avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... "Manifestul societatii civile cinstite care s-a ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a sãturat de minciuni electorale".spune si tu ce gandesti in termeni decenti pentru schimbare -parerea ta poate influienta pozitiv electoratul.

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a săturat de minciuni electorale",este o idee a unui utilizator de pe acest site .

Cred ca opiniile decente si pline de intelepciune a celor care doresc schimbarea pot sa influienteze in mod pozitiv electoratul,pentru o alegere corecta a reprezentantului societatii romanesti in structura de conducere a Romaniei pe un drum al schimbarii situatiei drastice din aceasta tara.

Spune-ti parerea in termeni civilizati si argumenteaza ceea ce doresti.

Cred ca este timpul ca Glasul societatii romanesti sa se faca auzit de catre cei care vor sa conduca Romania.

Nu trebuie sa se faca atacuri la persoanele care candideaza ci doar sa se ofere solutii concrete pentru o solutionare concreta a situatiilor critice din Romania.

Stiu ca exista destui romani capabili care sunt oameni simpli insa gandesc mai concret -desi sunt apolitici -.

Parerea Dv.conteaza !

Am intalnit destui oameni simpli-chiar din mediul rural-fara studii superioare,dar care au viziuni corecte si solutii demne de luat in seama .

Acesti oameni sunt simpli,insa au valoare spirituala si gandesc cu adevarat la solidaritatea societatii romanesti.

Acest topic reprezinta un Manifest al solidaritatii societatii de buna credinta pentru a oferi linistea si bunastarea pe care fiecare cetatean are dreptul sa o aiba in Romania.

Continutul acestui Manifest trebuie sa fie concret in exprimare decenta,justa si fara acuzatii ale faptelor trecute.

Sa privim catre viitor cu solutii pentru rezolvarea situatiei critice in domeniul social,economic si administrativ .

Poate citeste cine doreste sa candideze si va tine cont si de opiniile societatii .

Demonstrati ca exista solidaritate in societatea civila pentru unitate si schimbare!-(indiferent de culoarea politica)

va multumesc anticipat !

cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:58, 8 Decembrie 2009
CRC Calitas a scris:

Asa, bun... si daca am convingerea ca niciunul nu merita votul meu, cum as putea sa-l dau cuiva?
Singurul document pe care mi-as pune semnatura, sau care ar atrage votul meu ar fi o actiune pentru schimbarea sistemului. Una de substanta, nu de forma. Dar cum sistemul actual nu va permite ca asa ceva sa se intample ...

=D>=D>=D>=D>=D>=D>

asa este !!!!!!!=D>=D>=D>

va sustin si va apreciez ,pentru ca asa gandesc si eu.

Noi.....societatea civila putem sa facem propuneri oricand -alesilor nostri- si sa-i obligam sa ne respecte doleantele.

In caz contrar...sa cerem schimbarea celor care se opun si sa-i facem sa inteleaga ca rolul lor in functiile primite este ca sa "slujeasca "cetateanul -pentru ca primeste salariu din banii contribuabililor(adica...noi...electoratul).

Constitutia Romaniei,spune clar ca :
"nimeni nu este mai presus de lege"....deci....sa raspunda fiecare pentru faptele lor.

Constitutia este totusi buna (in parte),insa nu se respecta .

Educatia....si constiinta romanului impiedica realizarea unui stat de drept corect si cinstit.

"Egalitatea in drepturi"....este doar un articol scris in Constitutia noastra.

Nu este nici pe departe aplicata aceasta prevedere legala,pentru ca....diferentele majore salariale(de exemplu), ofera clar dovada ca aceasta prevedere este doar scriptica si nu faptica.

Organigramele de functii ..... sunt inscrisuri care au dominat societatea romaneasca.

Boala care stapaneste Romania este de a avea o Functie.....cat mai inalta daca se poate.....

In momentul cand o obtin....cei in cauza abuzeaza de aceasta functie si domina in grandomanie,trufie si exces de zel.
De asemenea,se folosesc de aceasta si au grija in primul rand sa-si aduca in jur si rudele si prietenii ca sa se simta in siguranta pentru mult timp. Deci....frica de a-si pierde acea functie,exista din start.Fara suportul celorlalti,constientizeaza ca nu va putea ramane acolo mult timp.

Nu cred ca s-a nascut nimeni invatat sa conduca ori sa faca ceva in viata.
Una este sa ai talent nativ pe care il cultivi si il fructifici la maximum in viata prin invatarea pas cu pas si adaptarea la mediu....si alta e sa-ti atribui "calitati" pe care nici nu te obosesti sa le dovedesti a fi credibile macar ...de fapt ar trebui dovedita productivitatea si randamentul in atare situatii.

