bunicul meu a cumparat o proprietate compusa din casa teren si dependinte in luna noiembrie 2008.Cntract de vinzare cumparare legalizat la notariat.in cursul anului 2009 a obtinut autorizatie de constructie si a mai ridicat 2nivele.In tot acest timp fostii proprietari au fost lasati sa locuiasca in casa facindu-se in acest sens uncontract de inchiriere.Acum in luna octombrie bunicul meu s-a trezit dat in judecata pentru constatarea nulitatii actului de vinzare cumparare invocindu-se ca vinzatorul nu a fost in deplinatatea facultatilor mintale la data semnarii contractului si ca bunicul meu ar fi un mare camatar.
Eu am totusi o usoara nelamurire.
Contractul a fost facut intre bunic si vanzator (prezumtiv bolnav, inca nedovedit cu acte in regula). Vanzatorul (chirias) nu mai vrea sa plece din casa.
...............
Intrebare:
Cine reclama nulitatea contractului? Vanzatorul? Pe motiv ca nu a avut discernamant acum un an?
Cu alte cuvinte, "ti-am vandut, mi-ai facut casa frumoasa, acum ma imbolnavesc si te dau in judecata ca acum un an nu am avut discernamant si vreau sa-mi iau casa inapoi", asa?
Multumesc domnule Mihai Grigore!,deci pot sa ma astept ca bunicul meu dupa ce a platit proprietatea si a extinso sa piarda totusi dreptul de proprietate?
Dle Nick , in functie de probele administrate si de ceea ce va stabili comisia medicala , este posibil chiar si acest lucru neplacut! Din punctul meu de vedere este putin probabil insa dar daca vanzatorul era intr-un stadiu chiar si incipient de Alzheimer decizia va ramane la latitudinea instantei!B-)
Referitor la actiunea de evacuare consider ca va fi suspendat procesul pana la solutionarea procesului deschis de catre vanzator pentru anularea actului de vanzare cumparare! Cel putin eu daca as fi avocatul lui asta as solicita instantei: suspendarea procesului , depunand certificat de grefa ca ne judecam pentru anularea contractului!B-)
Dla Nick , sa nu ma intelegeti gresit , eu imi spun parerea obiectiv , fara sa fiu neaparat de acord cu dvs sau cu partea adversa!