avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Detasare transnationala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Detasare transnationala

Buna ziua, ma poate informa cineva cu detalii in ce priveste detasare personal in Germania la o firma din Romania cu punct de lucru in Germania. Cei de la ITM spun ca trebuie detasati in Revisal iar cei de la Casa de Pensii Bucuresti - pentru formularul A1 ne cer ca ei sa fie activi in Revisal ca dovada pentru declaratia 112. Cum se inregistreaza corect?
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
irina sol, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:34, 26 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Detasarea transnationala trebuie inregistrata in Revisal, conf art. 3 alin 2 lit. m HG 905/2017. Exista o mica problema: aplicatia Revisal nu a fost updata conf HG 905/2017 si in consecinta nu se pot inregsitra in aplicatie toate elementele detasarii transnationale, asa cum se precizeaza in art. 3 alin 2 lit. m HG 905/2017.
Chiar daca unele ITM-uri solicita inregistrarea detasarii transnat la rubrica "Detasare" din Revisal, aceasta rubrica se refera la detasarea prevazuta in Codul Muncii nu la cea din Lg 16/2017.
De exemplu nu se poate inregistra in aplicatia curenta "natura activităţi", element solicitat de art. 3 alin 2 lit. m HG 905/2017.
Mai multe despre detasarea transnationala gasiti aici intr-un ghid elaborat cu participarea Inspectiei Muncii: [ link extern ]
Prevederile legale europene luate in considerare in acest ghid au fost transpuse in Lg 16/2017.
Desi este intocmit pt activitatea de transport, cazurile de detasare transnationala, preluate in legislatia romana la art 5 din Lg 16/2017, sunt general aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o intrebare referitor la inregistrarea in revisal ... lavinia.turcanu lavinia.turcanu Buna ziua. Am o intrebare referitor la inregistrarea in Revisal a detasarii in cadrul prestarii serviciilor transnationale. Unde se inscrie detasarea? La ... (vezi toată discuția)
Detasare transnationala - contract de munca temporara RuxandraLarisa RuxandraLarisa Detasarea transnationala, in cazul contractelor de munca temporara, se transmite in Revisal? (vezi toată discuția)
Revisal silviuviorica1 silviuviorica1 Buna ziua, am si eu o întrebare si va rog sa ma ajutati. atunci când se operează o detasare transnationala in revisal, prima data se efectuează ... (vezi toată discuția)