avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Nu putem decat sa speram si sa votam.
Sa nu votam din pacate nu este o solutie viabila.
Tragedia este ca doar cei cu bani multi pot candida pe listele de partid si in afara de grija proprilor bani nu par sa aiba alta grija.
Aveti dreptate !
Am justificat in comentariile mele aceasta stare de fapt .
Egoismul si interesul pentru starea materiala individuala/familiala au determinat toate "orgiile societatii civile".
Deci,tot aproapele nostru a generat intriga,discordia pe fond de interes personal.
Spuneam mereu de educatie....bun simt,cinste si demnitate....
Aceste elemente care sunt ignorate si incalcate cu buna stiinta ,au adus nenorocirea societatii romanesti .
Verticalitatea in gandire si actiuni trebuie sa existe in actiunile si faptele noastre.
Trezirea constiintei de a face ceea ce trebuie pentru umanitate.
Pana nu se constientizeaza si se aplica aceasta educatie morala ,nu va ezista o realizare concreta.
Orice demnitar ales de societatea civila prin vot unanim trebuie sa aiba aceste Calitati umane combinate cu abilitatea de conducere si administrare a unui stat de drept care are la baza o legislatie .
Nu fizionomia conteaza ci dovedirea capacitatii intelectuale .
Nu doar Presedintele tarii trebuie sa fie capabil de schimbare,pentru ca ...."Unde-i unul...nu-i putere....unde-s multi...puterea creste".....
Intre Presedintele tarii si Parlament plus Guvern trebuie sa existe intelegere,armonie si verticalitate in Decizii .
In Romania,datorita "bisericutelor" si Partidelor rasarite ca ciupercile dupa revolutie,nu a existat coeziune si verticalitate in ceea ce s-a creat.
De aici au plecat pe drumul discordiei si dezechilibrului total -pana la destabilizarea Guvernului .
Goana dupa Puterea executiva ?????
De fapt....ce executa ?????
Doar societatea civila este executata !!!!!!!!!!!!!:((:((:((:sorry::sorry::sorry::sorry:
prin toate aceste scandaluri si opozitii.
Unde-i discernamantul si inteligenta acestor persoane care se lauda doar ca au studii superioare ?????
Am mai precizat ca exista destule persoane simple-fara studii superioare- care pot sa le ofere Lectii acestor increzuti pe baza de diplome false.
Cateva exemple sunt si in virtual .
Deci....oameni care nu vor Icoane si Statui in Piata Revolutiei insa au o gandire mai buna decat cei care se inpauneaza cu distinctii si functii onorabile in societatea romaneasca.
Sincera sa fiu.....cand a fost ales Presedinte Ion Iliescu.....eu....am spus asa ca o gluma:
-" istoria se va schimba pentru ca a venit ION ....la conducerea tarii"......
-"va aduce mintea ce-a de'...apoi si ne va improsca cu noroi...."
Ei...bine...s-a demonstrat acest fapt...ca din premonitia mea glumeata.....inceputul a plecat de aici.
Parerea mea.... s-a bazat pe ideea ca un moldovean....ar fi trebuit sa arate fizic -pentru a fi un bun presedinte- cu Stefan Cel Mare (macar).
Un presedinte bun...pentru Romania.....ar trebui sa aiba macar cateva trasaturi cu cei din istoria noastra.
De exemplu...:
-Vlad Tepes....
Am purtat o conversatie interesanta cu o bunica in varsta....de pe plaiurile moldovei si mi-a spus:
-"Maica.....in Romania nu va fi bine pana nu va apare la conducerea tarii acea persoana in care s-a intrupat sufletul si spiritul unui conducator adevarat care a schimbat mersul istoriei".
Am ajuns la concluzia ca este posibil sa fie reala afirmatia.
Cel care va schimba ceva in Romania trebuie sa aiba si prestanta fizica.
Un ochi abil poate sa vada acest fapt implinit privind doar persoana in cauza.
In primul rand,trebuie sa privesti in ochii acestei persoane.
Daca ai abilitatea necesara....poti patrunde in cateva secunde si in subconstientul sau pentru a vedea ce gandeste.
Personal,am avut ocazia de a-l privi in ochi pe Crin Antonescu....cand venise in campania electorala din acest an.
Intamplator....am fost langa masina sa cand pleca...
L-am privit atunci direct in ochii sai albastri ceruleum.....
Am reusit sa-l blochez cateva secunde cat mi-a trebuit mie sa-l investighez scurt.....
Cu regret...am constatat ceea ce impartasesc si altii in opiniile lor.
Ce am gasit in subconstientul sau....:
-instabilitate emotionala
-dezechilibru endocrin
-probleme pe sistemul nervos
-tendinta spre acte antisociale
-neancredere in propriile forte(asteapta sa fie sustinut mereu)
-gandire pozitiva doar in aparenta
-falsitate si ipocrizie.
Culoarea ochilor sai(deosebita) ofera posibilitatea de a dovedi ca este sufletist in limita familiala nu cea sociala.
Se poate sa fie centralizat care progres doar prin educatie spirituala si sociala.
Ar avea o sansa doar daca s-ar autoeduca si nu ar exist influientele din jur.
Privirea sa are ceva comun cu privirea lui Stefan Cel Mare....
Daca si-ar lasa plete si si-ar pune strai de conducator al timpurilor....ve-ti observa ca intuitia mea nu da gres.
Deci...iata un exemplu concret al logicii acelei femei in varsta....
Se poate sa aiba dreptate.....zic eu...un simplu cetatean al Romaniei....
Pana la proba contrarie....astept convingerea ca nu m-am inselat.
Cizelarea caracterului trebuie totusi sa existe pentru a nu se concretiza reversul medaliei.
Deci...orientativ...trebuie sa avem ca indiciu al alegerii si fizionomia :
O frunte lata....reprezinta inteligenta....
Fata ovala...rotunda...ascutita....iarasi ne poate arata ce fel de persoana este....
Structura mainilor...este foarte importanta....
Gesturile pe care le face....iarasi pot dovedi personalitatea ascunsa a candidatului.
Personal...stiu sa apreciez aceste "calitati"umane,intrucat mi-a placut studiul psihologiei umane si sociologia in scoala invatata.
M-am axat pe aceste fundamente pentru ca am constatat ca este reala teoretic.
Am combinat teoria cu practica si am realizat ca este bine sa stiu din start cu cine vorbesc.
Natura umana este inzestrata si cu starea de "perfidie"..."inselaciune" pentru a dobandi si realiza scopurile ascunse.
Un ochi intreprinzator,insa poate stopa continuitatea acestor scopuri prin ignoranta.
Asemenea persoane trebuie reeducate pentru ca sa inteleaga ca intr-o societate trebuie sa fii sincer si corect.
Stiu ca e un vis greu de realizat....insa nu imposibil.
Omul...se adapteaza doar daca este obligat de cei din jur sa adopte un comportament corespunzator.
Delasarea celor din jur care sunt corecti si cinstiti....inseamna admiterea in societate a "celor certati cu buna cuviinta si moralitatea".
De aceea trebuie actionat si stopata orice fertilitate a acestor creaturi numiti oameni.
Sa-i educam noi cei care avem calitati .
Sa-i invatam ce inseamna raspundere,demnitate si credibilitate.
Sa le oferim sansa de a ne demonstra calitatea nativa prin autoeducare fata de societatea civila-in cazul in care nu a reusit sa asimileze ceea ce afirma ca stia dinainte.