avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat - predare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat - predare permis

Bună ziua,
Se dă următoarea situație - Mi-a fost suspendat permisul în toamnă pe trei luni. în Cluj, eu fiind din Iași. Am făcut contestație, la mai bine de jumătate de an, a fost respinsă, cu drept de apel în 30 zile.

1. După ce trec cele 30 de zile în care am dreptul la apel, mai am încă 15 să predau permisul? (în condițiile în care nu voi face apel)
2. Pentru examenul de reducere a perioadei, este necesar ca cererea să fie făcută la Cluj sau poate fi făcută în orașul de reședință?
3. În condițiile în care am pierdut procesul verbal și dovada de circulație, pot cere copii după aceste documente de la dosar pentru reexaminare în vederea reducerei perioadei?
4. Când merg să predau permisul, am nevoie și de hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă sau de un certificat de grefă prin care să ateste pierderea procesului?
Vă mulțumesc tare mult că existați!
Cel mai recent răspuns: Mihnea Dorian , utilizator 22:34, 19 Noiembrie 2019
Permisul trebuie predat in termen de maxim 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii.
Permisul ar fi trebuit sa fie deja inapoi la IPJ-ul de domiciliu.
Ar fi recomandat sa aveti hotararea asupra dvs hotararea judecatoreasca si nu doar un certificat de grefa.
Vă mulțumesc tare mult, domnule avocat! Un simplu print screen cu hotărârea definitivă de pe portalul justiției e de ajuns?
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
VladVZG, utilizator
Nu este de ajuns.
Trebuie hotararea in forma primita de la instante.
Mulțumesc!
Cu tot respectul domnule avocat Aurel Fleancu, dar am fost fix în aceeași situație și din cauza asta m-am ales cu încă 30 de zile luându-mă după sfaturile de aici.

Vă rog respectuos să citiți Art. 118 OUG 195/2002 (4), care spune așa

În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.

Alte discuții în legătură

Plângere contravențională respinsă. care este termenul în care trebuie să predau permisul? DannielS DannielS Buna ziua, Astazi mi-a fost respinsa plangera contraventionala dar am apel in 30 de zile ...pot preda permisul pentru a nu mai pierde timp sau sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Termen de predare a permisului de conducere david mihaela david mihaela Buna seara! Pe data de 09.06.2015 am pierdut procesul in care am contestat procesul verbal. Am fost la politie si mi s-a spus ca-mi trebuie decizia si sa dau ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere Denis.DNX Denis.DNX Doresc să aflu detalii despre situația în care mi-a fost suspendat permisul de conducere. În 02.05.2018 am fost surprins conducând cu peste 50km/h a ... (vezi toată discuția)