avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1345 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... "Manifestul societatii civile cinstite care s-a ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a sãturat de minciuni electorale".spune si tu ce gandesti in termeni decenti pentru schimbare -parerea ta poate influienta pozitiv electoratul.

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a săturat de minciuni electorale",este o idee a unui utilizator de pe acest site .

Cred ca opiniile decente si pline de intelepciune a celor care doresc schimbarea pot sa influienteze in mod pozitiv electoratul,pentru o alegere corecta a reprezentantului societatii romanesti in structura de conducere a Romaniei pe un drum al schimbarii situatiei drastice din aceasta tara.

Spune-ti parerea in termeni civilizati si argumenteaza ceea ce doresti.

Cred ca este timpul ca Glasul societatii romanesti sa se faca auzit de catre cei care vor sa conduca Romania.

Nu trebuie sa se faca atacuri la persoanele care candideaza ci doar sa se ofere solutii concrete pentru o solutionare concreta a situatiilor critice din Romania.

Stiu ca exista destui romani capabili care sunt oameni simpli insa gandesc mai concret -desi sunt apolitici -.

Parerea Dv.conteaza !

Am intalnit destui oameni simpli-chiar din mediul rural-fara studii superioare,dar care au viziuni corecte si solutii demne de luat in seama .

Acesti oameni sunt simpli,insa au valoare spirituala si gandesc cu adevarat la solidaritatea societatii romanesti.

Acest topic reprezinta un Manifest al solidaritatii societatii de buna credinta pentru a oferi linistea si bunastarea pe care fiecare cetatean are dreptul sa o aiba in Romania.

Continutul acestui Manifest trebuie sa fie concret in exprimare decenta,justa si fara acuzatii ale faptelor trecute.

Sa privim catre viitor cu solutii pentru rezolvarea situatiei critice in domeniul social,economic si administrativ .

Poate citeste cine doreste sa candideze si va tine cont si de opiniile societatii .

Demonstrati ca exista solidaritate in societatea civila pentru unitate si schimbare!-(indiferent de culoarea politica)

va multumesc anticipat !

cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:58, 8 Decembrie 2009
am citit cu mare interes ce au scris ceilalti inaintea mea si am ramas doar cu o idee ,,sa merg la vot'' dar totusi nu am gasit in nici un mesaj postat o solutie ptr a scoate romania la lumina , ptr a reforma cu adevarat societatea , doar lamentari despre x despre y
am sa incerc sa va fac eu o propunere :
pe cat de greu pare de crerzut eu cred ca solutia ce mai eficienta este : respectarea legilor (bune sau mai putin bune) si acest lucru nu se poate face de cat cu pedepsirea celor care ar trebui sa o aplice

ce am vrut de fapt s-a spun : o lege care sa aiba urmatorul continut

toti cei investiti cu putere si control din partea statului (comisari ai garzi financiare si de mediu , politisti , doctori etc) care sunt descoperiti si dovediti ca i-au mita sa fie pedepsiti cu un nr de ani de inchisoare si cel mai important CU CONFISCAREA intregi averi

Va lua spaga de exemplu medicul odata , de doua ori ptr a elibera un concediu medical dar tot va sta cu frica in spate ca in caz ca cineva il denunta poate pierde tot (dreptul de practica si intreaga avere agonisita pana atunci nu conteaza daca cinstit sau nu )

acesta este numai un exemplu acelsi lucru se poate spune si despre magistrati , comisari de toate felurile sau cum se mai numesc , etc

multi veti zice dar romanul ii inventiv va trece casa pe numele sotiei/sotului este adevarat si acest lucru dar nu stiu ce este mai bine sa fii corect sau sa ai trecuta casa , masa etc pe numele sotiei/ sotului
acest lucru va duce cred ca de 10 mai multi bani la buget si atunci va fii de unde plati si doctorul si profesorul si magistratul si politistul atat de bine incat nu va mai avea nevoie s-a intinda mana

Aplicam codurile lui CUZA dar am uitat de OCAUA MICA si OCAUA MARE, sa stiti ca cu ele a reformat CUZA statul roman

si va mai spun ca atunci cand vom avea o asemenea lege in romania nici nu va conta cine va fii parlamentar , presedinte

eu am crescut in elvetia va spun drept ca nu stiu daca imi amintesc cine a fost la conducerea tarii dar stiu un singur lucru ca nicodata un politist nu va lua spaga daca eu am gresit ceva de exemplu cu masina si daca incercam sa-l mituiesc imi pune pe loc catusele la maini
despre candidati , chiar poate daca sunt bine intentionati, SISTEMUL ESTE DE VINA , pana nu vom reforma sistemul ce vreti de la ei ?