Daca ar dispare grandomania si tupeul, situatiile confuze si abuzurile nu ar mai exista.

Unde-i prostie si grandomanie,nu poate exista omenie si intelegere !

Acesta este sensul intelegerii si schimbarii care tine doar de personalitatea fiecaruia.

Sa ne facem singuri acest autocontrol al fiecaruia si sa constientizam concret ca stim sa facem deosebirea dintre Rau si Bine.
Sa dispara Ura si Discordia,precum si Acuzatii /Blamari/ Supozitii si Polemici care nu fac altceva decat sa fie timpi pierduti cu "prostioare"de moment fara temei.

"Sa stam stramb si sa judecam drept" !!!!!!!!-aceasta poate fi deviza viitorului.

Miklos MUHI a scris:

In primul rand, trebuie sa fim in clar cu faptul, ca orice sistem politic, de la cea mai intunecata dictatura, pana la orice democratie directa se bazeaza pe ignoranta, frica si lacomie.

Cei alesi influenteaza electoratul pentru a fi ales. Cu tot respectul necesar, majoriatea electoratului merge la vot cu hotararea, sa puna stampila la simbolul X, asa cum i-sa spus, oricat de neplauzibil ar fi decizia respectiva. Aceste sunt, sa zicem, baza electorala.

Dupa baza vin cei care isi vind votul, pentru ca, de exemplu, nu au ce manca, dar, fiind cetateni majori, au dreptul la vot. Aceste voturi sunt foarte importante in orice tara (asa ceva exista in fiecare tara a lumii) si pot decide, cine va ajunge la putere.

Cu toate aceste vai de toti cei care vor sa se informeze despre programul politic a candidatilor si indraznesc sa pune intrebarea, ca acesti oameni nu se pricepe la absolut nimic, de vor sa devine politicieni. Daca nu consideram pe extremistii (care trebuie tratate in clinici neurologice si nu in Parlament, Senat si nici in Palatul Cotroceni), programele politice au, de fapt, un continut aproape identic, numai cuvintele difera.

Oameni, ce nu prea se pricep la ceea ce au invatat (sau nu au invatat nimic) vor sa ajunga in posturi bine platite din banii contribuabilului si sa ne guverneze. De fapt, suntem intr-o situatie jalnica, si alternativa de a pune stampila la semnul X sau Y nu este, de fapt o alternativa veritabila.

Promisiunile pot fi indeplinite doar daca exista bani, iar banii vin de la contribuabili, din Economia Nationala. Orice partid ar castiga alegerile, alegatorii vor afla, ca, de fapt, promisiunile nu pot fi indeplinite, dar din vina altora (ca de obicei).

Astfel de oameni ajung in Parlament, Senat sau Parlamentul European si spun, ca ma reprezinta pe mine, iar eu ma ascund de rusine.

Ar trebui sa avem un mix din democratie si tehnocratie: Orice demnitar sau inalt functionar public ar trebui sa fie testat si cei cu un IQ sub 110 deimisi fara mila. In acest context, pot exista si partide politice, dar si pentru a ajunge pe lista partidului trebuie indeplinita conditia de inteligenta. Altfel putem vota, pe cine vrem, si nu se va schimba nimic.

PERFECT REAL !

IATA O PARERE SI PROPUNERI PERTNENTE !

DEMNE DE LUAT IN SEAMA .

Iata un exemplu ca exista in societatea civila persoane simple cu o gandire concreta a schimbarii !

Felicitari !

=D>=D>=D>=D>=D>
Gabriela Pintea a scris:

Miklos MUHI a scris:

De fapt, suntem intr-o situatie jalnica, si alternativa de a pune stampila la semnul X sau Y nu este, de fapt o alternativa veritabila.

Si care-ar fi alternativa? Cum vedeti iesirea din situatia in care suntem daca vom continua sa nu mergem la vot?
Este cel mai usor sa nu ne pese, dar nu merge la infinit asa. Nu merge nici la nivel de individ, cu atat mai putin la nivel de societate. La un moment dat, propria noastra indiferenta se va intoarce si ne va lovi, ca orice lucru care nu a fost facut la timpul lui.
Va rog sa nu intelegeti gresit comentariul meu, ma intereseaza opinia dvs. intrucat o impartaseam si eu pana acum cateva zile.

Gabriela Pintea

Asa este !

=D>=D>=D>=D>=D>
Ideea finala este de a demara sloganul

"VOTATI "!!!!!!!!!!!!!!

