avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plătim curentul la dezvoltator, iar acesta ne ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plătim curentul la dezvoltator, iar acesta ne amenință cu debranșarea dacă nu vrem să achităm și pierderile. Cum putem opri această ilegalitate?

buna seara,
locuiesc intr-un cartier rezidential si toate casele sunt bransate la un transformator, apartinand celui ce a construit cartierul. Urmeaza sa fim preluati de CEZ, insa momentan nu avem niciun contract cu nimeni, dar platim celui ce are transformatorul, fara sa primim vreo dovada a platii....acum se pune problema unor pierderi de energie electrica si ni s-a impus sa platim in plus 300 lei de fiecare ca altfel ne debransaza. Ce ma sfatuiti sa fac?eu nu sunt de acord sa platesc aceasta suma . Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Este interesant de aflat raspunsul la aceasta intrebare si dintr-un alt punct de vedere: probabil ca sunt locatari care inca nu s-au mutat efectiv sau care nu locuiesc efectiv acolo...deci nu consuma...atunci cum pot genera eu pierderi daca nu consum...cum ma apara legea in aceste conditii?
Mergeti si vorbiti la distribuitorul de energie din zona. Depuneti cerere de bransare. Solicitati termene etc. Dureaza.
Cititi cu un jurist contractul. Notificati, in functie de modul de receptia a casei, dezvoltatorul. Acesta nu este distribuitor de energie electrica. Notificati ANRE si distribuitorul zonal.
Atentie, faceti pasii mici si cu atentie, ca poate ramaneti fara curent. Negociati cu dezvoltatorul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Transformatorul este proprietatea dezvoltatorului impreuna cu instalatiile electrice aferente acestuia..Pana nu se face receptia lucrarii intre dezvoltator si CEZ (acesta din urma urmand sa-i revina in exploatare Trafo +instalatiile aferente) sunteti la cheremul dezvoltatorului..Abia dupa receptia finala a instalatiilor pe care CEZ le va prelua in vederea exploatarii si mentenantei se va putea face contract de furnizare a energiei intre beneficiar si CEZ...Dezvoltatorul nu poate sa va emita factura pe consumul dumneavoastra pt. ca nu e furnizor de energie si nu are aparate omologate metrologic in speta contorul de energie. Singura posibilitate tehnica pana la finalizarea contractului cu furnizorul este : ori pe cheltuiala dvs ori sa-i impuneti dezvoltatorului sa va monteze contoare pasante neomologate metrologic la fiecare pt defalcarea energiei consumate...Treaba asta poate sa o faca si un electrician autorizat..Factura nu poate sa va emita dar macar stiti cat ati consumat fara a fi incarcati la plata nejustificat.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
wizzard68, utilizator
Singura rezolvare poate veni de la instanța de judecata sau nu! Depinde ce scrie in contractul de vanzare cumparare . Legea spune ca in termen de 15 zile de la achizitionarea imobilului sunteți obligata sa treceți utilitațile pe numele Dumneavoastra . Gazele sunt tot pe numele lui ? Apa ? Strada pe care circulați figureaza la primarie ? Va treziți peste cațiva ani ca nu puteți intra/ ieși din curte pana nu platiți chirie pentru a folosi acea portiune numita ,,strada“
avem cota parte din strada, la gaze nu sunt racordata...nu stiu vecinii cum platesc, la canalizare tot lui ii platim...s-au depus documentele pt a fi preluati de CEZ, sper sa se rezolve cat mai repede, personal cred ca in tara asta totul e posibil, si mi-e greu sa cred ca nu se cunoaste situatia....

Alte discuții în legătură

Furt de energie curent electric amuri amuri Buna ziua! Sunt o societate comerciala care are mai multi chiriasi. Pentru fiecare chirias exista montat un contor pasant de citire a consumului. Unul ... (vezi toată discuția)
Facturare curent electric pentru firma prin contor pasant dragosm90 dragosm90 Buna ziua, Detin un spatiu comercial la demisolul casei unde locuiesc si as vrea sa il dau in chirie unei firme. Am auzit ca se poate pune un contor ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dezvoltatorul imobiliar valentinpit valentinpit buna ziua. de aproximativ o luna m-am mutat intr.un bloc nou. Toate bune si frumoase pana cand dezvoltatorul a inceput sa ne ceara banii pe contorul de gaze ... (vezi toată discuția)