avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie militara

In data de 16.09.2009 am fost declarat inapt serviciul in politie si incadrat in gradul III de invaliditate iar in decizia medicala se specifica ca boala aparuta in timpul si din cauza indepliniri serviciului in politie.Boala a aparut in anul 2000 iar de atunci si pina in prezent am fost in fiecare an la comisia de expertiza medicala fiind de 8 ori clasat apt limitat pina in prezent cind am fost declarat inapt serviciul militar. :INTREBARE: Am vechime efectiva in munca de 20 anii si 24 zile din care 15 ani si2 luni efectiv ca poltist , 1 an si 3 luni ca militar in termen si restul ca civil. Pot beneficia de pensie de serviciu anticipata partiala , si daca mai am alte drepturi sau le pot solicita intrucit in decizia medicala se specifica ca boala aparuta in timpul si din cauza indepliniri serviciului in politie
Cel mai recent răspuns: Cadu , utilizator 01:31, 20 Octombrie 2009
Atat in sistemul public cat si in sistemul militar invaliditatea de gradul III este caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, invalidul putand sa presteze o activitate profesionala.
Tatal dvs. poate beneficia si de pensie de invaliditate si poate sa desfasoare o activitate profesionala dar numai 4 ore / zi.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
AJUTATI-MA SA INTELEG :

-care este diferenta intre vechimea de servici si vechimea in munca?
-serviciul militar se ia in calcul la pensie militara anticipata?
-concediul medical in ultimul an pana la pensie se ia in calcul ca vechime?
#-o
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie politist Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) Gen:barbat Data nasterii:26 ianuarie 1965 Stagiul de cotizare:26 ani Alte date:grupa de munca alte conditii 7ani,speciala 8ani,deosebite 11ani,stagiu ... (vezi toată discuția)
Pensie de serviciu anticipata partiala se_basti_an70 se_basti_an70 Buna seara, am si eu o nelamurire referitoare la aplicarea L179/2004,mai concret in privinta interpretarii aplicabilitatii art.20 din legea mentionata ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona radianachim radianachim am o vechime de 24ani,11luni si 7 zile,am lucrat 20 de ani in conditii speciale si mi-sa acordat 10 ani de grupa,deci cumulat am 34ani 11 luni si 7 zile ... (vezi toată discuția)