Acordul Dv. prin vot inseamna Schimbare !
(sa intuim ca am ales corect un reprezentant care merita increderea ca ne va oferi stabilitate si certitudinea ca vom putea trai si noi decent intr-o tara democratica)

=D>=D>=D>=D>=D>=D>
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu putem decat sa speram si sa votam.
Sa nu votam din pacate nu este o solutie viabila.
Tragedia este ca doar cei cu bani multi pot candida pe listele de partid si in afara de grija proprilor bani nu par sa aiba alta grija.

Aveti dreptate !

Am justificat in comentariile mele aceasta stare de fapt .

Egoismul si interesul pentru starea materiala individuala/familiala au determinat toate "orgiile societatii civile".
Deci,tot aproapele nostru a generat intriga,discordia pe fond de interes personal.

Spuneam mereu de educatie....bun simt,cinste si demnitate....
Aceste elemente care sunt ignorate si incalcate cu buna stiinta ,au adus nenorocirea societatii romanesti .

Verticalitatea in gandire si actiuni trebuie sa existe in actiunile si faptele noastre.
Trezirea constiintei de a face ceea ce trebuie pentru umanitate.

Pana nu se constientizeaza si se aplica aceasta educatie morala ,nu va ezista o realizare concreta.

Orice demnitar ales de societatea civila prin vot unanim trebuie sa aiba aceste Calitati umane combinate cu abilitatea de conducere si administrare a unui stat de drept care are la baza o legislatie .

Nu fizionomia conteaza ci dovedirea capacitatii intelectuale .

Nu doar Presedintele tarii trebuie sa fie capabil de schimbare,pentru ca ...."Unde-i unul...nu-i putere....unde-s multi...puterea creste".....
Intre Presedintele tarii si Parlament plus Guvern trebuie sa existe intelegere,armonie si verticalitate in Decizii .
In Romania,datorita "bisericutelor" si Partidelor rasarite ca ciupercile dupa revolutie,nu a existat coeziune si verticalitate in ceea ce s-a creat.
De aici au plecat pe drumul discordiei si dezechilibrului total -pana la destabilizarea Guvernului .
Goana dupa Puterea executiva ?????
De fapt....ce executa ?????
Doar societatea civila este executata !!!!!!!!!!!!!:((:((:((:sorry::sorry::sorry::sorry:
prin toate aceste scandaluri si opozitii.

Unde-i discernamantul si inteligenta acestor persoane care se lauda doar ca au studii superioare ?????

Am mai precizat ca exista destule persoane simple-fara studii superioare- care pot sa le ofere Lectii acestor increzuti pe baza de diplome false.

Cateva exemple sunt si in virtual .
Deci....oameni care nu vor Icoane si Statui in Piata Revolutiei insa au o gandire mai buna decat cei care se inpauneaza cu distinctii si functii onorabile in societatea romaneasca.

Sincera sa fiu.....cand a fost ales Presedinte Ion Iliescu.....eu....am spus asa ca o gluma:

-" istoria se va schimba pentru ca a venit ION ....la conducerea tarii"......
-"va aduce mintea ce-a de'...apoi si ne va improsca cu noroi...."

Ei...bine...s-a demonstrat acest fapt...ca din premonitia mea glumeata.....inceputul a plecat de aici.

Parerea mea.... s-a bazat pe ideea ca un moldovean....ar fi trebuit sa arate fizic -pentru a fi un bun presedinte- cu Stefan Cel Mare (macar).

Un presedinte bun...pentru Romania.....ar trebui sa aiba macar cateva trasaturi cu cei din istoria noastra.
De exemplu...:
-Vlad Tepes....

Am purtat o conversatie interesanta cu o bunica in varsta....de pe plaiurile moldovei si mi-a spus:
-"Maica.....in Romania nu va fi bine pana nu va apare la conducerea tarii acea persoana in care s-a intrupat sufletul si spiritul unui conducator adevarat care a schimbat mersul istoriei".

Am ajuns la concluzia ca este posibil sa fie reala afirmatia.

Cel care va schimba ceva in Romania trebuie sa aiba si prestanta fizica.

Un ochi abil poate sa vada acest fapt implinit privind doar persoana in cauza.

In primul rand,trebuie sa privesti in ochii acestei persoane.
Daca ai abilitatea necesara....poti patrunde in cateva secunde si in subconstientul sau pentru a vedea ce gandeste.

