avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... În fișa medicală a copilului meu apar diverse boli ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

În fișa medicală a copilului meu apar diverse boli de care nu a suferit și tratamente de care nu a beneficiat. Ce pot face pentru a soluționa problema și în ce fel mă poate afecta acest lucru?

Buna ziua.Am o fetita in varsta de 11luni. De cand s-a nascut am inscris-o la medicul meu de familie. Saptamana trecuta am dorit sa schimb medicul, am fost la dumneai, am solicitat fisa medicala a copilului si surpriza. Copilul meu nu a fost bolnav niciodata, nu am fost la consultatii la medic pt nici o afectiune in schimb in fisa ei apareau diverse boli cu diverse simptome explicate si tratamente pt acestea. Fisa medicala e mincinoasa si neconforma cu realitatea. Ce pot face pt a solutiona problema si in ce fel ma poate afecta acest lucru? Oare de ce s-a recurs la asemenea fapte? Se pot scoate medicamente gratuite in numele copilului meu fara stirea mea?
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gianina Cosmina , utilizator 16:20, 7 Martie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Din pâcate aceastâ practicâ este curentâ în România!
Este o fraudâ prin care se abuzeazâ de sistemul de sânâtate finantat de câtre toti românii.
Cum aceste practici sunt verificate tot de aceeasi delicventi aveti putine sanse de reusitâ
Vâ pot descrie si o situatie încâ si mai delicatâ, ex.:
Un cetâtean francez se prezintâ la medicul de familie al mamei sale pt o râcealâ.
Prezintâ cardul european (francez) de sânâtate, i se cer 50 roni si cardul mamei, nu se elibereazâ facturâ sau BF.
Medicul precizeazâ, medicamentele sunt compensate pe cardul mamei dvs.
În clar, o securitate socialâ sâracâ, cea românâ, plâteste pentru un cetâtean francez si pt 50 de roni în buzunarul personal al medicului de familie.
Pestele de la cap se împute, nu degeaba medicii se considerâ elite ale natiunii, (Bac+6)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Demos, utilizator
DNA.... DNA... O sesizare la DNA. au deja experienta in cercetarea unor astfel de cazuri. De regula acel medic face parte dintr-o retea corupta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

Fapta nu e furt, ci fraudă, iar primul pas este sesizarea Casei de Asigurări de Sănătate. Casa de Asigurări la rândul ei are obligația de sesiza organele de cercetare penală pentru a se demara cercetarea in rem. Pe dvs. nu vă afectează direct, însă medicul ar trebui tras la răspundere pentru acest lucru, întrucât aceste deconturi diminuează bugetele de asigurări de sănătate și se ajunge în situații în care cei care chiar au nevoie nu pot beneficia de diverse tratament sau investigații. Vă sfătuiesc să nu lăsați situația așa pentru că încurajați aceste fraude, practic. E un pic de bătaie de cap până faceți reclamația, dar puteți considera că e o datorie civică.
Multă sănătate!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
...........alt aspect ,sa nu fie vreo boala trecuta ca epilepsie ect. ,care ar afecta in viitor pe fetita Dvs,la admitere ,la angajare
sau doctorita ar fi acordat astfel altui copil ajutor care n-ar avea acte in regula ,adresa ,copil din alta tara .

Alte discuții în legătură

Medicamente gratuite pentru copil cu handicap lavi_cornelia lavi_cornelia Fiul meu minor are certificat de handicap Accentuat. Conform legii 448/2006 ar trebui sa beneficieze de ”accesl gratuit la asistenta medicala, medicamente ... (vezi toată discuția)
Cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate stelarman stelarman Imi puteti indica va rog cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate? Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Clexane ralucadenisatoma ralucadenisatoma Bună seara, Sunt însărcinată în 5 luni și fac injecțiile clexane. Luna aceasta când am fost la hematologie la spital, d-na doctor mi-a spus ca de ... (vezi toată discuția)