Opinia mea este sa nu lasati lucrurile asa chiar daca a inceput luna sarbatorilor si doriti sa faceti un cadou autoritatilor.
Decat sa intre in bugetul local diferenta de bani mai bine luati cu ea niste dulciuri contravenientului sau combustibil pentru intors la facultate. :)
Fapta este asumata, contravenientul a fost mustruluit dar sanctiunea aplicata nu corespunde faptei savarsite!
Prin incadrarea gresita a temeiului juridic a fost produs un prejudiciu.
"Prin încadrarea greșită a faptei contravenționale descrise în procesul verbal, contravenientul este vătămat în drepturile sale,
fiindu-i aplicată o sancțiune corespunzătoare unei alte contravenții decât cea reținută în sarcina sa de către agentul constatator."
[ link extern ] /
Nu contestati savarsirea faptei ci incadrarea gresita a faptei si prejudiciul astfel cauzat, avand in vedere ora savarsirii considerati ca pericolul era minim si solicitati transformarea in avertisment.
Sustineti si incurajati dreptul politiei de a desfasura actiuni pentru respectarea regulilor de circulatiei dar considerati ca politia are si rol de prevenire si constientizare a participantilor la trafic iar aplicarea sanctiunilor trebuie facuta proportional cu "toate imprejurarile ce pot servi la aprecierea gravitaţii faptei (art. 180 alin. (1) HG 1391/2006). Apreciati si implicarea primariei in fluidizarea traficului.
Ma intelegeti, chestii din astea, de pus pe ganduri presedintele de sedinta! :))
Daca va aflati in termen depuneti plangerea impotriva pv, taxa de timbru reprezinta echivalentul unui cofrag de oua, conceperea nu dureaza mai mult de o ora, ulterior urmariti stadiul dosarului pe portal.
Dupa ce veti reusi rectificarea sanctiunii sau chiar transformarea in avertisment veti fi "eroul" studentului! :)
PS: Inteleg ca este vorba despre o intersectie "in cruce", ati relatat ca a facut stanga trecand peste linia continua, nu imi dau seama ce este cu linia asta continua, traverseaza intersectia? din cate stiu in intersectii nu sunt trasate linii continue ci doar intrerupte pentru orientare (cand intersectia este mare).