Cum este corect sa se efectueze plata unei amenzi contraventionale in 48 de ore, daca:
- sanctiunea este data pentru fapta: nerespectarea indicatorului "Obligatoriu la dreapta"
- fapta savirsita este incadrata corect,cf. art. 108 HG 1391/2006
- sanctiunea este incadrata gresit cf art. 101 /1/6 si in realitate este prevazuta de art. 100/1/3 OUG195/2002 (clasa III de sanctiuni fata de II)
- nu sunt obiectiuni, PV semnat
Versiunea mea este prin ghiseul.ro cu mentiuni la rubrica respectiva de comentarii, la incadrarea corecta jumatate din minimul articolului corect, adica 2 puncte amenda = 290 RON
1. Agentii erau de politie rutiera. Nu avem politie locala, serviciul e in curs de organizare, vor fi doar 2 agenti si un sef.. Orasul este plin in zilele astea de decembrie de masini de politie in patrulare, cazul relatat nefiind singular, am o colega de serviciu oprita exact la fel, in miez de noapte. Chiar mai mult, baiatul meu mi-a relatat ca in seara urmatoare a remarcat ca s-a intersectat in oras cu vreo 5-6 echipaje de politie rutiera (orasul e destul de mic) , una dintre masini mergind in urma lui aproape un kilometru. Numiti-o cum vreti aceasta actiune :-) .
2. Strada cu "Obligatoriu la dreapta" intra pe un bulevard cu 2 benzi pe sens, circulatie in ambele sensuri. Dinspre bulevard poti sa faci la stinga pe straduta, e linie discontinua, invers nu, e linie continua (adica mijlocul bulevardului are linie dubla, continua sau discontinua in functie de necesitati, majoritar continua). Sper ca am fost mai clar.
2. Acum e clar ca cristalul! :)
In mintea mea era o intersectie obisnuita in T, strazi intersectate cu cate o banda pe sensul de mers. In explicatia cu sensul giratoriu ati mentionat "strada" in loc de "bulevard" fara a preciza nr benzilor pe sens, si de aici nelamurirea. Puteau "planta" un giratoriu acolo si rezolvau problema fara sa te mai duci 300 m sa ocolesti. Asa este prin Constanta si Mamaia, (eu nu sunt de acolo ci din judetul din nordul Constantei dar cunosc f bine orasul :) ), la fiecare intersectie dintre o strada cu un bulevard au pus in giratoriu, ai impresia ca esti in carusel, nu mai spun ca au semafoare asa de bine sincronizate ca poti sa mananci o shaorma si sa tragi un pui de somn pana se schimba!
1. Se pare ca "actiunea" este demarata la nivel national iar scopul evident al unor astfel de "actiuni" poate fi cel la care m-am referit in mesajul anterior. Pot fi si subiectiv in apreciere deoarece acelasi lucru l-a patit si speta "mea" in acelasi mod, intors de la munca pe la 2 dimineata. intrat pe ulita localitatii (un sat uitat de lume la 10 km de municipiul resedinta) si s-a pomenit cu politia rutiera dupa el, dupa 14 ore de munca arata oricum "daramat", cu diabet "cat casa", nemancat si baut toata ziua cafele si sucuri acidulate, i-au pus fiola (diabeticii au halena asemanatoare alcoolului, respiratia miroase a acetona), l-au gasit cu 0.1 in aer si a cerut prelevare de probe de sange convins ca nu ii iese ceva, a primit dovada cu drept de circulatie ptr 15 zile, dupa 13 zile a venit rezultatul 0.3 in sange! Normal ca i-am facut scandal, nu am finalizat nici prima speta si acum e si mai nasol si nu stiu cum sa o intorc. Am cautat informatii pe net si "se pare" ca ar exista o astfel de posibilitate, de a avea un rezultat pozitiv chiar daca nu ai consumat bauturi alcoolice, cauzata de stres, oboseala, consum exagerat de bauturi carbogazoase (de consumul de sucuri mi-a spus inainte de a gasi info pe net) sau energizante (bea la greu ptr a rezista muncii), responsabil ficatul, rezultatul hepatita B (adica alta belea)! Sper sa nu fie asta, dar cred ca am schimbat directia topicului spre alte probleme. Oricum depun alta plingere, o mai lungim si anul viitor, agentul a incalcat niste reguli "de forma", asta e opinia mea, voi deschide alt topic in sectiunea cod rutier, imi este neclara procedura de intocmire si contestare a pv, ori agentul intocmeste pv conform legii ori nu, conteaza forma, fondul sau ambele.
Pana atunci Sarbatori fericite anticipate celor cu numele de Nicolae si asemanatoare! :)
Sarbatori fericite sa fie ! Si sunt convins ca v-ati dat seama ca in speta pe care ati expus-o nu aveti nici o sansa decit cu un document medical oficial, care sa ateste problemele unui ficat de a metaboliza substantele ce le are de prelucrat. Greu, insa bafta oricum !
Sunt constient ca sansele sunt extrem de reduse, de la zero spre minus infinit, dar cum speranta moare ultima ... si daca tot are acest drept, macar lungim "boala" permisului peste iarna, are 55 ani si nu are de unde obtine alte venituri in timpul iernii, oricat l-as ajuta eu financiar si moral. Intr-un fel, este "studentul" meu, i-am platit amenda :)) si l-am "constientizat" de sansele aproape inexistente. Voi "merge" pe "forma" intocmirii pv si respectarea legalitatii intocmirii lui, nu i-a fost intocmit pv odata cu constatarea faptei ci dupa 12 zile (dpmdv nu e legal, pv se intocmeste la constatare!), i-a redus dreptul de circulatie cu 3 zile dupa iesirea rezultatelor probelor biologice, nu scrie nicaieri in legislatie ca asta este procedura!! in dovada cu drept nu este indicat aparatul cu care s-a stabilit concentratia in aer expirat, model/serie, ora la care a fost testat, doar dovada are data si ora dar are ora intocmirii dovezii si nu a testarii. Cum a stabilit concentratia, cu degetul?? :) In pv scrie "conform rezultatelor "de pe" buletinul de analiza toxicologica", adica de "deasupra"? Nu mai spun ca buletinul ala nu are data.
Daca tot nu sunt sanse, scriu orice prostie chiar daca poate par sau sunt aberatii, scopul este trecerea iernii, le-am cerut o droaie de documente, pe langa buletinele de VM si calibrare, acreditarile RENAR conform SR EN ISO 17025 ptr laboratoarele care au facut VM a etilotestului si cel care a eliberat buletinul toxicologic , declaratia de conformitate CE si dovada utilizarii in termen de valabilitate a trusei cu care au fost prelevate probele biologice. atestatul agentului sau dovada instruirii ptr utilizarea etilotestului indicat in dovada (poate nu exista asa ceva dar ala nu trebuie sa demonstreze ca stie utilizeze aparatul?) :))
Cred ca vor cade pe spate cand vor face intampinarea, dar eu privesc pragmatic lucrurile, a baut sau nu, este problema lui, isi duce crucea, dar daca stabilirea alcoolemiei nu s-a facut cu respectarea legii si cu EMMuri corespunzatoare, daca nu au acreditarile in termen atunci rezultatele ar fi invalidate, pv este scris "cu picioarele", nu vad de ce pv ar fi intocmit temeinic si legal.
I-am si spus, mai bine sa ramana fara permis decat sa aiba probleme de sanatate!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017 cyan, moderator