Desi parintele nerezident a informat parintele rezident cu privire la emiterea acordului si i-a indicat si data cand i-l va da, parintele rezident din lipsa de ocupatie si avand un apetit procesual ridicat, totusi cheama nerezidentul in instanta pentru suplinirea acordului. Se pot cere daune pentru a evita astfel de situatii? Sau putem sicana cu procese inutile izvorate din plictiseala si dorinta de razbunare?
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
La proces va trebui sa probeze ca v-a cerut acordul si nu l-ati dat. Dvs banuiesc ca aveti proba ca v-a cerut si ati fost de acord, asa ca puteti sa cereti respingerea actiunii.
Conteaza cand vrea sa plece.. de ce sa i-l dati pe 10, banuiesc ca i-ati dat o explicatie.. etc, etc.
Oricum, nu mi se pare a fi abuz, doamna ar putea justifica ca nu are incredere.. daca are avion pe 12, nu as risca sa astept sa vad daca pe 10 imi dati acordul sau ziceti.. PAS..
Depinde de motivele pentru care ati refuzat sa dati acordul exact cand l-a cerut mama.
Daca desi a trimis toate datele totusi ati vrut sa dati acordul la o data mult prea apropiata de data plecarii cand in perspectiva unei schimbari de opinie doamna nu ar mai fi avut cand sa suplineasca acordul atunci cererea este intemeiata.
Daca a cerut suplinirea de acord astazi si dumneavoastra ati zis ca o dati peste o saptamana iar plecarea e in vara atunci nu avea nici un motiv pentru care sa va ceara suplinirea de acord.
Eu va stiu de bunacredinta asa ca suspectez ca se doreste incercarea de custodie unica si cu aceasta suplinirea de acord sa dovedeasca ca vezi Doamne nu se poate intelege cu dumneavoastra ori sa ceara suplinirea acordului pe 3 ani.
againstPAS
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Plecarea este peste o luna. Acordul s-a dat de cand l-a cerut, urmand ca cel notarial sa fie dat in cateva zile. Nu s-a intamplat niciodata in 7 ani de zile ca tatal sa nu-si dea acordul.
againstPAS
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Inteleg si eu. Ideea era de a descuraja prin daune astfel de actiuni, mai ales ca instanta nu este locul sa ne aratam fiecare muschii sau frustrarile cu varii ocazii.