avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Amendă pentru încălcarea vitezei legale în Italia, ...
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Amendă pentru încălcarea vitezei legale în Italia, primită la 7 luni de la comiterea faptei. Am șanse de câștig dacă o contest?

Buna ziua. Am inchiriat o masina in luna iunie 2017 in Italia si astazi am primit o scrisoare de instiintare de la Politia din Venetia ca am primit amenda pentru incalcarea vitezei legale. Mentionez ca data constatarii este 29 iunie 2017 si eu am primit astazi 29 ian 2018, dupa 7 luni instiintarea de incalcare a vitezei legale si ca o pot contesta. Exista un termen de prescriere in situatia in care nu sunt instiintat? Stiti ca in Romania, daca in termen de 6 luni de la constatarea contraventiei nu esti instiintat, PV se prescrie. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: rozalia67 , utilizator 21:05, 27 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult pentru toate informatiile. M-am interessat si un preiten care locuieste in Italia mi-a spus ca a vb cu un politist si a spus ca asa e, pentru cei din afara Italiei termenul de prescriptie este 360 de zile de la data constatarii. Am depasit doar cu 4 km viteza legala si am primit intr-adevar reducere de 30% daca platesc in 5 zile si 25% daca platesc in 60 de zile. Am primit si datele unde pot plati atat prin Declaratie de plata externa la politie sau online la primarie. O sa trimit apoi un fax sau email ca sa-mi confirme primirea sumei.
~ Conținut șters la cerere ~
Am avut viteza de 79 km pe o portiune de drum unde era 70km viteza. Si am fost amendat pentru depasirea cu 4km a vitezei, in total 118 euro. Am facut azi plata de 63,10 eur, dar daca nu plateam in 5 zile puteam plati in 60 de zile 75,40 euro si apoi 118 euro.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
eadn.ilie, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Da e corect calculul. Acum am trimis email la pm.contravvenzioni.cds@comune.venezia.it cu ordinul de plata si cu documentele atasate (op, pv si copie dupa plic care are data primirii in romania). Nu am putut plati online ptr ca aici suma de plata era 75,40 eur si cand am vrut sa o modific mi-a aparut un msj a daca e o alta suma sa iau legatura cu politia prin adresa de email de mai sus unde am trimis copiile.Sper sa fie ok. Multumesc mult si o seara buna.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
eadn.ilie, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda viteza in italia Bgd30 Bgd30 Buna seara! Am primit o instiintare de contraventie de la politia locala a unui oras din Italia, prin care mi se comunica ca am depasit viteza legala cu ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie italia CsmR92 CsmR92 Buna ziua, am fost in italia cu masina inscrisa in romania (pe numele cuiva din familie) si ieri am primit o instiintare de la o firma (pro kolekt) care imi ... (vezi toată discuția)