avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract avocațial care nu îmi amintesc să fi avut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract avocațial care nu îmi amintesc să fi avut specificat și onorariu de succes, și la nu am toate chitanțele ratelor pe care le-am achitat. Ce pot face? Avocatul mă amenință cu executarea silită

in 2015 am vorbit cu un av. sa ma reprezinte intr-un dosar "litigii cu profesionistii" . ne-am inteles la o suma fixa pe care i-am achitat-o in rate dar pentru care mi-a eliberat o singura chitanta doar pentru prima rata. in 2017 s-a terminat procesul iar av. dupa ce hotararea a fost definitiva ,ma suna, si-mi spune ca este o problema cu onorariul . av a recunoscut ca i-am achitat in totalitate onorariul dar mai este vb de onorariul de succes de 10-20% . cand am cerut sa vad contractul mi-a spus ca nu-l are la birou iar cand am cerut chitantele pe sumele de bani pe care le-a primit mi-a spus ca nu mai are chitantierul . sunt de acord sa-i dau 10% dar nu-mi poate da chitanta , a spus ca face un act aditional contractului din care sa rezulte ca m-am achitat integral . ce pot face ?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
E clar ca omul e santajat de avocat...nu are chitantier, nu mai gaseste contractul...e comuna asta la majoritatea avocatilor...(cum altfel s-au imbogatit... ) si de ce ar plati taxe la stat...ca doar statul trebuie sa le dea numai privilegii...(unora, nu generalizez)
Insistati sa va dea copii dupa contract si chitante... si pe viitor, nu mai dati bani fara chitanta... asa va santajeaza ori ii dati si onorariul de succes, ori nu recunoaste ca ati platit restul de onorariu... Pacat ca mai sunt asa oameni, si cinste avocatilor corecti!
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
Daca la art. 6 al contractului, la rubrica "Contractul a fost inregistrat sub numarul ....................... din ................... in registrul de evidenta a contractelor de asistenta juridica " NU E COMPLETAT, ADICA NU ARE DATA CERTA cum prevede art. 29 (1) Legea 51/1995, cum se poate obtine DOVADA (NE)INREGISTRARII ACESTUIA IN REGISTRUL DE EVIDENTA? Ce se va intampla cu factura si chitanta emise? In opinia mea, acestea nici nu ar fi inregistrate in contabilitate, fiind interzisa emiterea lor fara respectarea prevederilor legale (existenta certa a contractului).
Ati intalnit si astfel de cazuri? Cum se pot rezolva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un contract e valabil intre parti si daca nu are data certa. Nu e vorba doar de cel deasistenta juridica.
Contractul poate fi cert, fara sa aiba data certa. E o diferenta, sunt termeni juridici. E ca o data verificabila, sa-i spunem.
Inca odata revin asupra prostiilor legislative din domeniul contractului de asistenta juridica. El este o struto-camila care nu avantajeaza pe nimeni, nici pe avocat, nici pe client. LOegislatia in sine in domeniul contractelor de acest tip contine chestiuni controversate, cum ar fi valoarea de act autentic a imputernicirii avocatiale nesemnate de client, incheiate in baza unui contract care e sub semnatura privata. Juridic, asta e o ameteala.
Este extrem de important pentru client sa se asigure ca a inteles obiectul contractului, sa il aiba in scris (in contract, pe mail, sms, nu conteaza) langa onorariu si sa ceara chitantele de plata. Altfel, e ca si cum ai cumpara o cafetiera fara bon, daca se strica, nu bei cafea.
Nu se punbe problema daca este sau nu valabil ( data certa),se pune problema cum putem dovedi incheierea unui contract de asistenta juridica conform Legii nr.51/1995(cu modificari si completari) si care este legea speciala.

Alte discuții în legătură

Probleme cu un avocat alianastasia10 alianastasia10 Avand o mare problema cu o firma de leasing,am mers la un avocat. Am dorit sa deschid un proces,avand toate actele necesare. Acocatul mi-a cerut 1000 euro ... (vezi toată discuția)
Contract între avocat și client Liviuradu Liviuradu Contractul dintre avocat și client trebuie înregistrat la finanțe sau în alta parte? (vezi toată discuția)
Avocatul ne-a cerut să semnăm două contracte necompletate, cu scuza că a fost prea ocupat, iar după aceea a susținut că am semnat doar unul. cum aș putea să-l reziliez? Încă nu a depus dosarul nicolici32 nicolici32 Buna seara, am avut un proces de locuinta pe legea 112 pe care l-am pierdut iar acum pregatesc actele pentru despagubire cu ministerul de finante, am avut o ... (vezi toată discuția)