Oare nu este mai usor sa schimbam impreuna legea si sa cerem sa fie respectate cele care sunt acum , decat numai sa ne lamentam si sa asteptam ca altcineva sa faca acest lucru in locul nostru

PS stiu ca am probleme cu limba romana , nu va luati de greselele de gramatica si mai degraba incercati sa prindeti ideea
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
ContSters89128, utilizator
ricu a scris:

am citit cu mare interes ce au scris ceilalti inaintea mea si am ramas doar cu o idee ,,sa merg la vot'' dar totusi nu am gasit in nici un mesaj postat o solutie ptr a scoate romania la lumina , ptr a reforma cu adevarat societatea , doar lamentari despre x despre y
am sa incerc sa va fac eu o propunere :
pe cat de greu pare de crerzut eu cred ca solutia ce mai eficienta este : respectarea legilor (bune sau mai putin bune) si acest lucru nu se poate face de cat cu pedepsirea celor care ar trebui sa o aplice

PS stiu ca am probleme cu limba romana , nu va luati de greselele de gramatica si mai degraba incercati sa prindeti ideea

ce am vrut de fapt s-a spun : o lege care sa aiba urmatorul continut

toti cei investiti cu putere si control din partea statului (comisari ai garzi financiare si de mediu , politisti , doctori etc) care sunt descoperiti si dovediti ca i-au mita sa fie pedepsiti cu un nr de ani de inchisoare si cel mai important CU CONFISCAREA intregi averi

Va lua spaga de exemplu medicul odata , de doua ori ptr a elibera un concediu medical dar tot va sta cu frica in spate ca in caz ca cineva il denunta poate pierde tot (dreptul de practica si intreaga avere agonisita pana atunci nu conteaza daca cinstit sau nu )

acesta este numai un exemplu acelsi lucru se poate spune si despre magistrati , comisari de toate felurile sau cum se mai numesc , etc

multi veti zice dar romanul ii inventiv va trece casa pe numele sotiei/sotului este adevarat si acest lucru dar nu stiu ce este mai bine sa fii corect sau sa ai trecuta casa , masa etc pe numele sotiei/ sotului
acest lucru va duce cred ca de 10 mai multi bani la buget si atunci va fii de unde plati si doctorul si profesorul si magistratul si politistul atat de bine incat nu va mai avea nevoie s-a intinda mana

Aplicam codurile lui CUZA dar am uitat de OCAUA MICA si OCAUA MARE, sa stiti ca cu ele a reformat CUZA statul roman

si va mai spun ca atunci cand vom avea o asemenea lege in romania nici nu va conta cine va fii parlamentar , presedinte

eu am crescut in elvetia va spun drept ca nu stiu daca imi amintesc cine a fost la conducerea tarii dar stiu un singur lucru ca nicodata un politist nu va lua spaga daca eu am gresit ceva de exemplu cu masina si daca incercam sa-l mituiesc imi pune pe loc catusele la maini
despre candidati , chiar poate daca sunt bine intentionati, SISTEMUL ESTE DE VINA , pana nu vom reforma sistemul ce vreti de la ei ?

Oare nu este mai usor sa schimbam impreuna legea si sa cerem sa fie respectate cele care sunt acum , decat numai sa ne lamentam si sa asteptam ca altcineva sa faca acest lucru in locul nostru

*********************************************************************************************
FELICITARI Domnule "ricu" =D>=D>=D>

Asa este corect !

Acest topic l-am deschis -precizand inca din introducerea facuta initial-
ca sa fie si propuneri din partea electoratului.

Propuneri pertinente si...simple .... de infaptuit cat mai curand.

Trebuie doar vointa si interes comun in validarea propunerilor Dv.de catre cei indreptatiti sa aplice ceea ce este legal.

Infaptuirea justitiei trebuie sa existe insa fara coruptie .

Spaga trebuie stopata de noi.....cei care o dam ca sa ne "acopere"cineva greselile ori infractiunile.....

Autoritatile... trebuie sa ia masuri imediate si sa raspunda concret la sesizarile facute de petenti.

In instantele de judecata sunt de multe ori solicitate schimbari ale incadrarilor juridice avand in vedere ca au aparut elemente noi constitutive in dosare....

Autosesizarea instantelor asupra unor infractiuni care nu fac obiectul dosarului in cauza -in prezent...nu exista.
Nici autoritati importante nu fac acest lucru -de exemplu cu firmele care nu respecta legea prin plata taxelor si impozitelor catre stat....-

Deci....trebuie sa se puna bazele unor stopari din start -inainte de a se ajunge la proceduri juridice care dureaza ani in sir....
Sunt sigura ca aceste propuneri vor fi sustinute de multi aderenti la sistemul schimbarii.

