alexgrigoriu a scris:
Eu, sincer nu l-am crezut pe dl. Basescu nici cand l-am votat, acum 5 ani.
Nu am si nu am avut niciodata o parere buna despre dansul, nici ca primar si nici ca presedinte.
Cu toate acestea, nu regret ca l-am votat in 2004 fiindca, dupa cate cred eu, a fost alegerea corecta.
Sa ne amintim cum era Romania in 2004, cu impozit de 40% pentru oricine castiga un pic mai mult decat minimul pe economie (fara a mai discuta de contributii si alte taxe), cu dl. Adrian Nastase despre care nu indraznea nimeni din presa si nici macar opozitia sa spuna ceva rau, cu PSD-ul care facea orice dorea in tara asta.
Eu cred sincer ca in 2004 s-a schimbat ceva.
Cu toate acestea cred ca singurul merit al dlui. Basescu este faptul ca a fost reusit sa il invinga pe dl. Nastase si sa numeasca un prim ministru din alt partid decat PSD.
Prin urmare, daca atunci l-am votat acum nu il mai votez intrucat nu cred ca mai reprezinta solutia cea mai buna (sau cea mai putin proasta).
Cat despre solutii, nu prea vad unele care sa rezolve ceva curand.
Cred ca ar trebui ca lucrurile sa se schimbe in mod natural, incepand cu educatia data copiilor, cu promovarea valorilor sociale adevarate, cu campanii prin care sa se induca oamenilor ideea ca a fi cinstit este bine si nu inseamna ca esti fraier daca nu furi, etc.
Poate ca aceste lucruri, daca vor fi promovate o lunga perioada de timp, vor da roade in Romania, intrucat cred ca in prezent nu poti cere unor oameni sa fie cinstiti cand ajung sa tina in mana puterea in timp ce poporul roman nu are in prezent printre valorile sale morale cinstea.
Desigur ca aceste campanii (care pot fi derulate in scoli, licee, puscarii, din fonduri europene, sponsorizate de firme private, etc) pot fi dublate si de masuri concrete de eradicare a coruptiei, insa nu vad cine ar putea pune in practica asemenea masuri.
Cred ca coruptia este atat de extinsa in Romania incat majoritatii indivizilor ii lipseste dorinta de a schimba ceva, intrucat fiecare din ei are un beneficiu cat de mic din existenta coruptiei.
Coruptia este o stare de fapt care nu poate fi schimbata intr-un an sau un mandat. Chiar daca presedintele, primul ministru, ministrul de interne, etc. ar dori in mod real sa schimbe ceva nu cred ca in prezent ar avea parghiile necesare.
prin urmare cred ca mai intai ar trebui sa se schimbe ceva in viziunea oamenilor asupra muncii, asupra, castigului onest, asupra datoriei fiecaruia de a-si plati taxele si impozitele, asupra sentimentului de solidaritate intre membrii aceluiasi popor, asupra pretuirii acelorasi valori morale, etc.
A-ti pus ACCENT pe EDUCATIE -exact cum am dezbatut si eu acest interes national.
Romanii trebuie sa se autoeduce(cei maturi) si la randul lor sa transmita mai departe corectitudinea ,cinstea,adevarul care trebuie sa primeze.
Sa invete noua generatie ca munca inseamna bunastare si progres intr-o societate corect aliniata pe un drum european .
Cat timp parintii ofera libertate noii generatii si nu ii educa corespunzator,acestia vor fi atrasi in toate anturajele distructive.
va multumesc pentru acest punct de vedere foarte important pentru o societate sanatoasa.