Personal,am avut ocazia de a-l privi in ochi pe Crin Antonescu....cand venise in campania electorala din acest an.
Intamplator....am fost langa masina sa cand pleca...
L-am privit atunci direct in ochii sai albastri ceruleum.....
Am reusit sa-l blochez cateva secunde cat mi-a trebuit mie sa-l investighez scurt.....
Cu regret...am constatat ceea ce impartasesc si altii in opiniile lor.
Ce am gasit in subconstientul sau....:
-instabilitate emotionala
-dezechilibru endocrin
-probleme pe sistemul nervos
-tendinta spre acte antisociale
-neancredere in propriile forte(asteapta sa fie sustinut mereu)
-gandire pozitiva doar in aparenta
-falsitate si ipocrizie.
Culoarea ochilor sai(deosebita) ofera posibilitatea de a dovedi ca este sufletist in limita familiala nu cea sociala.
Se poate sa fie centralizat care progres doar prin educatie spirituala si sociala.

Ar avea o sansa doar daca s-ar autoeduca si nu ar exist influientele din jur.
Privirea sa are ceva comun cu privirea lui Stefan Cel Mare....
Daca si-ar lasa plete si si-ar pune strai de conducator al timpurilor....ve-ti observa ca intuitia mea nu da gres.

Deci...iata un exemplu concret al logicii acelei femei in varsta....
Se poate sa aiba dreptate.....zic eu...un simplu cetatean al Romaniei....
Pana la proba contrarie....astept convingerea ca nu m-am inselat.
Cizelarea caracterului trebuie totusi sa existe pentru a nu se concretiza reversul medaliei.

Deci...orientativ...trebuie sa avem ca indiciu al alegerii si fizionomia :
O frunte lata....reprezinta inteligenta....
Fata ovala...rotunda...ascutita....iarasi ne poate arata ce fel de persoana este....
Structura mainilor...este foarte importanta....
Gesturile pe care le face....iarasi pot dovedi personalitatea ascunsa a candidatului.

Personal...stiu sa apreciez aceste "calitati"umane,intrucat mi-a placut studiul psihologiei umane si sociologia in scoala invatata.

M-am axat pe aceste fundamente pentru ca am constatat ca este reala teoretic.
Am combinat teoria cu practica si am realizat ca este bine sa stiu din start cu cine vorbesc.
Natura umana este inzestrata si cu starea de "perfidie"..."inselaciune" pentru a dobandi si realiza scopurile ascunse.
Un ochi intreprinzator,insa poate stopa continuitatea acestor scopuri prin ignoranta.

Asemenea persoane trebuie reeducate pentru ca sa inteleaga ca intr-o societate trebuie sa fii sincer si corect.
Stiu ca e un vis greu de realizat....insa nu imposibil.
Omul...se adapteaza doar daca este obligat de cei din jur sa adopte un comportament corespunzator.

Delasarea celor din jur care sunt corecti si cinstiti....inseamna admiterea in societate a "celor certati cu buna cuviinta si moralitatea".
De aceea trebuie actionat si stopata orice fertilitate a acestor creaturi numiti oameni.
Sa-i educam noi cei care avem calitati .
Sa-i invatam ce inseamna raspundere,demnitate si credibilitate.
Sa le oferim sansa de a ne demonstra calitatea nativa prin autoeducare fata de societatea civila-in cazul in care nu a reusit sa asimileze ceea ce afirma ca stia dinainte.
rodica_post a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Personal,am avut ocazia de a-l privi in ochi pe Crin Antonescu....cand venise in campania electorala din acest an.
Intamplator....am fost langa masina sa cand pleca...
L-am privit atunci direct in ochii sai albastri ceruleum.....
Am reusit sa-l blochez cateva secunde cat mi-a trebuit mie sa-l investighez scurt.....
Cu regret...am constatat ceea ce impartasesc si altii in opiniile lor.
Ce am gasit in subconstientul sau....:
-instabilitate emotionala
-dezechilibru endocrin
-probleme pe sistemul nervos
-tendinta spre acte antisociale
-neancredere in propriile forte(asteapta sa fie sustinut mereu)
-gandire pozitiva doar in aparenta
-falsitate si ipocrizie.

Waw...:stunned::stunned::stunned:
si toate astea in cateva secunde!!!
Respect!=D>=D>=D>
Si-mi pare bine ca n-ai sansa sa ma privesti si pe mine-n ochi!:P
Cine stie ce as mai afla despre mine...:)):)):))

Altminteri sunt de acord cu tine... in principiu!
Sunt convins ca schimbarea nu poate venii decat prin vot...
Insa... au dreptate si cei care spun ca oferta-i al naibii de saraca!!!:(

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Va convinge campania electorala? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Cat de mult conteaza campania electorala? Exista nehotarati care se uita la un spot electoral si care pot fi ridicati in duminica alegerilor de pe canapea pt. ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)