Va multumesc pentru ca sunteti alaturi de noi -cei cinstiti si demni de a fi romani.

cu stima si respect,

rodica_post

Mama mea a fost profesoara de istorie. A incercat sa ma atraga in profesiunea Dumneaei de pe la varsta de 12-13 ani, dandu-mi sa corectez extemporalele si tezele. Nefericirea face ca am invatat nu istorie ci firea omului.
Miorita. Poezia populara aplaudata de toti dar a carui substrat nu il invata nimeni ca sa ne fie noua tuturor romanilor mai bine. Cand se intalnesc 3 romani, nu se gandesc cum sa faca ca toti sa traiasca bine, ci cum sa-l omoare pe unul din ei ca sa ii ia averea.
Si istoria veche si istoria moderna a tarisoarelor romane, a Romaniei, este plina de fapte cumplite cand oameni deosebit de capabili au fost exilati, inlocuiti, omorati iar averile confiscate si familiile distruse numai si numai pentru a pune mana pe putere.
Nu vedeti ca toti oamenii care sunt somitati, in ce domeniu doriti Dvs, sunt marginalizati, ironizati, stau deoparte su sufera in tacere pentru tara noastra ?
In mai multe democratii, atat vechi cat si noi, ba chiar si in unele tiranii" exista un "sfat al inteleptilor". De ce n-ar fi acest "sfat al inteleptilor" Senatul. Majoritatea sa fie formata din senatori de drept. Cine sa fie acestia ? De ce n-ar fi somitatile recunoscute pe plan mondial, capul bisericii, capul armatei, oameni care nu se poate sa nu aibe ceva despus. Restul sa fie alesi de catre partide dar tot numai din inteleptii partidelor.
Pe perioada mandatului de senator sa fie interzise jocurilea de "a retrage sprijinul politic", singurul motiv fiind imposibilitatea fizica de asi exercita mandatul.
Poate asa ne va fi ceva mai bine. Multumesc.
Duiliu a scris:

De ce n-ar fi somitatile recunoscute pe plan mondial, capul bisericii, capul armatei, oameni care nu se poate sa nu aibe ceva despus. Restul sa fie alesi de catre partide dar tot numai din inteleptii partidelor.
Pe perioada mandatului de senator sa fie interzise jocurilea de "a retrage sprijinul politic", singurul motiv fiind imposibilitatea fizica de asi exercita mandatul.
Poate asa ne va fi ceva mai bine. Multumesc.

**********************************************************************************************
O propunere inteligenta -reala si pertinenta !

=D>=D>=D>=D>=D>=D>

Se spune ca :
"Istoria se repeta "- ar fi timpul ca roata istoriei sa se repete si sa citeasca cine trebuie acest mesaj.

Va multumesc Domnule "Duiliu ".

cu respect si consideratie,
rodica_post

- iata o propunere demna de luat in seama si aplicata !-
p.s:- " de obicei,cei capabili cu adevarat nu se arunca in sfera politicului pentru ca sunt fie ignorati si marginalizati de cei care au interese ascunse in grupuri bine organizate in culise fie sunt acceptati intr-un partid doar ca membri simpli fara sa li se ofere posibilitatea sa si spuna macar o idee /parere cu privire la propuneri (ex. : "in pnl,psd si pdl-local se intampla acest fapt.Ordinul vine clar de la sefii de partide .)
In aceasta situatie,se retrag/demisioneaza fara nici o discutie...
Deci...si sefii partidelor trebuie alesi dupa competenta ,nu pe relatii sus puse fara temei si competenta.

CRC Calitas a scris:

Asa, bun... si daca am convingerea ca niciunul nu merita votul meu, cum as putea sa-l dau cuiva?
Singurul document pe care mi-as pune semnatura, sau care ar atrage votul meu ar fi o actiune pentru schimbarea sistemului. Una de substanta, nu de forma. Dar cum sistemul actual nu va permite ca asa ceva sa se intample ...

“Romania nu trebuie lasata pe mainile aliantei de la “Grivco”. Romania nu este a lui Iliescu, nici a lui Hrebenciuc, nici a lui Marko Bela, nici a lui Patriciu, nici a lui Vantu. Romania este a romanilor si nu vreau sa las tara pe mana grupurilor de interese, ca pe vremea lui Nastase”, a declarat Traian Basescu.

“Eu vreu o Romanie care sa devina moderna. Nu am reusit sa imi finalizez proiectul in primul mandat asa ca am obligatia sa le arat romanilor ca trebuie sa continui. Dar este alegera romanilor, daca vor o Romanie a lor sau a grupurilor de interese”, a declarat presedintele Basescu.

am redat textual declaratia Domnului Basescu.
personal...no comment.......

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Va convinge campania electorala? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Cat de mult conteaza campania electorala? Exista nehotarati care se uita la un spot electoral si care pot fi ridicati in duminica alegerilor de pe canapea pt. ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)