avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general monografie/documente societate cu activitate ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

monografie/documente societate cu activitate agricultura

Va rog daca ma puteti ajuta cu o monografie specifica activitatilor agricole.Nu inregistrarile contabile ma omoara (ca sunt logice)cat documentele justificative specifice acestui domeniu...de la infiintarea culturilor ...pana la recoltare inclusiv.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 20:18, 21 Octombrie 2009
Predarea produselor agricole catre arendatori, chiar daca se face in contul arendei datorate, reprezinta transfer al dreptului de proprietate asupra produselor detinute de societate catre beneficiar si in consecinta constituie operatiune impozabila. Societatea in calitate de platitoare de TVA are obligatia sa consemneze aceste operatiuni impozabile in facturi fiscale, facturand cu TVA. Stingerea obligatiilor contractuale privind plata arendei, se face prin compensare cu drepturile de creanta ce decurg din facturile emise pentru produsele agricole predate in contul arendei.
Cheltuielile cu arenda sunt deductibile la calculul profitului impozabil, numai daca contractele de arendare sunt inregistrate la organul fiscal in raza caruia sunt situate terenurile agricole.
Obligatia de a inregistra contractul cu arenda la organul fiscal, revine proprietarului in termen de 15 zile de la incheierea acestuia.

Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
Cornelia Tulpan, Contabil
multumesc pentru raspuns.
legat de acelasi subiect, cum se inregistreaza in contabilitate diferentele dintre cantitatile de cereale cantarite si cele facturate (pierderi, umiditate)?
Ca pierderi tehnologice (ca urmare a porcesului de depozitare). Acestea le obtineti de la specialistii in domeniu si consemnate in decizii ale conducerii.
ma puteti ajuta cu o monografie pt o ferma de crestere animale in scopul revanzarii si/ sacrificarii?
sau un link unde sa gasesc mi-ar fi de ajutor
mutlumesc
o monografie gasesti aici:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)
Monografie asociatii agricole pmf pmf CARE ESTE MONOGRAFIA CONTABILA IN ASOCIATII AGRICOLE CE INREGISTRARI CONTABILE SE FAC PENTRU ACORDAREA IN NATURA A PRODUSELOR AGRICOLE SI DACA SE COLECTEAZA ... (vezi toată discuția)
Inregistrare arenda ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Am o nelamurire legata de inregistrarea arendei: la momentul la care se faca plata arendei in natura (613=461), se mai intocmeste nota contabila ... (vezi toată discuția)