avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitate act de vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitate act de vinzare cumparare

bunicul meu a cumparat o proprietate compusa din casa teren si dependinte in luna noiembrie 2008.Cntract de vinzare cumparare legalizat la notariat.in cursul anului 2009 a obtinut autorizatie de constructie si a mai ridicat 2nivele.In tot acest timp fostii proprietari au fost lasati sa locuiasca in casa facindu-se in acest sens uncontract de inchiriere.Acum in luna octombrie bunicul meu s-a trezit dat in judecata pentru constatarea nulitatii actului de vinzare cumparare invocindu-se ca vinzatorul nu a fost in deplinatatea facultatilor mintale la data semnarii contractului si ca bunicul meu ar fi un mare camatar.
Cel mai recent răspuns: shadow_figure , utilizator 14:49, 28 Octombrie 2009
Va multumesc domnule Mihai dar sigur nu este vorba despre Alzheimer;dar oricum este bine de stiut ca pot sa ma astept la ce este mai rau.Va multumesc inca o data!
Bunicul dvs se bucura de o prezumtie relativa, actul fiind autentificat de notar, iar notarul avand obligatia sa verifice discernamantul partilor. Prin urmare reclamantul va trebui sa rastoarne aceasta prezumtie demonstrand irefutabil faptul ca nu avea discermant la data incheierii contractului. Daca nu avea u certificat medico-legal de la acea data, care sa stipuleze ca nu se afla in deplnatatea facultatilor mintale, ii va fi f greu sa dovedeasca asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunicii vor sa-mi vanda casa si mi s-a cerut certif discernamant de la iml andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, din partea tatalui, au decis sa-mi lase mie casa (bineinteles contract vanzare-cumparare) iar notarul mi-a spus ca ar fi FOARTE ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare aldo_nick aldo_nick Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Daca vinzatorul unui imobil s-a trezit dupa un an de zile sa dea cumparatorul in judecata pt nulitatea ... (vezi toată discuția)
O persoana cu probleme de sanatate mintale poate incheia contracte ... Teo On Teo On O persoana cu probleme de sanatate mintale poate incheia contracte de vanzare-cumparare sau de donatie ? (vezi toată discuția)