ricu a scris:
am citit cu mare interes ce au scris ceilalti inaintea mea si am ramas doar cu o idee ,,sa merg la vot'' dar totusi nu am gasit in nici un mesaj postat o solutie ptr a scoate romania la lumina , ptr a reforma cu adevarat societatea , doar lamentari despre x despre y
am sa incerc sa va fac eu o propunere :
pe cat de greu pare de crerzut eu cred ca solutia ce mai eficienta este : respectarea legilor (bune sau mai putin bune) si acest lucru nu se poate face de cat cu pedepsirea celor care ar trebui sa o aplice
PS stiu ca am probleme cu limba romana , nu va luati de greselele de gramatica si mai degraba incercati sa prindeti ideea
ce am vrut de fapt s-a spun : o lege care sa aiba urmatorul continut
toti cei investiti cu putere si control din partea statului (comisari ai garzi financiare si de mediu , politisti , doctori etc) care sunt descoperiti si dovediti ca i-au mita sa fie pedepsiti cu un nr de ani de inchisoare si cel mai important CU CONFISCAREA intregi averi
Va lua spaga de exemplu medicul odata , de doua ori ptr a elibera un concediu medical dar tot va sta cu frica in spate ca in caz ca cineva il denunta poate pierde tot (dreptul de practica si intreaga avere agonisita pana atunci nu conteaza daca cinstit sau nu )
acesta este numai un exemplu acelsi lucru se poate spune si despre magistrati , comisari de toate felurile sau cum se mai numesc , etc
multi veti zice dar romanul ii inventiv va trece casa pe numele sotiei/sotului este adevarat si acest lucru dar nu stiu ce este mai bine sa fii corect sau sa ai trecuta casa , masa etc pe numele sotiei/ sotului
acest lucru va duce cred ca de 10 mai multi bani la buget si atunci va fii de unde plati si doctorul si profesorul si magistratul si politistul atat de bine incat nu va mai avea nevoie s-a intinda mana
Aplicam codurile lui CUZA dar am uitat de OCAUA MICA si OCAUA MARE, sa stiti ca cu ele a reformat CUZA statul roman
si va mai spun ca atunci cand vom avea o asemenea lege in romania nici nu va conta cine va fii parlamentar , presedinte
eu am crescut in elvetia va spun drept ca nu stiu daca imi amintesc cine a fost la conducerea tarii dar stiu un singur lucru ca nicodata un politist nu va lua spaga daca eu am gresit ceva de exemplu cu masina si daca incercam sa-l mituiesc imi pune pe loc catusele la maini
despre candidati , chiar poate daca sunt bine intentionati, SISTEMUL ESTE DE VINA , pana nu vom reforma sistemul ce vreti de la ei ?
Oare nu este mai usor sa schimbam impreuna legea si sa cerem sa fie respectate cele care sunt acum , decat numai sa ne lamentam si sa asteptam ca altcineva sa faca acest lucru in locul nostru
*********************************************************************************************
FELICITARI Domnule "ricu" =D>=D>=D>
Asa este corect !
Acest topic l-am deschis -precizand inca din introducerea facuta initial-
ca sa fie si propuneri din partea electoratului.
Propuneri pertinente si...simple .... de infaptuit cat mai curand.
Trebuie doar vointa si interes comun in validarea propunerilor Dv.de catre cei indreptatiti sa aplice ceea ce este legal.
Infaptuirea justitiei trebuie sa existe insa fara coruptie .
Spaga trebuie stopata de noi.....cei care o dam ca sa ne "acopere"cineva greselile ori infractiunile.....
Autoritatile... trebuie sa ia masuri imediate si sa raspunda concret la sesizarile facute de petenti.
In instantele de judecata sunt de multe ori solicitate schimbari ale incadrarilor juridice avand in vedere ca au aparut elemente noi constitutive in dosare....
Autosesizarea instantelor asupra unor infractiuni care nu fac obiectul dosarului in cauza -in prezent...nu exista.
Nici autoritati importante nu fac acest lucru -de exemplu cu firmele care nu respecta legea prin plata taxelor si impozitelor catre stat....-
Deci....trebuie sa se puna bazele unor stopari din start -inainte de a se ajunge la proceduri juridice care dureaza ani in sir....
Sunt sigura ca aceste propuneri vor fi sustinute de multi aderenti la sistemul schimbarii.
Va multumesc pentru ca sunteti alaturi de noi -cei cinstiti si demni de a fi romani.
cu stima si respect,
rodica_post