avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chiriasii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chiriasii

ce acte trebuiesc depuse la asociatia de propietari daca sunt chirias si ce consecinte suport daca nu depun actele respective
Cel mai recent răspuns: 123321123 , utilizator 20:06, 25 Octombrie 2009
@ynocentta, eu am introdus calificativul bleaga si ma simt dator cu o explicatie. Am banuit ca solicitantul infotmatiei doreste sa "fenteze" plata cheltuielilor, iar eu nu sunt dispus sa contribuila la asta. Imi cer mii de scuze pentru prezumtia de vinovatie.
PS Nu mai fiti asa inocenta!:">
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator
-in contract se arata in sarcina cui revin cheltuielile de intretinere si modul de administrare al imobilului,deci raporturile intre chiriasii in a caror responsabilitate cade plata cheltuielilor difera fata de cei in a caror responsabilitate nu revine aceasta activitate
-in noile carti de identitate nu mai este viza de flotant
-trebuie completata cartea de imobil
Si totusi CI noi se vizeaza. Am asistat la un asemenea control facut de politistul de proximitate chemat la blocul nostru care, controland CI unui chirias si care nu avea viza de flotant i-a spus sa se prezinte la sectia de politie pentru viza de flotant.
Asta am vazut, asta va spun!

Cititi mesajul chiriasului si veti intelege sensul intrebarii, nu se punea problema contractului, ca altfel n-ar fi avut rost sa intrebe.
pr_ioana22 a scris:

si daca nu platesc perioada indelungata asociatia nu poate face nimic

Daca nu platiti intretinerea la asociatie, dupa 30 de zile de la data scadentei se calculeaza penalizari. Apoi dupa 90 de zile asociatia poate actiona in instanta pentru recuperarea restantelor, penalizarilor si cheltuielilor de judecata.
Dar, daca exista posibilitatea tehnica, conducerea asociatiei poate dispune si sistarea furnizarii unor utilitati sau servicii pana la recuperarea banilor prin intermediul justitiei.
La fel, asociatia prin presedinte, poate instituyi privilegiu imobiliar pe apartament.
Si alte masuri.
@elga,
1-Va multumim foarte mult ca permanent ne amenintati cu pozitia dvs de superioritate in care va puteti permite sa utilizati expresii mai putin decente dar atentionati alti useri
2-Avand in vedere formatul actualelor documente de identitate,sper sa nu va suparati ca va precizez ,dar viza de flotant nu se mai trece pe acestea.

Alte discuții în legătură

Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Atributii in cadrul asociatiei de proprietari ndb ndb Buna seara tuturor, Hristos a inviat Cine trebuie sa completeze/actualizeze fisele de imobil? Asociatia poate eliberata o adeverinta unei persoane care ... (vezi toată discuția)
Dosar ajutor incalzire in sistem centralizat BDia BDia Buna ziua, ma numesc L. Diana, din Iasi, sunt parinte singur si am venituri de 175 lei/luna reprezentand pensia alimentara a copilului si 84 lei alocatia de ... (vezi toată discuția)