avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ieșire din indiviziune. Cum pot obține bani pentru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ieșire din indiviziune. Cum pot obține bani pentru o cotă de 20% dintr-un apartament?

Buna ziua, am si eu o intrebare, detin 20% dintr-un apartament, as dori sa primesc bani pentru acea parte, am sanse sa obtin o iesire de sub indiviziune?Mai sunt 2 proprietari, am vb cu un avocat si mi-a zis ca trebuie sa deschid un proces dar ca sunt sanse sa nu castig.E mica partea si acela e apartamentul in care locuiesc celelalte 2 persoane iar instanta s-ar putea sa nu acorde castig de cauza pentru mine.As dori mai multe lamuriri daca se poate.va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Bighydeva , utilizator 16:19, 18 Mai 2018
Dvs veti inainta cheltuielile si le veti recupera apoi in final. In instanta e vorba de taxa de timbru, onorariu avocat si onorariu expert evaluator.
Daca se ajunge la licitatie, fiecare isi ia banii si eu nu mai am cum sa conving persoanele respective sa-mi plateasca cheltuielile.Nu mai au nimic pe numele lor si va fi foarte greu.Pentru mine e o situatie complicata, nu credeam sa fie asa greu,
Solicitati o consultatie unui av pt a putea sa lamuriti toate aspectele problemei dvs,consultatiile pro bono la o cafea sunt privite ca o corvoada si in general tratate cu putin interes deci nici raspunsurile primite nu au un grad mare de acuratete.
In realitate lucrurile stau cam asa : dvs solicitati iesirea din indiviziune, casa se evalueaza si va rezulta suma pe care au sa v-o dea. Dvs cereti sa se vanda casa si sa se imparta banii cf cotelor sau daca isi doresc casa, sa li se atribuie si sa va dea banii. Daca stiu ca nu au , ar trebui sa accepte sa se vanda si sa isi ia ceva mai mic. Nu vor , dar nici nu au banii, se ajunge la executare silita, iar dvs va luati banii pe care trebuie sa vi-i luati impreuna cu cheltuiala cu judecata si cu executarea, asa ca nu toata lumea pierde.
Chemati-i la mediere , incercati sa ii faceti sa inteleaga ca o judecata nu e in avantajul niciunei parti.
dvs pierdeti vreme si va trebui sa avansati destui bani, iar ei pierd financiar fara numar.
Inteleg ca proprietatea e destul de valoroasa, as aca u ce sa isi ia confortabil pt doua pesoane.
Nu e corect nici ca dvs sa stati doar pe hartie cu o cota de care sa nu va folositi.
Nici eu nu inteleg la ce se referea avocatul ca pierdeti, nu aveti cum.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă imobilul are valoarea de 100 000 euro la evaluare la instanța ajunge la 80 000 euro.
Apoi la.licitatie p9ate ajunge la 60 000 euro spre exemplu.
De aceea pierde daca vinde la licitație.
Toti pierd si castiga licitatorul.

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral in instanta; vanzarea bunuuli prin invoiala sau la licitatie simona_ simona_ Iata speta: In aprilie 2008 am deschis partaj succesoral partaj judiciar in calitate de sotie supravietuitoare, actionand in judecata soacra si cele 2 surori ... (vezi toată discuția)
Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)
Partaj proprietate cochintu cochintu buna ziua.as dori sa fiu ajutat sa aflu raspunsul corect la unele intrebari.am sa explic pe scurt situatia.exdista un apartament unde mostenitori sant ... (vezi toată discuția)