avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1345 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... "Manifestul societatii civile cinstite care s-a ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a sãturat de minciuni electorale".spune si tu ce gandesti in termeni decenti pentru schimbare -parerea ta poate influienta pozitiv electoratul.

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a săturat de minciuni electorale",este o idee a unui utilizator de pe acest site .

Cred ca opiniile decente si pline de intelepciune a celor care doresc schimbarea pot sa influienteze in mod pozitiv electoratul,pentru o alegere corecta a reprezentantului societatii romanesti in structura de conducere a Romaniei pe un drum al schimbarii situatiei drastice din aceasta tara.

Spune-ti parerea in termeni civilizati si argumenteaza ceea ce doresti.

Cred ca este timpul ca Glasul societatii romanesti sa se faca auzit de catre cei care vor sa conduca Romania.

Nu trebuie sa se faca atacuri la persoanele care candideaza ci doar sa se ofere solutii concrete pentru o solutionare concreta a situatiilor critice din Romania.

Stiu ca exista destui romani capabili care sunt oameni simpli insa gandesc mai concret -desi sunt apolitici -.

Parerea Dv.conteaza !

Am intalnit destui oameni simpli-chiar din mediul rural-fara studii superioare,dar care au viziuni corecte si solutii demne de luat in seama .

Acesti oameni sunt simpli,insa au valoare spirituala si gandesc cu adevarat la solidaritatea societatii romanesti.

Acest topic reprezinta un Manifest al solidaritatii societatii de buna credinta pentru a oferi linistea si bunastarea pe care fiecare cetatean are dreptul sa o aiba in Romania.

Continutul acestui Manifest trebuie sa fie concret in exprimare decenta,justa si fara acuzatii ale faptelor trecute.

Sa privim catre viitor cu solutii pentru rezolvarea situatiei critice in domeniul social,economic si administrativ .

Poate citeste cine doreste sa candideze si va tine cont si de opiniile societatii .

Demonstrati ca exista solidaritate in societatea civila pentru unitate si schimbare!-(indiferent de culoarea politica)

va multumesc anticipat !

cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:58, 8 Decembrie 2009
Adica, presedintele in functie nu a reusit sa impuna dictatura din primul mandat si mai vrea voturi?! De la mine n-a primit decat ca m-am pacalit, crezand ca aleg "raul mai mic". Dar a doua oara n-o mai fac!
si-l mai credeti pe dl Basescu?
Pentru ca sunt multi dintre romani care doresc "schimbarea in bine", aceasta schimbare "va veni"...Insa pana la binele pe care ni-l dorim cu toti "sa se intample" mai este cale lunga.
Fiecare pas este important, atunci cand parcurgem acest drum, indiferent cine va fi Presedinte...si daca fiecare dintre noi va face pe acest drum "un pas inainte", fara a face zece pasi inapoi, si suntem hotarati sa facem schimbari , cel putin, in mai bine, incepand chiar cu propria noastra persoana, vom reusi sa "modificam" realitatea.
Daca exista, sa zicem, zece mii de persoane care doresc schimbarea in mai bine, (de exemplu zecemii de oameni care impartasesc aceleasi ganduri si dorinte de mai bine ca si Rodica sau ca cei care si-au spus parerea sincera in acest topic) si sunt hotarate sa actioneze in acest sens, cum oare rezultatul sa poata fi altfel?
Eu personal cred ca schimbarea a si inceput...:)
Eu, sincer nu l-am crezut pe dl. Basescu nici cand l-am votat, acum 5 ani.
Nu am si nu am avut niciodata o parere buna despre dansul, nici ca primar si nici ca presedinte.
Cu toate acestea, nu regret ca l-am votat in 2004 fiindca, dupa cate cred eu, a fost alegerea corecta.
Sa ne amintim cum era Romania in 2004, cu impozit de 40% pentru oricine castiga un pic mai mult decat minimul pe economie (fara a mai discuta de contributii si alte taxe), cu dl. Adrian Nastase despre care nu indraznea nimeni din presa si nici macar opozitia sa spuna ceva rau, cu PSD-ul care facea orice dorea in tara asta.
Eu cred sincer ca in 2004 s-a schimbat ceva.
Cu toate acestea cred ca singurul merit al dlui. Basescu este faptul ca a fost reusit sa il invinga pe dl. Nastase si sa numeasca un prim ministru din alt partid decat PSD.
Prin urmare, daca atunci l-am votat acum nu il mai votez intrucat nu cred ca mai reprezinta solutia cea mai buna (sau cea mai putin proasta).
Cat despre solutii, nu prea vad unele care sa rezolve ceva curand.
Cred ca ar trebui ca lucrurile sa se schimbe in mod natural, incepand cu educatia data copiilor, cu promovarea valorilor sociale adevarate, cu campanii prin care sa se induca oamenilor ideea ca a fi cinstit este bine si nu inseamna ca esti fraier daca nu furi, etc.
Poate ca aceste lucruri, daca vor fi promovate o lunga perioada de timp, vor da roade in Romania, intrucat cred ca in prezent nu poti cere unor oameni sa fie cinstiti cand ajung sa tina in mana puterea in timp ce poporul roman nu are in prezent printre valorile sale morale cinstea.
Desigur ca aceste campanii (care pot fi derulate in scoli, licee, puscarii, din fonduri europene, sponsorizate de firme private, etc) pot fi dublate si de masuri concrete de eradicare a coruptiei, insa nu vad cine ar putea pune in practica asemenea masuri.
Cred ca coruptia este atat de extinsa in Romania incat majoritatii indivizilor ii lipseste dorinta de a schimba ceva, intrucat fiecare din ei are un beneficiu cat de mic din existenta coruptiei.
Coruptia este o stare de fapt care nu poate fi schimbata intr-un an sau un mandat. Chiar daca presedintele, primul ministru, ministrul de interne, etc. ar dori in mod real sa schimbe ceva nu cred ca in prezent ar avea parghiile necesare.
prin urmare cred ca mai intai ar trebui sa se schimbe ceva in viziunea oamenilor asupra muncii, asupra, castigului onest, asupra datoriei fiecaruia de a-si plati taxele si impozitele, asupra sentimentului de solidaritate intre membrii aceluiasi popor, asupra pretuirii acelorasi valori morale, etc.
alexgrigoriu a scris:

