentionata ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona radianachim radianachim am o vechime de 24ani,11luni si 7 zile,am lucrat 20 de ani in conditii speciale si mi-sa acordat 10 ani de grupa,deci cumulat am 34ani 11 luni si 7 zile ... (vezi toată discuția)