avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de locatari

Buna ziua,
Asociatia de locatari de care aparțin nu respecta întocmai legea in ideea ca toate cheltuielile din bloc se împart la 40 de apartamente desi cadastral sunt 43 de apartamente (3 sunt duplexuri). Nu s-a tinut niciodată cont de numarul de persoane care locuiesc in acest imobil sau cota indiviza aferentă fiecarui apartament.
Desi i-am atras atentia administratorului ca nu calculează întocmai legii întreținerea in fiecare luna, nu a luat nici o masura in acest sens.
Ce pot face in acest caz? Cui ma pot adresa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 03:52, 7 Decembrie 2017
aici exludem consumul de apa, se plateste individual insa pierderile la apa se platesc in mod egal
1-Nu este culpa exclusiva a administratorului de imobil
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii dispuse de presedinte si de comitetul executiv
2-Atentie listele de intretinere trebuiesc verificate si vizate pentru legalitate de catre cenzor/comisia de cenzori
3-Sesizati oficial presedintele de asociatie si cenzorul care detin obligatia sa repartizeze costurile pentru toate spatiile cu destinatie individuala si parte comuna
Repartizarea costurilor se poate face pe consumator,pe cota indiviza,individual,conform disp HG nr 1588/2007
Daca este AP puteti sesiza neregulile la serv de relatii cu AP din cadrul primariei.
Puteti contesta lista de plata in termen de 10 zile.
Exista vreo hotarare de adunare generala in care sa se fi adoptat acest mod de repartizare "echitabil" , uneori proprietarii voteaza in necunostinta de cauza iar cum blocul este relativ nou este posibil ca proprietarii sa nu se cunoasca intre ei, sa nu prea cunossca cu ce se "mananca' asociatile, probabil cenzorii sunt alesi dintre proprietari si habar nu au de legislatia specifica, presedinteke si cei din comitet ex nici macar atat.
Cei din conducerea asociatiei au fost alesi dupa vreo adunare generala reconvocata la care au participat sub 50% dintre proprietari si au ales ce au gasit. Se pare ca nu au "gasit" pe cine trebuie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se repartizeaza pierderile de apa? znicolae9 znicolae9 Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente. Este corect? Personal mi se pare incorect ... (vezi toată discuția)
Dețin un apartament în care nu locuiește nimeni și plătesc lunar întreținere o sumă care mi se pare foarte mare. nu știu ce e legal și ce nu din ce mi se cere, vă rog să mă luminați CMARINA CMARINA Buna ziua! Detin un apartament cu 3 camere la etajul 2 intr-un bloc cu 10 etaje. De cativa ani, nu mai locuieste nimeni acolo si platesc lunar intretinere o ... (vezi toată discuția)
Plata diferentelor la apa sorinstanciu sorinstanciu În conformitate cu prevederile legale, repartizarea diferențelor de apă rece poate fi făcută ținând cont de unul din cele principii si anume: - ... (vezi toată discuția)