avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

Buna ziua,

Angajatorul te poate obliga la ore suplimentare?
La compania in care lucrez ai dreptul sa ai un numar de 16 ore pe plus sau 16 pe minus deoarece in contractul colectiv de munca scrie ca la angajare ti se dau 2 zile libere pt ati cauta chirie. Nu am beneficiat de cele 2 zile si acum am ajuns la un numar de 16 ore pe plus, daca fac mai multe ore de 16 si motivez de ce am stat peste program imi sunt platite.
Orele suplimentare se fac la cererea angajatului ca are el nevoie sa isi termine volumul de munca foarte mare si dezorganizat care i se cere sau angajatorul organizeaza in asa fel incat munca sa fie moderata si in cazul in care e nevoie de ore suplimentare angajatul sa fie intrebat daca poate ramane peste program.
Mentionez ca eu ca si angajat trebuie sa cer ore suplimentare!
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
adle, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:45, 14 Octombrie 2009
1. Daca in CIM aveti trecut programul de lucru, faceti un act aditional la fiecare CIM cu noul program. In acest caz trebuie si acordul salariatilor Discutati si, daca e cazul, puteti sa faceti si un program flexibil, in conditiile Codului muncii (v. art.110).
2. Nu uitati sa modificati si in Regulamentul intern.
Se doreste modificarea programului de lucru a 3 angajati, pt ca sunt singuri care lucreaza pe un proiect ce are legatura cu America, din cauza fusului orar se doreste decalarea programului.
Se poate face decalarea doar pt 3 angajati, iar restul de angajati sa vina la program normal?
Eu sunt in postura angajatului.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
adle, utilizator
1. Avand in vedere ca este in interesul dvs., ca salariat, sa va indepliniti atributiile, pentru a realiza proiectele (si a va lua salariul), se poate modifica programul de lucru.
2. Cele spuse de mine in interventia anterioara raman valabile, dar numai pentru cei trei angajati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Doina Dayeh Doina Dayeh buna ziua ,as dori si eu o informatie...am program de 8 ore stau o ora in p,lus pt pauza de masa...dar sintem tinuti inca 2,3 ore suplimentare care nu sint ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare blackflute59 blackflute59 sunt pompier civil la unatc si de 2 luni ni s-a sistat plata orelor suplimentare,dar nu ni s-a aratat baza legala a sistarii.exista o lege care anuleaza plata ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare in sanatate ionasbrigita ionasbrigita Buna ziua! Intrebare: Ce legislatie se aplica pt ore suplimentare in sanatate daca nu exista personal suficient?Ma uit in codul muncii sau in oug ... (vezi toată discuția)