avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile minorului

buna
am 17 ani si 6 luni....mama mea a decedat in urma cu 11 ani...iar tatal meu in 10.10.2009
dupa moartea mamei mele mi s-a numit un curator..deoarece am mostenit un apartament din partea ei...coratorul acesta a fost numit pentru a-mi administra bunurile...
as dori sa stiu ce drepturi are acest corator?
poate sa imi vanda apartamentul?
sau se limiteaza doar la administrare?
multumesc mult.....astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Adriana-Corina , utilizator 10:00, 15 Octombrie 2009
#-o

Tocmai am spus mai sus ca dra. Adriana (in acest moment) nu are nevoie de un curator, ci de un tutore.
Nu exista notiunea de cutator pentru acceptarea unei succesiuni. Ci curator pentru situatia in care exista un conflict de interese intre parinte si copil sau tutore si copil. (adica intre reprezentant si cel reprezentat). Dezbaterea unei succesiuni nu este decat un caz particular de astfel de conflict.
Tutore nu are, iar parintii sunt amandoi decedati. Adica nu are un reprezentant si prin urmare nu are cu cine sa fie in conflict.
Mi-ar placea ca atunci cand cineva scrie dupa mine o solutie contrara sa ofere si un minim argument (chiar daca sunt satula de "argumentele" celor care, in aceste minunate zile, care-mai-de-care citesc si interpreteaza Constituta "tinand-o de-a-ndoaselea" pe variate posturi de televiziune).
Pe de alta parte, apartamentul despre care vorbeste dra Adriana este proprietatea sa si nu proprietatea tatalui sau decedat.
Pentru acest motiv si dat fiind timpul scurt pana la implinirea varstei de 18 ani, eu nici nu m-as mai incurca cu luminarea celor de pe la autoritatea tutelara.

@Adriana,
Impliniti 18 ani pana la data de 10.04.2010 ?

De fapt, atata timp cat nu aveti un reprezentant care sa va incuviinteze actele, termenul de acceptare a succesiunii nici macar nu curge pentru dvs, intrebam totusi pentru ca nu e limpede situatia acelui "curator" uitat prin hartii.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
romascanu, moderator
eu implinesc 18 ani abia in 17.04.2010
ar fi asta ceva problema?
multumesc pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile familiei ... Adriana-Corina Adriana-Corina buna...am o foarte mare problema....sunt minora..am 17 ani si 6 luni sunt orfana de amandoi parintii..mama a decedat in urma cu 11 ani..iar tata in data de ... (vezi toată discuția)
Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Curator ContSters141806 ContSters141806 Poate curatorul sa imi vanda mie ca si copil casa mamei ? (vezi toată discuția)