avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare functionar public

Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu examen de licenta (promotia 2006-2009 ) .In vederea promovarii pe post as dori sa stiu cum pot fi incadrata : cu studii superioare de lunga durata sau scurta durata si ce clasa ?
Promovarea se va face pe studii superioare de lunga durata, clasa I, treapta III.
Legea 188/1999 actualizata.
vali.herea a scris:

Normele privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici sunt stabilite prin HG nr 611/2008, modificata prin HG nr 1173/2008 .In aceasta HG, prin art 18 se modifica art 144 astfel :
18. La articolul 144, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 144. — (1) La examenul de promovare in clasa a functionarilor publici pot participa functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga durata, studii universitare de licenta sau o forma de invatamant superior de scurta durata, in specialitatea in care isi desfasoara activitatea.”
De asemenea va este de folos, Ordinul ANFP nr 10280/2008, privind Regulamentul cadru de organizare a examenului de promovare in clasa.
In situatia in care lucrati intr-o primarie, conform spuselor dvs, ar trebui sa aveti un salariu de incadrare de 958 lei. Daca ati finalizat studiile universitare si ati obtinut cel putin 240 de credite, veti fi promavata : Consilier I , grad profesional principal, treapta de salarizare 1, cu un salariu de incadrare de 1.111 lei. Daca lucrati in alta institutie, trebuie sa studiati anexele la OG 9/2008. Multa bafta.

Absolut corect! Am chiar in momentul de fata, in lucru, promovarea in clasa a unei colege care a absolvit studii superioare de licenta de 3 ani si raspunsul ANFP a fost clar: va fi incadrata pe functie publica clasa I. In functie de salariul actual, dupa aplicarea procentului de crestere de maxim 20%, se stabileste gradul profesional si treapta de salarizare.
Kyandra a scris:

vali.herea a scris:

Normele privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici sunt stabilite prin HG nr 611/2008, modificata prin HG nr 1173/2008 .In aceasta HG, prin art 18 se modifica art 144 astfel :
18. La articolul 144, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 144. — (1) La examenul de promovare in clasa a functionarilor publici pot participa functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga durata, studii universitare de licenta sau o forma de invatamant superior de scurta durata, in specialitatea in care isi desfasoara activitatea.”
De asemenea va este de folos, Ordinul ANFP nr 10280/2008, privind Regulamentul cadru de organizare a examenului de promovare in clasa.
In situatia in care lucrati intr-o primarie, conform spuselor dvs, ar trebui sa aveti un salariu de incadrare de 958 lei. Daca ati finalizat studiile universitare si ati obtinut cel putin 240 de credite, veti fi promavata : Consilier I , grad profesional principal, treapta de salarizare 1, cu un salariu de incadrare de 1.111 lei. Daca lucrati in alta institutie, trebuie sa studiati anexele la OG 9/2008. Multa bafta.

Absolut corect! Am chiar in momentul de fata, in lucru, promovarea in clasa a unei colege care a absolvit studii superioare de licenta de 3 ani si raspunsul ANFP a fost clar: va fi incadrata pe functie publica clasa I. In functie de salariul actual, dupa aplicarea procentului de crestere de maxim 20%, se stabileste gradul profesional si treapta de salarizare.

Cum as putea intra si eu in posesia raspunsului pe care il aveti de la ANFP ?; daca l-as avea mi-ar fi de mare folos. Rog urgent.
Cei trei ani absolviti reprezinta 180 credite.
multumesc frumos pentru raspuns,tuturor celor ce mi-au sarit in ajutor.
Multumesc mult pentru raspunsuri tuturor.=D>

Alte discuții în legătură

Avansare in grad profesional functionar public danielionut danielionut Sunt functionar public cu studii medii la o primarie, ocup functia de referent principal treapta 1 , am absolvit in iulie 2010 facultatea de 3 ani cu diploma ... (vezi toată discuția)
Promovare clasa tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar,referent clasa III, grad superior,treapta I, cu vechime de peste 20 ani, in prezent absolvent al USH-Fac. de Management Financiar-Contabil ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)