avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitate act de vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitate act de vinzare cumparare

bunicul meu a cumparat o proprietate compusa din casa teren si dependinte in luna noiembrie 2008.Cntract de vinzare cumparare legalizat la notariat.in cursul anului 2009 a obtinut autorizatie de constructie si a mai ridicat 2nivele.In tot acest timp fostii proprietari au fost lasati sa locuiasca in casa facindu-se in acest sens uncontract de inchiriere.Acum in luna octombrie bunicul meu s-a trezit dat in judecata pentru constatarea nulitatii actului de vinzare cumparare invocindu-se ca vinzatorul nu a fost in deplinatatea facultatilor mintale la data semnarii contractului si ca bunicul meu ar fi un mare camatar.
Cel mai recent răspuns: shadow_figure , utilizator 14:49, 28 Octombrie 2009
si inca ceva ;ce boala ar fi trebuit sa aiba vinzatorul cica pe fondul consumului de alcool ca sa nu aiba discernamint la data semnarii contractului si sa se trezeasca dupa un an?
In procesele civile , sarcina probei revine reclamantului .Arareori , aceasta ar incumba paratului .

Asa incat , daca reclamantul sustine lipsa discernamantului (din cauza consumului de alcool, care , pentru a fi considerata boala psihica trebuie sa aiba o constanta in timp ) sa si dovedeasca acest fapt.

Din punctul meu de vedere , nu exista motiv de anulare., cata vreme discernamantul a fost prezentat in momentul incheierii actului juridic.
Sindromul Korsakoff care are o evolutie oarecum asemanatoare cu boala Alzheimer.
Oricum, trebuie constatare de la IML care sa cerifice faptul ca aceasta eventuala boala are inceputuri de natura sa-i fi scazut discernamantul de acum un an. Deci numai comisia medicala IML poate certifica acest lucru.
ba mai mult actulmente vinzatorul nu vrea sa paraseasca imobilul si nici nu lasa pe nimeni in curte
Elga are dreptate! Insa demonstrarea lipsei de discernamant la data semnarii contractului de vanzare cumparare cade in sarcina reclamantului , in speta a vanzatorului!
In functie de probele propuse si administrate in dosar si de rezultatul expertizei medicale care in mod sigur va fi dispusa de catre judecator se va stabili daca era posibil ca la data semnarii actului vanzatorul sa fi avut aceasta boala in functie de stadiul in care se afla acum...orice boala gen Korsakoff sau Alzheimer nu apare dintr-o data , are anumite etape pe care le parcurge!Este , ca sa facem o comparatie , ca in cazul alcoolemiei....creste gradual!:D Doar ca nu mai scade niciodata!
Este prematur sa ma pronunt ca se va desfiinta sau nu actul . In principiu este posibil, dar in cazul dvs este mai putin probabil! Asa cum v-am spus , probele vor decide hotararea instantei de judecata!
SUCCES!
=D>

Alte discuții în legătură

Bunicii vor sa-mi vanda casa si mi s-a cerut certif discernamant de la iml andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, din partea tatalui, au decis sa-mi lase mie casa (bineinteles contract vanzare-cumparare) iar notarul mi-a spus ca ar fi FOARTE ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare aldo_nick aldo_nick Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Daca vinzatorul unui imobil s-a trezit dupa un an de zile sa dea cumparatorul in judecata pt nulitatea ... (vezi toată discuția)
O persoana cu probleme de sanatate mintale poate incheia contracte ... Teo On Teo On O persoana cu probleme de sanatate mintale poate incheia contracte de vanzare-cumparare sau de donatie ? (vezi toată discuția)