avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt o mămică am o întrebare va rog sa mă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt o mămică am o întrebare va rog sa mă lămuriți daca refuz că tatăl ei sa îi facă la fata testul de paternitate al copilului meu se întâmplă ceva?specific că nu vreau să aibă drepturi asupra copilului meu

Va rog ajutatima
Cel mai probabil locuinta copilului va fi la dvs, nu va ia copilul, decat in vizita.
Tatal biologic are calitate procesuala activa, poate promova actiunea de tagada de paternitate.

Prin urmare,se poate stabili filiatia fata de tata, acesta putand solicita, totodata, rectificarea certificatului de nastere emis.

Instanta de judecata poate administra, ca probe, proba testimoniala cu doi martori, inscrisuri, interogatorii, precum si o expertiza medico-legala, in vederea determinarii filiatiei fata de tata.

Instanta de judecata va pune in vedere sa va prezentati la INSTITUTUL MEDICO-LEGAL "MINA MINOVICI", din BUCURESTI.

In caz de neprezentare, instanta de judecata poate aplica o amenda judiciara.

De asemenea, refuzul dumneavoastra in ceea ce priveste efectuarea expertizei poate fi apreciat drept inceput de dovada , care se coroboreaza cu celelalte mijloace de proba.

Locuinta minorului poate fi stabilita la dumneavoastra, masura este una in interesul copilului.

Odata ce este stabilita filiatia, este stabilita si forma de exercitare a autoritatii parintesti, precum si modalitatea in care este indeplinita obligatia legala de intretinere.

Ati fi avantajata din punct de vedere financiar, daca este stabilita filiatia fata de tata.

Aveti in vedere si dreptul de a mosteni, pe care il are copilul.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil conceput in timpul căsătoriei cu un alt barbat Marco6 Marco6 Buna ziua În luna martie am divorțat de fostul soț.in timpul căsătoriei am rămas însărcinată cu un alt bărbat și o sa nasc în luna august.Daca ma ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate denisamoraru denisamoraru O persoana a fost casatorita,s-a despartit in fapt si a facut un copil cu un alt barbat,copilul fiind trecut pe numele fostului.Dupa o perioada a divortat,este ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate Marinuuu Marinuuu Am doi copii de 1 an si 7 luni si tatal biologic ere tagada de paternitate eu nu vreau ma poate obliga (vezi toată discuția)