avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere trimisă cu întreruperi, și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere trimisă cu întreruperi, și condiționat de copii după cartea și identitate și carnetul de note. Ce se poate face?

Cum se poate proceda atunci cand intr o luna, tatal nu trimite pensia alimentara pentru copil? El santajeaza copilul ( care are 15 ani), ca daca ii trimite pensia atunci cand copilul ii trimite copia de buletin si copia dupa carnetul de elev, Imi puteti raspunde, ce se poate face?
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: friday_325 , utilizator 11:46, 7 Mai 2018
Domnule multumesc pentru raspuns.Dar va inselati.Copilul este elev, are note numai de 8,9 si 10.

Bun, atunci nu ar trebui sa fie nici o problema sa trimita copie dupa carnetul de note ci din contra, un motiv de mandrie.
Iar daca mama e asa o femeie culta si cu facultate si inteleapta atunci cel mai probabil va avea intelepciunea sa ignore pentru binele copilului aceste derapaje si sa fie ea sufletul mai mare care se achita de obligatiile ce ii revin ca parinte care are copilul in grija.
Copilul mare iubeste familia, familia este una unita, nu ne arata nimeni cu degetul.

Cu atat mai bine atunci. Spuneti lucruri foarte frumoase. Permiteti sa ramana asa si nu va mai cramponati de ce spune sau face fostul partener.
Bun, oricum mama are grija de baiat, dar pensia de la tata cand va intra? Sau mai bine zis ce facem daca nu vrea sa o trimita? El are banii in cont in strainatate, el traieste acum in Ro, fara sa munceasca nimic. si daca ar fi un sarantoc, nu ar avea bani de benzina sa plece in concedii afara din tara, nu ar avea bani de bautura, nu ar avea bani de tigari. Ce ziceti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai inteleg ca tatal a zis ca trimite pensia cand dovediti ca minorul inca e elev.
Aveti trei variante din ce vad eu, prima ar fi sa mergeti la executor pentru executarea silita insa daca nu are servici si nimic pe numele lui va puteti trezi cu niste cheltuieli in plus.
A doua varianta ar fi ca minorul sa trimita copie dupa carnetul de note si tata, daca ii tine cuvantul sa plateasca pensia.
A treia varianta reprezinta plangerea pentru abandon familial la politie dupa 3 luni consecutive de neplata pensie.
Dumneavoastra alegeti care dintre variante considerati ca e mai potrivita pentru dumneavoastra.
Despre situatia scoalara a copilului se poate interesa la scoala, nu e nevoie de santaj ... Asta, daca il intereseaza, desi tare imi miroase a rea-intentie si sicanare ... Plata pensiei alimentare este un drept al copilului pe care tatal nu are dreptul sa il conditioneze ...
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
friday_325, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară copil alexandru1206 alexandru1206 Buna ziua In urma unui divort minorul va sta cu mama urmând ca tatăl sa plateasca pensie alimentară.Tatal doreste sa plateasca pensia in cont deschis pe ... (vezi toată discuția)
Tata influentat de noua sotie ioana2345 ioana2345 Buna seara, Am o mare problema.. viitorul meu sta in mainile raspunsurilor pe care sper ca le voi primi.. Sunt eleva in clasa XIa la un liceu bun din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pensiealimentara pensiealimentara buna ziua. in urma divortului cu un minor. s-au stabilit urmatoarele lucruri-desfacerea casatoriei de acord comun, pastrarea numelui -stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)