avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum ati procedat la desfiintarea tubulaturii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum ati procedat la desfiintarea tubulaturii (toboganului) de gunoi?

Am gasit prin forum referinte cu privire la desfiintarea toboganului de gunoi.
Ar fi interesant de aflat de la cei care au trecut prin asa ceva cum anume s-a procedat. De exemplu:
- a fost hotararea asociatiei sau a tuturor proprietarilor?
- acum se foloseste camera de gunoi de la parter sau ceva amenajat la distanta de bloc?
- daca se foloseste camera de gunoi: cum se face accesul, usa e cu arc, e incuiata, camera are aerisire?
- pt demontarea tubulaturii ati avut proiect, autorizatie de constructie, firma autorizata? cum ati facut cu gaurile in plansee?
Orice detaliu e binevenit.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
CipM, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:27, 19 Martie 2018
In mesajul anterior am prezentat modul cum s-a actionat pentru a se ajunge la ceea ce se doreste.Daca desfiintati doar toboganul si adunati tot gunoiul la parter nu se rezolva nimic din problemele cu care va confruntati.
Nu am plecat de la o prevedere legala (nu am identificat asa ceva), doar de la proiectul existent caruia trebuiau sa i se aduca modificari.
Daca veti folosi camera de la parter nu veti rezolva problema cu care va confruntati. Nu veti scapa de miros, de mizerie si de sobolani, chiar daca veti inchide cu yale usa de la camera si dupa fiecare ridicare a gunoiului se va face igienizarea (cine o va face ?!). In plus, va trebui montata o instalatie de ventilatie si o instalatie pentru neutralizarea mirosurilor care se degaja (altfel, la parter si chiar la et.I nu se va mai putea locui).
Este nevoie de acceptul tuturor locatarilor (proprietari/ chiriasi la stat sau la primarie cu contract valabil, nu chiriasi fara contract de inchiriere) pentru ca ulterior sa nu apara reclamatii sau dosare prin instante.
Este nevoie de aviz de la Directia judeteana de sanatate publica si de la Directia judeteana sanitar-veterinara deoarece aceste institutii ale statului au atributii in domeniu. In plus desfiintati o solutie de proiect si alegeti alta.
Autorizatia de la primarie este necesara pentru ca modificati un proiect, duceti gunoiul in alta parte (care trebuie avizat locul si ulterior incheiate contracte separate pentru gunoi menajer cu firma de salubritate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare la subsol langa ghena de gunoi Maria.. Maria.. Buna ziua, De curand am achizitionat un loc de parcare la subsol, intr-un bloc nou. Ulterior achizitiei am constatat ca accesul la ghena de gunoi se face ... (vezi toată discuția)
Problema tobogan de gunoi interesatdesubiect interesatdesubiect Bua ziua, Locuiesc la parter intr-un bloc de garsoniere cu 10 etaje din Cluj.Blocul este dotat cu tobogan de gunoi, iar intrarea prin spate a blocului este un ... (vezi toată discuția)