Eu, sincer nu l-am crezut pe dl. Basescu nici cand l-am votat, acum 5 ani.
Nu am si nu am avut niciodata o parere buna despre dansul, nici ca primar si nici ca presedinte.
Cu toate acestea, nu regret ca l-am votat in 2004 fiindca, dupa cate cred eu, a fost alegerea corecta.
Sa ne amintim cum era Romania in 2004, cu impozit de 40% pentru oricine castiga un pic mai mult decat minimul pe economie (fara a mai discuta de contributii si alte taxe), cu dl. Adrian Nastase despre care nu indraznea nimeni din presa si nici macar opozitia sa spuna ceva rau, cu PSD-ul care facea orice dorea in tara asta.
Eu cred sincer ca in 2004 s-a schimbat ceva.
Cu toate acestea cred ca singurul merit al dlui. Basescu este faptul ca a fost reusit sa il invinga pe dl. Nastase si sa numeasca un prim ministru din alt partid decat PSD.
Prin urmare, daca atunci l-am votat acum nu il mai votez intrucat nu cred ca mai reprezinta solutia cea mai buna (sau cea mai putin proasta).
Cat despre solutii, nu prea vad unele care sa rezolve ceva curand.
Cred ca ar trebui ca lucrurile sa se schimbe in mod natural, incepand cu educatia data copiilor, cu promovarea valorilor sociale adevarate, cu campanii prin care sa se induca oamenilor ideea ca a fi cinstit este bine si nu inseamna ca esti fraier daca nu furi, etc.
Poate ca aceste lucruri, daca vor fi promovate o lunga perioada de timp, vor da roade in Romania, intrucat cred ca in prezent nu poti cere unor oameni sa fie cinstiti cand ajung sa tina in mana puterea in timp ce poporul roman nu are in prezent printre valorile sale morale cinstea.
Desigur ca aceste campanii (care pot fi derulate in scoli, licee, puscarii, din fonduri europene, sponsorizate de firme private, etc) pot fi dublate si de masuri concrete de eradicare a coruptiei, insa nu vad cine ar putea pune in practica asemenea masuri.
Cred ca coruptia este atat de extinsa in Romania incat majoritatii indivizilor ii lipseste dorinta de a schimba ceva, intrucat fiecare din ei are un beneficiu cat de mic din existenta coruptiei.
Coruptia este o stare de fapt care nu poate fi schimbata intr-un an sau un mandat. Chiar daca presedintele, primul ministru, ministrul de interne, etc. ar dori in mod real sa schimbe ceva nu cred ca in prezent ar avea parghiile necesare.
prin urmare cred ca mai intai ar trebui sa se schimbe ceva in viziunea oamenilor asupra muncii, asupra, castigului onest, asupra datoriei fiecaruia de a-si plati taxele si impozitele, asupra sentimentului de solidaritate intre membrii aceluiasi popor, asupra pretuirii acelorasi valori morale, etc.

A-ti pus ACCENT pe EDUCATIE -exact cum am dezbatut si eu acest interes national.

Romanii trebuie sa se autoeduce(cei maturi) si la randul lor sa transmita mai departe corectitudinea ,cinstea,adevarul care trebuie sa primeze.

Sa invete noua generatie ca munca inseamna bunastare si progres intr-o societate corect aliniata pe un drum european .

Cat timp parintii ofera libertate noii generatii si nu ii educa corespunzator,acestia vor fi atrasi in toate anturajele distructive.

va multumesc pentru acest punct de vedere foarte important pentru o societate sanatoasa.

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Va convinge campania electorala? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Cat de mult conteaza campania electorala? Exista nehotarati care se uita la un spot electoral si care pot fi ridicati in duminica alegerilor de pe canapea pt. ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)